Επενδυση πισινας

Αρχική » Πισινες Orionpools » Επενδυση πισινας
 • Η εσωτερική επένδυση πισίνας για προκάτ πισίνες γίνεται μόνο με liner (μανδύα).
 • Κάθε τύπος επένδυσης έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά σημεία.
 • Προϋπόθεση ενός καλού αποτελέσματος στην επιλεχθείσα εσωτερική επένδυση πισίνας είναι η σωστή προετοιμασία της επιφανείας της πισίνας.
 • Η φροντίδα της πισίνας ανάλογα με την χρονική περίοδο εξασφαλίζει την μακροζωία της επένδυσης.
 • Σωστός υπολογισμός του κόστους συγκεκριμένου τύπου επένδυσης μπορεί να γίνει μόνο εάν λάβουμε υπόψη τον χρόνο ζωής της και την απαιτούμενη φροντίδα της.

Εσωτερικη επενδυση πισινας

Αν και το αρχικό κόστος της είναι κάτι που όλοι λαμβάνουν υπόψη, λίγοι αντιλαμβάνονται και συνυπολογίζουν το κόστος που απαιτεί η διατήρηση της εσωτερικής επιφάνειας στην επιθυμητή κατάσταση στην πορεία των χρόνων λειτουργίας της πισίνας.

Λυσεις για ιδανικη αισθητικη και οικονομια

Για τους λόγους αυτούς, όσο και εάν φαίνεται υπερβολικό, η εσωτερική επένδυση πισίνας σας είναι ένας τόσο ουσιαστικός παράγων ώστε μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την αρχική απόφαση για το τύπο της πισίνας που θα αποκτήσετε. (Δηλαδή πισίνα από μπετόν ή «προκάτ»)

Τροποι επενδυσης

Στη συνέχεια, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε ειδικότερα για τους εναλλακτικούς τρόπους εσωτερικής επένδυση πισίνας, έτσι ώστε η τελική επιλογή σας να γίνει με όσον το δυνατόν καλύτερη γνώση των θετικών και αρνητικών δεδομένων για κάθε τρόπο επένδυσης.

Διαμορφωση επιφανειας με plaster

Εναλλακτικό υλικό επένδυσης για την εσωτερική επένδυση πιίνας που μας εξασφαλίζει μια λεία αντιολισθητική επιφάνεια με ταυτόχρονη συμβολή στη στεγανοποίηση της πισίνας μας.
Αποτελεί το τελικό στρώμα εσωτερικής διαμόρφωσης της πισίνας μετά τη διαδικασία μόνωσης και τσιμεντοειδούς κονιάματος που ευθυγραμμίζει τις εσωτερικές επιφάνειες της πισίνας.
Είναι μια μείξη μαρμαρόσκονης, άσπρου τσιμέντου και ειδικού γαλακτώματος που βοηθά στη βαθμιαία σκλήρυνση της επίστρωσης. Είναι λευκό, δεν χρειάζεται βάψιμο και όταν η πισίνα γεμίσει με νερό, μας δίνει μια απόχρωση του γαλάζιου.

Διαμορφωση επιφανειας με τοποθετηση ειδικων πλακιδιων

Είναι μια πρόταση για εσωτερική επένδυση πισίνας με μακροχρόνια διάρκεια ζωής και αισθητικό αποτέλεσμα που ταιριάζει σε αρκετές περιπτώσεις.
Πριν από τη τοποθέτηση τους, απαιτείται μόνωση της δεξαμενής και προετοιμασία των επιφανειών (λείανση και γώνιασμα) ούτως ώστε η τοποθέτηση των πλακιδίων να δώσει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
Αν και μάλλον είναι η ακριβότερη λύση, ταιριάζει αισθητικά σχεδόν παντού, και δίνει μακροχρόνια σωστή λειτουργία με ελάχιστα προβλήματα συντήρησης.

Διαμορφωση επιφανειας με τοποθετηση ψηφιδας

Προσδίδει μια ξεχωριστή αισθητική αλλά απαιτεί μια ιδιαίτερη φροντίδα στη λείανση της επιφανείας της δεξαμενής πριν τη τοποθέτηση της. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του καταλλήλου υλικού επικόλλησης – αρμολόγησης ώστε να εξασφαλιστεί μεγάλη διάρκεια ζωής μια και η επαναρμολόγηση δεν είναι εύκολη στη περίπτωση της ψηφίδας. Η επιλογή ακριβής ψηφίδας μπορεί να οδηγήσει σε δραματική αύξηση του κόστους αυτής της επιλογής.

Διαμορφωση επιφανειας με βαψιμο της επιφανειας

Η Επιλογή με το μικρότερο κόστος αλλά με περισσότερο συχνή φροντίδα συντήρησης καθώς απαιτεί φρεσκάρισμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα από τις άλλες επιλογές. Σε μερικές περιπτώσεις όμως η αισθητική που προσδίδει αυτή η επιλογή είναι επιλογή αρκετών αρχιτεκτόνων.
Η βαφή γίνεται με εποξειδικά χρώματα και για την σωστή εφαρμογή της απαιτεί όχι μόνον επιφάνειες λείες χωρίς ανωμαλίες, χωρίς υγρασία και χωρίς οποιασδήποτε μορφής λίπους, αλλά και ειδικές καιρικές συνθήκες.

Διαμορφωση επιφανειας με liner (Μανδυα)

Η Μοναδική επιλογή για προκατασκευασμένες πισίνες αλλά και μια εναλλακτική επιλογή για πισίνες από μπετόν.
Εσωτερική επένδυση πισίνας η οποία γίνεται με συγκόλληση φύλλων PVC πάχους 1,5 ή 0,75mm και εξασφαλίζεται πλήρης στεγανότητα της δεξαμενής με την προϋπόθεση ύπαρξης εξαρτημάτων ειδικών για τοποθέτηση μανδύα.
Απαιτεί την μη έκθεση του στον ήλιο και τη προστασία του από υπόγεια ύδατα καθώς μπορούν να προκαλέσουν χρωματισμό του, αλλά και την συνεχή παρουσία νερού στη δεξαμενή καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμη απαιτεί τέλεια επιφάνεια επικάθησης καθώς και η παραμικρή ανωμαλία του υποστρώματος αποτυπώνεται στο μανδύα.

Δείτε τις επιλογές που σας προσφέρει το τρισδιάστατο liner – TOUCH

Αρχική » Πισινες Orionpools » Επενδυση πισινας

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.