Επιλογή Σελίδας

Έτοιμες πισίνες

05.06.2021

Αρχική » BLOG » Έτοιμες πισίνες

Έτοιμες Πισίνες

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλοι εκείνοι οι τύποι πισίνας που τα τοιχία της δεξαμενής τους διαμορφώνονται από προκατασκευασμένα έτοιμα στοιχεία.
Η δυνατότητα των έτοιμων επί μέρους στοιχείων τους, σε συνδυασμό με το λογικό κόστος απόκτησης και τοποθέτησης τους, έχει δώσει μια ιδιαίτερη ώθηση σε αυτή την κατηγορία, κάνοντας την προσιτή σε περισσότερους.

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τρείς κυρίως τύπους κατασκευής.
Για να βοηθήσουμε δε, όσους πιθανόν να επιθυμούν την απόκτηση μιας ΕΤΟΙΜΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ, θα παραθέσουμε στη συνέχεια, τεχνικά χαρακτηριστικά και μια εκτίμηση κόστους για τον κάθε τύπο. Έτσι θα έχετε μια επαρκή εικόνα που θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στον τύπο εκείνο που ταιριάζει στις δικές σας ειδικές συνθήκες χώρου και οικονομικών δυνατοτήτων.

 

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ – ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ

Προκατασκευασμένες πισίνες ονομάζονται οι πισίνες που τα τοιχώματα τους σχηματίζονται από έτοιμα μεταλλικά ή πλαστικά πάνελ, ενώ το δάπεδο τους διαμορφώνεται από οπλισμένο μπετό. Η εσωτερική επιφάνεια σε αυτές τις πισίνες διαμορφώνεται αποκλειστικά με την τοποθέτηση μανδύα (liner).

Οι δεσμεύσεις από την νομοθεσία για αυτού του τύπου τις πισίνες, που για κάποιες από αυτές αφορούν και την έκδοση αδείας μικρής κλίμακας, είναι :

-Η επιφάνεια του νερού να είναι μικρότερη των 50m2
-Να μην απαιτείται εκσκαφή μεγαλύτερη του ενάμιση μέτρου
-Η κατασκευή να μην υπερβαίνει το ένα μέτρο ύψος από το φυσικό έδαφος
-Να μην έχει τοιχία από οπλισμένο σκυρόδεμα
-Να έχει Compact μηχανοστάσιο

Η Πρόταση αυτή απαιτεί την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας.
Μια ανάλογη κατασκευή σας παρουσιάζουμε στις παρακάτω φωτογραφίες.
Το κόστος για μια έτοιμη προκατασκευασμένη πισίνα αυτού του τύπου, διαστάσεων 8 Χ 4 m και βάθος 1,50m, ανέρχεται ενδεικτικά στο ποσό των 11.500€ (Αφορά ημερομηνία ανάρτησης) για περιοχές εντός Αττικής.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ – ΠΡΟΚΑΤ ΠΑΝΕΛ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΗΡΙΔΕΣ

Πισίνες Hydrous. Ο τύπος αυτός αφορά την κατασκευή μικρής πισίνας από ειδικά αυτοφερόμενα μεταλλικά πάνελ, χωρίς αντηρίδες (που σημαίνει μέγιστη εκμετάλλευση του υπάρχοντος, ακόμα και μικρού, χώρου σας).

Η εγκατάσταση μπορεί να υλοποιηθεί με ή χωρίς την έκδοση άδειας κλασσικής πισίνας καθώς έχουμε την δυνατότητα  να μην υπάρξει καμία αγκύρωση των πάνελ στο δάπεδο (πλήρως αφαιρετή κατασκευή).

Αυτός ο τύπος πισίνας είναι ιδανικός για προσαρμογή σε μικρούς και δύσκολους χώρους.

Δείτε μια ανάλογη κατασκευή στις επόμενες φωτογραφίες.

Το ενδεικτικό κόστος για μια πισίνα αυτού του τύπου διαστάσεων 5 Χ 2,5 Χ 1,40 m,  ανέρχεται στο ποσό των  8.000 € (Αφορά την ημερομηνία ανάρτησης )για περιοχές εντός Αττικής

 

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ – ΠΡΟΚΑΤ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

Πισίνες Technypools. Η Τρίτη πρόταση και η πλέον οικονομική αφορά την τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης πισίνας επί του εδάφους, που αποτελείται από ένα μεταλλικό σκελετό από αλουμίνιο στο οποίο προσαρμόζεται η ειδική πλαστική εσωτερική επιφάνεια της πισίνας που καλύπτει τα τοιχία και το δάπεδο της.

Η σχετική τοποθέτηση δεν απαιτεί έκδοση αδείας κλασσικής πισίνας, καθώς η όλη κατασκευή δεν χρειάζεται μόνιμη αγκύρωση στο δάπεδο (ακόμη και της εξωτερικής επένδυσης της εάν επιθυμήσετε κάτι τέτοιο ) και μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ανά πάσα στιγμή.

Δείτε μια ανάλογη κατασκευή στη συνέχεια.

Ενδεικτικό κόστος τοποθέτησης μια πισίνας NIAGARA 460 αυτού του τύπου, διαστάσεων 4,60 Χ 2,65 X 1,25 m είναι 1770 € (Αφορά την ημερομηνία ανάρτησης) για περιοχή εντός της Αττικής.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα στους τύπους πισίνας που περιγράψαμε, είναι ο απόλυτα άρτιος και δυναμικός εξοπλισμός τους, με τις υψηλές και αυστηρές  προδιαγραφές των παραδοσιακών κατασκευών, ενώ καλύπτεται από την απαραίτητη εγγύηση και την ύπαρξη ανταλλακτικών.

Τέλος είναι φανερό ότι οι παραπάνω εναλλακτικές προτάσεις προσφέρουν μια  άνεση  επιλογής τόσον στο κόστος όσον και στην εξυπηρέτηση ειδικών ή διαφορετικών συνθηκών και αναγκών

 

Σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα.
Προβλήματα που ίσως σας φαίνονται δύσκολα, μπορούν να επιλυθούν με την βοήθεια μας και την μεγάλη εμπειρία μας.

Αρχική » BLOG » Έτοιμες πισίνες

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.