210 94 11 730

Επενδυση πισινας

Αρχική » Πισινες Orionpools » Επενδυση πισινας
  • Η εσωτερική επένδυση πισίνας για προκάτ πισίνες γίνεται μόνο με liner (μανδύα).
  • Κάθε τύπος επένδυσης έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά σημεία.
  • Προϋπόθεση ενός καλού αποτελέσματος στην επιλεχθείσα εσωτερική επένδυση πισίνας είναι η σωστή προετοιμασία της επιφανείας της πισίνας.
  • Η φροντίδα της πισίνας ανάλογα με την χρονική περίοδο εξασφαλίζει την μακροζωία της επένδυσης.
  • Σωστός υπολογισμός του κόστους συγκεκριμένου τύπου επένδυσης μπορεί να γίνει μόνο εάν λάβουμε υπόψη τον χρόνο ζωής της και την απαιτούμενη φροντίδα της.

Εσωτερικη επενδυση πισινας

Αν και το αρχικό κόστος της είναι κάτι που όλοι λαμβάνουν υπόψη, λίγοι αντιλαμβάνονται και συνυπολογίζουν το κόστος που απαιτεί η διατήρηση της εσωτερικής επιφάνειας στην επιθυμητή κατάσταση στην πορεία των χρόνων λειτουργίας της πισίνας.

Λυσεις για ιδανικη αισθητικη και οικονομια

Για τους λόγους αυτούς, όσο και εάν φαίνεται υπερβολικό, η εσωτερική επένδυση πισίνας σας είναι ένας τόσο ουσιαστικός παράγων ώστε μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την αρχική απόφαση για το τύπο της πισίνας που θα αποκτήσετε. (Δηλαδή πισίνα από μπετόν ή «προκάτ»)

Τροποι επενδυσης

Στη συνέχεια, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε ειδικότερα για τους εναλλακτικούς τρόπους εσωτερικής επένδυση πισίνας, έτσι ώστε η τελική επιλογή σας να γίνει με όσον το δυνατόν καλύτερη γνώση των θετικών και αρνητικών δεδομένων για κάθε τρόπο επένδυσης.

Διαμορφωση επιφανειας με plaster

Εναλλακτικό υλικό επένδυσης για την εσωτερική επένδυση πιίνας που μας εξασφαλίζει μια λεία αντιολισθητική επιφάνεια με ταυτόχρονη συμβολή στη στεγανοποίηση της πισίνας μας.
Αποτελεί το τελικό στρώμα εσωτερικής διαμόρφωσης της πισίνας μετά τη διαδικασία μόνωσης και τσιμεντοειδούς κονιάματος που ευθυγραμμίζει τις εσωτερικές επιφάνειες της πισίνας.
Είναι μια μείξη μαρμαρόσκονης, άσπρου τσιμέντου και ειδικού γαλακτώματος που βοηθά στη βαθμιαία σκλήρυνση της επίστρωσης. Είναι λευκό, δεν χρειάζεται βάψιμο και όταν η πισίνα γεμίσει με νερό, μας δίνει μια απόχρωση του γαλάζιου.

Διαμορφωση επιφανειας με τοποθετηση ειδικων πλακιδιων

Είναι μια πρόταση για εσωτερική επένδυση πισίνας με μακροχρόνια διάρκεια ζωής και αισθητικό αποτέλεσμα που ταιριάζει σε αρκετές περιπτώσεις.
Πριν από τη τοποθέτηση τους, απαιτείται μόνωση της δεξαμενής και προετοιμασία των επιφανειών (λείανση και γώνιασμα) ούτως ώστε η τοποθέτηση των πλακιδίων να δώσει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
Αν και μάλλον είναι η ακριβότερη λύση, ταιριάζει αισθητικά σχεδόν παντού, και δίνει μακροχρόνια σωστή λειτουργία με ελάχιστα προβλήματα συντήρησης.

Διαμορφωση επιφανειας με τοποθετηση ψηφιδας

Προσδίδει μια ξεχωριστή αισθητική αλλά απαιτεί μια ιδιαίτερη φροντίδα στη λείανση της επιφανείας της δεξαμενής πριν τη τοποθέτηση της. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του καταλλήλου υλικού επικόλλησης – αρμολόγησης ώστε να εξασφαλιστεί μεγάλη διάρκεια ζωής μια και η επαναρμολόγηση δεν είναι εύκολη στη περίπτωση της ψηφίδας. Η επιλογή ακριβής ψηφίδας μπορεί να οδηγήσει σε δραματική αύξηση του κόστους αυτής της επιλογής.

Διαμορφωση επιφανειας με βαψιμο της επιφανειας

Η Επιλογή με το μικρότερο κόστος αλλά με περισσότερο συχνή φροντίδα συντήρησης καθώς απαιτεί φρεσκάρισμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα από τις άλλες επιλογές. Σε μερικές περιπτώσεις όμως η αισθητική που προσδίδει αυτή η επιλογή είναι επιλογή αρκετών αρχιτεκτόνων.
Η βαφή γίνεται με εποξειδικά χρώματα και για την σωστή εφαρμογή της απαιτεί όχι μόνον επιφάνειες λείες χωρίς ανωμαλίες, χωρίς υγρασία και χωρίς οποιασδήποτε μορφής λίπους, αλλά και ειδικές καιρικές συνθήκες.

Διαμορφωση επιφανειας με liner (Μανδυα)

Η Μοναδική επιλογή για προκατασκευασμένες πισίνες αλλά και μια εναλλακτική επιλογή για πισίνες από μπετόν.
Εσωτερική επένδυση πισίνας η οποία γίνεται με συγκόλληση φύλλων PVC πάχους 1,5 ή 0,75mm και εξασφαλίζεται πλήρης στεγανότητα της δεξαμενής με την προϋπόθεση ύπαρξης εξαρτημάτων ειδικών για τοποθέτηση μανδύα.
Απαιτεί την μη έκθεση του στον ήλιο και τη προστασία του από υπόγεια ύδατα καθώς μπορούν να προκαλέσουν χρωματισμό του, αλλά και την συνεχή παρουσία νερού στη δεξαμενή καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμη απαιτεί τέλεια επιφάνεια επικάθησης καθώς και η παραμικρή ανωμαλία του υποστρώματος αποτυπώνεται στο μανδύα.

Δείτε τις επιλογές που σας προσφέρει το τρισδιάστατο liner – TOUCH

Διαμορφωση επιφανειας με συνδυασμο χαλαζιακης αμμου και ρητινων

Είναι η επιλογή των τελευταίων ετών καθώς συνδυάζει άριστο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα και μακροχρόνια χρήση με σχεδόν καθόλου συντήρηση.
Απαιτεί πριν από την τοποθέτηση του την μόνωση της πισίνας και την εκτέλεση τσιμεντοκονίας λείανσης. Προσφέρει τη δυνατότητα μελλοντικών επιστρωμάτων καθώς και τη δυνατότητα παραμονής της πισίνας χωρίς νερό.