Επιλογή Σελίδας

Net΄Skim

14.06.2021

Αρχική » BLOG » Net΄Skim

Net΄Skim

Το απόλυτο προ φίλτρο για το Skimmer

Το Net΄Skim είναι ένα εύχρηστο, απαραίτητο αξεσουάρ για το skimmer, που βοηθά στον εύκολο καθαρισμό του καλαθιού του. Βοηθά και προστατεύει την αντλία και το  φίλτρο της πισίνας, περιορίζοντας την ανάγκη συχνού καθαρισμού τους.

Λειτουργεί σαν ένα εξαιρετικό προ φίλτρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα καλαθάκια skimmer διαμέτρου έως 24cm με ή χωρίς λαβές. Συγκεντρώνει  την επιφανειακή μόλυνση του νερού όπως ( φύλλα, κλαδιά, έντομα, λεπτά επιφανειακά αιωρήματα κλπ.). Η πατενταρισμένη μορφή του τρόπου τοποθέτησης (αγκύρωσης) και ελαστικότητας, σε συνδυασμό με την ικανότητα φίλτρανσης συγκράτησης αιωρημάτων 250-300 μικρών το καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικό.

 

Καθώς το δίχτυ του Net΄Skim είναι πολύ αποτελεσματικότερο από το καλαθάκι του skimmer και προηγείται στη διαδρομή του νερού προς την αντλία και το φίλτρο, μειώνει την τροφοδότηση μόλυνσης και συνεπώς τη  κατανάλωση απολυμαντικού υλικού. Άρα μπορούμε να το κατατάξουμε στα οικολογικά προϊόντα.

 

 

 

 

 

Τρόπος χρήσης
Χάρη στον ειδικό συνδετήρα, οι συγκεντρωμένοι ρύποι εμποδίζονται να επιστρέψουν στην πισίνα, όταν σταματά να λειτουργεί η αντλία.

Ισιώστε τον συνδετήρα σχήματος Τ για να τον εισάγετε εύκολα στο διάτρητο δάπεδο του καλαθιού του Σκίμμερ.

 

Εισάγετε τον συνδετήρα στο διάτρητο δάπεδο του καλαθιού του Σκίμμερ

Τοποθετήστε την ταμπλέτα χλωρίου στο δάπεδο του καλαθιού πριν την τοποθέτηση του Net΄Skim

Τοποθετήστε ξανά τη λαβή του καλαθιού και τοποθετήστε το καλάθι με το Net΄Skim στο Σκίμμερ

 

Συχνές ερωτήσεις

 • Σε ποιους τύπος καλαθιών skimmer μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Το Net΄Skim είναι κατάλληλο για εύκολη τοποθέτηση σε όλους του τύπους καλαθιών (skimmer ή αντλίας), με ή χωρίς λαβές και έως 24cm διάμετρο, ανεξάρτητα από την εταιρία κατασκευής. Εάν η λαβή είναι αφαιρούμενη, αφαιρέστε την πριν τοποθετήσετε το Net΄Skim και στην συνέχεια τοποθετήσετε την λαβή. Εάν η λαβή είναι μόνιμη, τοποθετήστε το Net΄Skim πάνω από την λαβή-κάτι που δεν θα επηρεάσει την απόδοση του.

 • Ποιος είναι ο σκοπός του συνδετήρα στο κάτω μέρους του καλαθιού;

Όταν η αντλία σταματήσει, υπάρχει η τάση να δημιουργείται ρεύμα επιστροφής νερού στη πισίνα. Ο συνδετήρας εξασφαλίζει ότι το δίχτυ παραμένει προσκολλημένο στο δάπεδο του καλαθιού, αποτρέποντας έτσι την επαναφορά των συγκεντρωθέντων αιωρημάτων πίσω στη πισίνα.

