Καλυμματα

Αρχική » Εξοπλισμος » Καλυμματα
 • Πριν αποφασίσετε την αγορά ενός καλύμματος καταγράψτε τους λόγους που σας ώθησαν στην αναζήτηση καλύμματος για την πισίνα σας, αυτό θα σας βοηθήσει στην σωστή επιλογή.
 • Μελετήστε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου από τα προσφερόμενα καλύμματα πισίνας
 • Τα προσφερόμενα καλύμματα πισίνας συνήθως καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες και όχι όλες μαζί. Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε τις κυριότερες από αυτές.
 • Ακόμη και εάν η θερμοκρασία του νερού ανέβει κατά την διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία του νερού θα πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας
 • Η εξάτμιση του νερού κοστίζει ενεργειακά, σε απώλεια ποσότητας νερού και στην απώλεια χημικών απολύμανσης.
 • Όταν η ασφάλεια έναντι ατυχήματος είναι το ζητούμενο, ένα κάλυμμα ασφαλείας είναι η απάντηση.
Αν και διατηρείτε τη πισίνα σας καθαρή και συντηρείτε προσεκτικά τα μηχανήματα της, η απόκτηση ενός καλύμματος αργά ή γρήγορα θα είναι μια επιλογή που δύσκολα θα μπορέσετε να αγνοήσετε.

Τα καλύμματα πισίνας μπορούν να προσφέρουν

 • Μείωση ή και διακοπή της εξάτμισης του νερού.
 • Σημαντική μείωση των χρησιμοποιούμενων χημικών
 • Βοήθεια στη διατήρηση της θερμότητας του νερού
 • Αποτροπή εισόδου φύλλων και αιωρημάτων που μεταφέρονται με τον αέρα
 • Λιγότερη φροντίδα της πισίνας
 • Εξοικονόμηση χρημάτων
 • Μείωση του κόστους θέρμανσης του νερού.
 • Προστασία έναντι πτώσης στο νερό
 • Μείωση της ποσότητας προστιθέμενου νερού.
 • Σχετικά εύκολο χειρισμό

Το πρόβλημα με τα καλύμματα πισίνας είναι, ότι από τις διαθέσιμες κατηγορίες καλυμμάτων, εκείνες που καλύπτουν τις περισσότερες απαιτήσεις σας είναι ελάχιστες και συνήθως κοστίζουν περισσότερο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεχωρίσετε τις κύριες απαιτήσεις σας και να μελετήσετε τις δυνατότητες των διαφόρων κατηγοριών καλυμμάτων για να αποφασίσετε το καταλληλότερο για εσάς.

Ηλιακα καλυμματα

Ενώ ο ήλιος προσπαθεί να θερμάνει το νερό της πισίνας σας, ο άνεμος δημιουργεί ρεύματα μεταφοράς που κλέβουν αυτή τη θερμότητα με μεγάλο ρυθμό.
Κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επιφανείας του νερού δίνει θερμότητα στον αέρα μέσω της εξάτμισης. Όσο ισχυρότερος είναι ο άνεμος τόσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια θερμότητας. Η εξάτμιση από μόνη της αντιστοιχεί στο 60% της απώλειας θερμότητας από την πισίνα σας. Ένα άλλο 30% της απώλειας ακτινοβολείται στην ατμόσφαιρα και μόνο 10% πηγαίνει στο έδαφος.

Ένα ηλιακό κάλυμμα, μέσω των φυσαλίδων αέρα που έχει και που λειτουργούν σαν μικροί μεγεθυντικοί φακοί, απορροφά την ενέργεια του ηλίου και την μεταφέρει κατευθείαν στο νερό της πισίνας σας ενώ ταυτόχρονα την διατηρεί μέσω του προστατευτικού στρώματος του που επικάθεται στην επιφάνεια του νερού. Παράλληλα εξοικονομεί χρήματα μειώνοντας την εξάτμιση του νερού και μειώνει την φροντίδα της πισίνας μη επιτρέποντας στα διάφορα επιβαρυντικά στοιχεία του περιβάλλοντος να εισέλθουν σε αυτή.

Εάν χρησιμοποιείτε την πισίνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, θυμηθείτε να επανατοποθετήσετε το κάλυμμα μετά τη διακοπή της κολύμβησης.

