210 94 11 730

Θερμανση νερου

Αρχική » Εξοπλισμος » Θερμανση νερου
  • Η ιδανική θερμοκρασία κολύμβησης είναι στους 25- 260 C.
  • Σε κάθε περίπτωση η θέρμανση του νερού της πισίνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την κάλυψη του νερού με θερμομονωτικό κάλυμμα.
  • Απαραίτητες για την επιλογή του συστήματος θέρμανσης, η καταγραφή των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη περιοχή την εποχή επιθυμητής επιμήκυνσής της κολυμβητικής περιόδου.
  • Η θέρμανση του νερού δεν είναι μια επιλογή on-off αλλά μια διαρκής διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του νερού.
Όταν επενδύετε στη κατασκευή μιας πισίνας είναι φυσικό και επόμενο να θέλετε να την απολαμβάνετε για διάστημα μεγαλύτερο της καλοκαιρινής περιόδου.

Μια σειρά συστημάτων στον τομέα θέρμανση πισίνας είναι διαθέσιμες σήμερα στους ιδιοκτήτες πισίνας. Είναι καλό να γνωρίζουμε τις αρχές λειτουργίας κάθε συστήματος για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εγκατάστασης του από το ξεκίνημα. Η εκ των υστέρων δημιουργία των προϋποθέσεων εγκατάστασης κοστίζει περισσότερο.

Σε μια εποχή που το κόστος λειτουργίας του κάθε προτεινόμενου συστήματος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές μας, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της πισίνας να γνωρίζει κάθε προτεινόμενο σύστημα στο τομέα θέρμανση πισίνας.

Οι παράγοντες που καθαρίζουν το μέγεθος του επιλεγμένου συστήματος θέρμανσης είναι, η διάσταση της πισίνας, η επιθυμητή μέγιστη θερμοκρασία του νερού, ο απαραίτητος χρόνος θέρμανσης και η επιθυμητή κολυμβητική περίοδος.

Εναλλάκτες θέρμανσης

Ένας Εναλλάκτης θερμότητας είναι μια από τις προτεινόμενες λύσεις στον τομέα θέρμανση πισίνας. Χρησιμοποιείται για τη μεταφορά θερμικής ενέργειας από ένα μέσο σε άλλο χωρίς να αναμειχθούν τα δύο μέσα. Οι προτεινόμενοι εναλλάκτες λειτουργούν μέσω διασταυρούμενης ροής νερού και παρέχουν υψηλή απόδοση έχοντας εξαιρετική ικανότητα μεταφοράς της θερμότητας. Δηλαδή το καυτό μέσο ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση από το ψυχρό μέσο, διαδικασία που δίνει τη μέγιστη απόδοση.

Όλα τα προτεινόμενα μοντέλα μπορούν να συνδεθούν με λέβητες πετρελαίου, πέλετ, ξύλου, αερίου και πυρήνα.

Είναι κατασκευασμένοι από υλικά που επιτρέπουν τη χρήση τους σε μια ευρεία ποικιλία αναγκών και σε πολλούς διαφορετικούς τύπους εγκαταστάσεων.

Ηλεκτρικοί θερμαντήρες

Θέρμανση πισίνας με ηλεκτρικό θερμαντήρα είναι μια εύκολη διαδικασία σύνδεσης στο υπάρχον ηλεκτρικό δίκτυο και παρέχει πλήρη ισχύ όλο το εικοσιτετράωρο. Το νερό από την κυκλοφορία της πισίνας ρέει μέσω του θερμαντήρα και θερμαίνεται από το στοιχείο θέρμανσης που αυτός περιέχει.

Οι θερμαντήρες αυτού του τύπου είναι συμπαγείς και μπορούν να εγκατασταθούν σε όλους του τύπους πισίνας ή Spa, αρκεί να καλύπτεται η ηλεκτρική ισχύς τους από την δυνατότητα της εγκατάστασης.

Τα προσφερόμενα μοντέλα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από 1,5 KW έως 60 KW και είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, τιτάνιο και θερμοπλαστικά υλικά. Είναι σχεδιασμένοι για να παρέχουν τη μικρότερη δυνατή πτώση πίεσης, ενώ για ασφάλεια προσφέρονται με θερμοστάτη, με διακόπτη υπερθέρμανσης, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με σύστημα ελέγχου ροής που σταματά τη λειτουργία τους στη περίπτωση ανεπαρκούς ροής νερού προς αυτούς.

Ηλιακοί συλλέκτες

Η θέρμανση πισίνας με ένα ηλιακό σύστημα μπορεί να προσφέρει μια άνετη θερμοκρασία κολύμβησης και να επεκτείνει την κολυμβητική περίοδο του νερού της πισίνας σας. Προϋπόθεση βέβαια είναι ο υπολογισμός του να γίνει στο σωστό μέγεθος

Οι ηλιακοί συλλέκτες της πισίνας ανοιχτού κυκλώματος χρησιμοποιούν ενέργεια και θερμότητα από τον ήλιο και για τον λόγο αυτό ταιριάζουν περισσότερο στις ηλιόλουστες περιοχές. Είναι μια από τις οικονομικότερες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές θέρμανσης, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης για να καλυφθεί η έλλειψη του ηλίου σε κάποιες περιπτώσεις.

Όπως και στη περίπτωση των εναλλακτών θέρμανσης η πρόβλεψη από το ξεκίνημα για το που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν μειώνει το κόστος εγκατάστασης τους, με την εγκατάσταση ως πρόβλεψη, των απαραιτήτων υδραυλικών και ηλεκτρικών γραμμών σύνδεσης τους με το χώρο του μηχανοστασίου.

Αντλίες θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας εκμεταλλεύονται την ενέργεια στον αέρα.
Δηλαδή χρησιμοποιούν τη θερμότητα του περιβάλλοντα αέρα, μεταφέροντας την αποτελεσματικά μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας στο νερό της πισίνας.
Είναι μια πολύ οικονομική πρόταση θέρμανσης του νερού καθώς για κάθε 1kw ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται, μια αντλία θερμότητας θα παράγει θέρμανση μεταξύ 3 και 5 Kw για τη πισίνα σας ( ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία και τη θερμοκρασία του νερού).

Είναι αποτελεσματικές και ενεργειακά αποδοτικές, είναι εύκολο να εγκατασταθούν και απαιτούν λίγο χώρο κοντά στη πισίνα, λειτουργούν με οποιοδήποτε καιρό και όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ σταματούν τη λειτουργία τους στην περίπτωση ανεπαρκούς ροής νερού.

Η λειτουργία τους βασίζεται σε ένα συμπιεστή αθόρυβης περιστροφής για μέγιστη απόδοση, ελάχιστη δόνηση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο ψηφιακό έλεγχος που τις συνοδεύει εξασφαλίζει πολλές λειτουργίες και εύκολη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Ο συμπυκνωτής και ο εναλλάκτης είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο, ενώ το περίβλημα από θερμοπλαστικό υλικό συνήθως, είναι υλικά που αντέχουν σε σκληρά κλίματα.