Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Ιδέες για μικρές πισίνες

30.04.2022

Αρχική » BLOG » Ιδέες για μικρές πισίνες

Ιδέες για μικρές πισίνες

Η σκέψη του περσυνού καλοκαιριού έρχεται κάποιες στιγμές που ο άσχημος καιρός και η πανδημία μας έχουν περιορίσει αρκετά στο χώρο του σπιτιού.
Ακόμη όμως και μέσα στην πανδημία, όπως τη ζούμε δύο χρόνια τώρα, το καλοκαίρι δεν παύει να είναι μια καλύτερη εποχή. Είναι μια περίοδος που απολαμβάνουμε τον υπέροχο καιρό της χώρα μας, σε συνδυασμό με εκείνες τις δραστηριότητες που είναι δεμένες με αυτή.

Πιστεύουμε πως και εσείς θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι η θάλασσα, η κολύμβηση και η ξεγνοιασιά που συνοδεύουν τις καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι ίσως οι εντονότερες και σίγουρα οι πιο ευχάριστες.

Επιτρέψτε μας εδώ να ταράξουμε λίγο τις σκέψεις σας, και να δώσουμε μια άλλη διάσταση με ιδέες για μικρές πισίνες

Τι θα λέγατε να συζητήσουμε μερικές ιδέες για μικρές πισίνες, με την προϋπόθεση βέβαια ότι διαθέτετε μια αυλή, εάν κήπο, μια μεγάλη βεράντα, ένα αίθριο, δηλαδή γενικά ένα χώρο που σας χρησιμεύει σαν χώρος χαλάρωσης.

Τονίζουμε ότι οι προτάσεις μας αφορούν ιδιαίτερα τους μικρούς και δύσκολους χώρους

Πριν όμως παραθέσουμε μερικές από τις ήδη υλοποιημένες ιδέες για μικρές πισίνες, θα πρέπει να σας βοηθήσουμε παραθέτοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα σας βοηθήσουν να δώσετε σχήμα στις αποφάσεις σας.

Ιδέες για μικρές πισίνες

Στη τομέα πισίνων που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στον τομέα – πισίνες χωρίς άδεια- περιλαμβάνονται δύο τύποι κατασκευών :

– Οι πισίνες Technypools
– Οι πισίνες Hydrouspools

Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητο, χωρίς να σας κουράσουμε πολύ, να παραθέσουμε στην συνέχεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που θα σας βοηθήσουν να τις γνωρίσετε και να αποφασίσετε τι ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και το χώρο σας.

Οι Πισίνες Technypools –  αποτελούνται :

 • Από ένα ειδικό μεταλλικό σκελετό, που τοποθετείται σε μια σταθερή βάση επί του εδάφους, και που μοντάρεται χωρίς τη χρήση εργαλείων. (Ούτε ενός κατσαβιδιού).
 • Από μια εύκαμπτη δεξαμενή από ειδικό πλαστικό ύφασμα, η οποία στηρίζεται στον μεταλλικό σκελετό.
 • Από τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό κυκλοφορίας, φίλτρανσης και απολύμανσης του νερού (με σκίμμερ και φίλτρο άμμου).
 • Από τα είδη φροντίδας και καθαρισμού (σετ χειροκίνητης σκούπας, απόχη, βούρτσα).
 • Από την απαραίτητη σκάλα πρόσβασης στην πισίνα.

Θα πρέπει να σημειώσετε βέβαια, ότι αυτός ο τύπος πισίνων, αναφέρεται σε τυποποιημένες διαστάσεις και μοντέλα σε μια ποικιλία διαστάσεων και βάθους νερού. (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε δια μέσου του link που παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου μας)

Οι Πισίνες Hydrouspools – αποτελούνται :

 • Από τη δεξαμενή η οποία κατασκευάζεται από μεταλλικά γαλβάνιζέ πάνελ, που συνδέονται μεταξύ τους και διαμορφώνουν με αυτό τον τρόπο το χώρο της δεξαμενής. Και σε αυτό τον τύπο τα πάνελ τοποθετούνται σε μια σταθερή οριζόντια βάση, χωρίς αγκύρωση.
 • Από την εσωτερική επένδυση της δεξαμενής η οποία εξασφαλίζεται αποκλειστικά από ειδικό ελαστικό μανδύα (το ονομαζόμενο και γνωστό ως liner), και ο οποίος προτείνεται σε μια μεγάλη ποικιλία αισθητικών επιλογών και μεταβαλλόμενου πάχους.
 • Από τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό κυκλοφορίας, φίλτρανσης και απολύμανσης του νερού (με σκίμμερ και φίλτρο άμμου)
 • Από τα είδη φροντίδας και καθαρισμού (σετ χειροκίνητης σκούπας, απόχη, βούρτσα).
 • Από την απαραίτητη σκάλα πρόσβασης στην πισίνα.

Ιδέες για μικρές πισίνες

Σημαντική διαφορά των πισίνων αυτών σε σχέση με τον προηγούμενο τύπο, είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν στις ειδικές διαστάσεις που απαιτεί ο χώρος σας.
Φυσικά προσφέρονται σε διαφορετικά βάθη και με δυνατότητες επιπλέον εγκατάστασης σε αυτές συστημάτων δημιουργίας υδάτινων ρευμάτων (συστημάτων κυματισμού και στομίων υδρομασάζ).

Σημαντικότατη παρατήρηση και ιδιαίτερα χρήσιμη για τον σχεδιασμό σας είναι ότι οι πισίνες Technypools είναι σημαντικά οικονομικότερες από τις πισίνες Hydrouspools. Λάβετε υπόψη σας ακόμη, ότι και οι δύο τύποι μπορούν να δεχθούν εξωτερική επένδυση με εναλλακτικά υλικά.

Στην συνέχεια σας παραθέτουμε μια σειρά ιδεών επιλογής και τοποθέτησης πισίνων Technypools και Hydrous pools για να σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε με πόσους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε στην υλοποίηση των ιδεών σας.

Τολμήστε το και επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ιδές για μικρές πισίνες που έχετε εσείς για το χώρο σας !!!!

 

Αρχική » BLOG » Ιδέες για μικρές πισίνες

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.