Αφαιρέσετε τελείως το κάλυμμα πριν επιτρέψετε σε οποιονδήποτε την κολύμβηση.
Προσοχή στο τρόπο αποθήκευσης όταν το αφαιρείτε ( προστατεύστε το από τις ακτίνες του ηλίου) και αποφύγετε την τοποθέτηση του σε περιόδους με μεγάλες θερμοκρασίες αέρος καθώς μπορεί να προκαλέσει άνοδο της θερμοκρασίας του νερού σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Θερμομονωτικα καλυμματα

Τα καλύμματα αυτής της κατηγορίας έχουν σαν στόχο τη διατήρηση της θερμοκρασίας που αποκτάται μέσω μιας των εναλλακτικών προτάσεων για τη θέρμανση του νερού. Χρησιμοποιούνται κυρίως στις εσωτερικές πισίνες, σε πισίνες με απαιτήσεις υψηλότερων θερμοκρασιών νερού από ότι συνήθως, αλλά και για εξωτερικές πισίνες σε περιοχές με πολύ ψυχρά κλίματα.

Η χρησιμοποίηση τους σε εσωτερικές πισίνες μειώνει σημαντικά την εξάτμιση και μέσου αυτής μειώνονται και οι ανάγκες υψηλών ταχυτήτων εξαερισμού και θέρμανσης του αέρα του χώρου.

Προσφέρονται σε διαφορετικά πάχη ανάλογα με το ειδικό μονωτικό υλικό που περιέχεται μεταξύ του εξωτερικού και εσωτερικού στρώματος που το καλύπτουν.
Η εξωτερική επιφάνεια του είναι σταθεροποιημένη έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας και ανθεκτική στη φθορά.
Η εσωτερική επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από υλικό που προφέρει καλή αποστράγγιση και κύλιση περιστροφής όταν τυλίγεται το κάλυμμα.. Σε ορθογώνια σχήματα έχουν και προστατευτικό ρέλι στην περίμετρο του.

Καλυμματα χειμωνος - απουσιας διατρητα

Η προστασία της πισίνας είναι ζωτικής σημασίας για κάθε πισίνα και τα καλύμματα πισίνας αυτού του τύπου προσφέρουν μια καλή λύση. Η χρήση τους βοηθά στην αποφυγή φύλλων και άλλων ανεπιθύμητων αντικειμένων, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται το εσωτερικό της από τις ανεπιθύμητες υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Είναι κατασκευασμένα από υφαντό πολυαιθυλένιο σταθεροποιημένο έναντι των ακτινών του ηλίου ενώ η ύφανση του επιτρέπει τη ροή του νερού προς το εσωτερικό της πισίνας μέσω εξαιρετικά μικρών κενών. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην χώρα μας στο γεγονός ότι την άνοιξη δεν μπορούν να συγκρατήσουν τις ηλιακές ακτίνες και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο πρασίνισμα του νερού μέσω της ανάπτυξης αλγών. Δεν μπορούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη σκόνης στο δάπεδο της πισίνας, ιδιαίτερα σε πισίνες με διακοπή του συστήματος κυκλοφορίας του νερού τον χειμώνα.

Κατασκευάζονται σε διαστάσεις μεγαλύτερες 30cm από τις διαστάσεις της πισίνας, άρα για να υπολογίσετε την απαραίτητη επιφάνεια θα πρέπει να προσθέστε στο μήκος και στο πλάτος της πισίνας 30cm.

Τα καλύμματα πισίνας αυτού του τύπου προσφέρονται με διαφορετικούς τρόπους αγκίστρωσης.  Εάν κατασκευαστούν με ενισχυμένη διάταξη μπορούν να προσφέρουν και ασφάλεια έναντι πτώσεων σε μεγάλο βαθμό.

Καλυμματα χειμωνος - απουσιας στεγανα

Η προστασία της πισίνας εκτός της περιόδου χειμώνα αλλά και κατά την περίοδο απουσίας των ιδιοκτητών κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι το ζητούμενο σε πολλές περιπτώσεις. Δεδομένου της αδυναμίας των διάτρητων καλυμμάτων να καλύψουν αυτή την ανάγκη, αλλά και την προστασία του νερού από την σκόνη του περιβάλλοντος, τα καλύμματα αυτού του τύπου προσφέρουν λύση στα δύο αυτά προβλήματα.

Είναι καλύμματα από αδιαφανές πολυεστερικό πλέγμα ενισχυμένο με πλαστικοποίηση. Η αδιαφανής επιφάνεια τους προστατεύει το εσωτερικό της πισίνας, εμποδίζει τη φωτοσύνθεση, συγκρατεί φύλλα και μόλυνση και ασφαλίζει το χώρο της πισίνας. Έξυπνα τοποθετημένα ανοίγματα επιτρέπουν γρήγορη αποστράγγιση της βροχής ώστε να αποφεύγεται ο σχηματισμός θυλάκων νερού.

Κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας σε μεγαλύτερη διάσταση από τις διαστάσεις της πισίνας και προσφέρονται με εναλλακτικούς τρόπους αγκύρωσης στον περιβάλλοντα χώρο της. Καλύπτουν και τις ανάγκες κάλυψης διαφορετικών σχημάτων πισίνας.

Καλυμματα με αξονες ασφαλειας

Το προσφερόμενα καλύμματα αυτής της κατηγορίας καλύπτουν τις ανάγκες ενός καλύμματος χειμώνα, ενός καλύμματος απουσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ακόμη ενός καλύμματος ασφαλείας για μικρά παιδιά.

Είναι κατασκευασμένα από ένα εξαιρετικά ισχυρό πολυεστερικό ύφασμα που φέρει κάθετα στο μήκος της πισίνας άξονες (μπάρες) αλουμινίου που είναι καλυμμένες με ίδιο ύφασμα και οι οποίες προσδίδουν μεγάλη αντοχή στο κάλυμμα, επιτρέποντας του να υποστηρίζει το βάρος ενός παιδιού που τυχόν πέσει πάνω του χωρίς να προκαλεί καμία ζημιά.

Τα καλύμματα αυτά αφαιρούνται με τη βοήθεια ενός χειροκίνητου στροφάλου ή ενός μηχανοκίνητου.

Στα καλύμματα αυτής της κατηγορίας υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει ένα ανοξείδωτο καλώδιο κατά μήκος των μεγάλων πλευρών του καλύμματος που αποτρέπει την ολίσθηση ενός μικρού παιδιού ή ζώου κάτω από το κάλυμμα, ενώ η ύπαρξη τους είναι ιδιαίτερα βοηθητική σε περιοχές με μεγάλους ανέμους. Εναλλακτικά αυτής της δυνατότητας υπάρχει η λύση της αντικατάστασης του ανοξείδωτου καλωδίου με αγκυρώσεις του καλύμματος στα ενδιάμεσα των αξόνων του αλουμινίου.

Είναι μια πρόταση για κάλυψη της πισίνας που καλύπτει αρκετές από τις απαιτήσεις που έχουμε για ένα κάλυμμα, χωρίς να είναι τόσο ακριβό όσο τα καλύμματα ασφαλείας που θα δούμε στην συνέχεια.

Καλυμματα ασφαλειας αυτοματα

Τα αυτόματα καλύμματα ασφαλείας προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων όπως εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια, οικονομική συντήρηση πισίνας, προστασία από φύλλα και μόλυνση περιβάλλοντος και αυτόματη ευκολία τοποθέτησης και αφαίρεσης.

Η ενεργοποίηση του καλύμματος γίνεται απλά με τη βοήθεια ενός διακόπτη και χρειάζεται περίπου ένα λεπτό για να κλείσει. Είναι απόλυτα ακίνδυνο καθώς δεν υπάρχει καμία ηλεκτρική εγκατάσταση κοντά στη πισίνα.

Είναι τέσσερα καλύμματα σε ένα

 • Κάλυμμα ασφαλείας
 • Κάλυμμα χειμώνα
 • Κάλυμμα απουσίας
 • Κάλυμμα θερμομονωτικό

Προσφέρει ηρεμία στο μυαλό λόγω της απόλυτης ασφάλειας που παρέχει στη πισίνα, εξασφαλίζει την άνεση σας μέσω της ευκολότερης συντήρησης και καθαρισμού της πισίνας, μειώνει τα χρησιμοποιούμενα χημικά, αυξάνει και διατηρεί τη θερμοκρασία του νερού της πισίνας, μειώνει την εξάτμιση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο συντομεύοντας την απόσβεση του.

Καλυμματα ασφαλειας χειροκινητα

Τα χειροκίνητα καλύμματα πισίνας στο τομέα ασφαλείας προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων. Προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια, οικονομική συντήρηση πισίνας, προστασία από φύλλα και μόλυνση περιβάλλοντος. Μόνο μειονέκτημα σε σχέση με τα αυτόματα καλύμματα πισίνας αυτού του τύπου, είναι η σχετική δυσκολία τοποθέτησης και αφαίρεσης συγκρινόμενα με αυτά.