 • Πόσο αντέχει το προ φίλτρο Net΄Skim; Είναι δυνατόν να ξεπλυθεί;

Η Ισχύς του Net΄Skim μπορεί να διαρκέσει με άριστα αποτελέσματα για 10-15 ημέρες, ανάλογα βέβαια με το περιβάλλον και τη χρήση της πισίνας. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η ποιότητα του διχτυού μειώνεται, μειώνοντας έτσι και την αποτελεσματικότητα του. Συνιστάται να ελέγχεται συχνά η συγκέντρωση μόλυνσης και να αντικαθίσταται πριν επιβαρυνθεί υπερβολικά. Συνιστούμε να μην το ξεπλύνετε καθώς αυτό μειώνει σημαντικά την ικανότητα φίλτρανσης που προσφέρει. Ωστόσο για να παρατείνεται την διάρκεια ζωής του, προτείνεται η αφαίρεση των συσσωρευθέντων αιωρημάτων του νερού. Στο τέλος βέβαια η συσσώρευση ρύπων μπλοκάρει το δίχτυ και μειώνει την ικανότητα φίλτρανσης. Το φίλτρο τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί για να διασφαλιστεί ή αποτελεσματική φίλτρανση του επιφανειακού νερού.

 • Πως το Net΄Skim με βοηθά να κάνω οικονομία;

Το Net΄Skim βοηθά στην συγκέντρωση και αφαίρεση σημαντικής ποσότητας μόλυνσης, μειώνοντας έτσι την ποσότητα των απολυμαντικών υλικών που απαιτούνται. Ταυτόχρονα αυξάνει την καθαρότητα του φίλτρου.
Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι συχνό ξέπλυμα του φίλτρου, οδηγεί σε σπατάλη μεγάλης ποσότητας νερού προς την αποχέτευση, κάτι που αποφεύγεται με τη χρήση του Net΄Skim (μειώνεται το συχνό ξέπλυμα του φίλτρου).

 • Πως βοηθά το Net΄Skim στην προστασία της αντλίας 

Το φίλτρο της πισίνας (άμμου, διατομικής γης, φυσιγγίων) είναι τοποθετημένο ως γνωστόν μετά την αντλία κυκλοφορίας του νερού. Επομένως η μόλυνση και τα μικρά αιωρήματα που υπάρχουν στο νερό της πισίνας περνούν συνεχώς μέσω της αντλίας και οδηγούνται στο φίλτρο. Μια μεγάλη συσσώρευση αυτής της μόλυνσης μπορεί να οδηγήσει στο μπλοκάρισμα της αντλίας και σε σοβαρή ζημιά. Αυτό είναι που επιτυγχάνει το Net΄Skim, εμποδίζει τη συσσώρευση αυτή και αυξάνει σημαντικά τον χρόνο ομαλής λειτουργίας της αντλίας.

 • Γιατί το Net΄Skim βελτιώνει την ποιότητα του νερού;

Αφαιρώντας τα βιολογικά αδρανή σωματίδια που προκαλούνται από την αντίδραση της μόλυνσης με τα απολυμαντικά προϊόντα, μειώνουν την κατανάλωση τους και βελτιώνουν την ποιότητα του νερού.

 • Μπορεί το Net΄Skim να συμβάλει στην ασφάλεια των παιδιών;

Η τοποθέτηση του Net΄Skim εμποδίζει την πρόσβαση των παιδιών στις ταμπλέτες χλωρίου που είναι τοποθετημένες κάτω από το δίχτυ του. Ασφαλώς και δεν είναι αυτός ο σκοπός χρήσης του Net΄Skim, εντούτοις συμβάλλει με τον τρόπο του στην ασφάλεια των παιδιών.

 • Τι αποδεικνύει ότι λειτουργεί;

Έχοντα αποκτήσει την πατέντα το 1998, κυκλοφόρησε το 1999 στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη με αναμφισβήτητη επιτυχία, όχι μόνο στις ιδιωτικές, αλλά και στις επαγγελματικές πισίνες ξενοδοχείων, θέρετρων κλπ.
Από τότε αποτελεί βασικό στοιχείο εξασφάλισης καλής ποιότητας νερού, άμεσης επίλυσης προβλημάτων φίλτρανσης και με ελάχιστο κόστος

 

Αρχική » BLOG » Net΄Skim

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.