Προϋπόθεση για την εγκατάσταση του καλύμματος είναι η τοποθέτηση ειδικών ραγών κύλισης των οδηγών του καλύμματος στο deck της πισίνας κατά μήκος των μεγάλων πλευρών της, μετά τη πλάκα χείλους.

Τα καλύμματα πισίνας αυτού του τύπου είναι τέσσερα καλύμματα σε ένα

 • Κάλυμμα ασφαλείας
 • Κάλυμμα χειμώνα
 • Κάλυμμα απουσίας
 • Κάλυμμα θερμομονωτικό

Προσφέρει ηρεμία στο μυαλό λόγω της απόλυτης ασφάλειας που παρέχει στη πισίνα, εξασφαλίζει την άνεση σας μέσω της ευκολότερης συντήρησης και καθαρισμού της πισίνας, μειώνει τα χρησιμοποιούμενα χημικά, αυξάνει και διατηρεί τη θερμοκρασία του νερού της πισίνας, μειώνει την εξάτμιση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο συντομεύοντας την απόσβεση του.

Καλυμματα περσιδων αυτοματα - χειροκινητα

Τα καλύμματα αυτού του τύπου χρησιμοποιούν για τον σχηματισμό τους ειδικές περσίδες κατασκευασμένες από pvc ή πολυκαρβονικά υλικά που ο συνδυασμός τους σε μια ενιαία επιφάνεια τους επιτρέπει να κινούνται στην επιφάνεια του νερού χωρίς την ανάγκη οδηγού, απαραίτητη προϋπόθεση αυτομάτων καλυμμάτων ασφαλείας.
Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει την δημιουργία καλυμμάτων αυτού του τύπου σχεδόν όλων των σχημάτων πισίνας, κάτι αδύνατο με τα αυτόματα καλύμματα ασφαλείας.

Τα καλύμματα πισίνας τύπου περσίδων είναι σήμερα ένα από τα διαθέσιμα μέσα προστασίας για ατυχήματα τυχαίας πτώσης σε μια πισίνα. Ένα κάλυμμα αυτού του τύπου προστατεύει τη πισίνα τις κρύες νύχτες και σε αιφνίδιους κρύους ανέμους.
Επιτρέπει το ξεκίνημα της κολυμβητικής περιόδου με την αρχή της άνοιξης, ενώ επεκτείνει τη χρήση της μέχρι του πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Έχει συντελεστή αδιαφάνειας που εμποδίζει τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και κατά συνέπεια την ανάπτυξη των φυκών. Ειδικές περσίδες δίνουν τη δυνατότητα λειτουργίας τους και σαν ηλιακά καλύμματα.

Το νερό της πισίνας διατηρείται καθαρό και μειώνεται ο χρόνος λειτουργίας του συστήματος ανακυκλοφορίας του καθώς και τα χημικά προϊόντα για τη επεξεργασία του.

Τα συστήματα περιέλιξης αυτών των καλυμμάτων που τοποθετούνται στο κατάστρωμα της πισίνας μπορούν να είναι είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα ενώ όσα έχουν τα ρολό περιέλιξης εντός του νερού είναι αυτόματα.

Αξεσουαρ χειροκινητης περιελιξης καλυμματων

Η τοποθέτηση και αφαίρεση των ηλιακών και θερμομονωτικών καλυμμάτων, ειδικά για τις πισίνες με σχετικά μεγάλη διάσταση είναι πρακτικά δύσκολη χωρίς τη χρησιμοποίηση ρολών περιέλιξης. Ανάλογα με τις συνθήκες στο χώρο εγκατάστασης και το μέγεθος της πισίνας, τα ρολά περιέλιξης διακρίνονται σε σταθερά ρολά και σε μεταφερόμενα.

Ειδικά στις περιπτώσεις μεγάλων δημόσιων πισίνων όπου η διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσης δεν είναι μια τόσο απλή εργασία, τα ρολά περιέλιξης συνοδεύονται από συστήματα γραναζιών μείωσης της αντίστασης περιστροφής λόγω του μεγάλου βάρους του καλύμματος.

Απαραίτητα αξεσουάρ για τα καλύμματα πισίνας που συμπληρώνουν τα χειροκίνητα ρολά περιέλιξης είναι οι ιμάντες συγκράτησης των καλυμμάτων στους άξονες περιστροφής των ρολών και τα καλύμματα προστασίας καλυμμάτων επι του ρολού περιέλιξης.

Αρχική » Εξοπλισμος » Καλυμματα

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.