210 94 11 730

Κλιμακες / Χειρολαβες

Αρχική » Εξοπλισμος » Κλιμακες / Χειρολαβες
  • Η ασφαλής πρόσβαση και έξοδος από τη πισίνα είναι από τα κυριότερα στοιχεία ασφάλειας στη πισίνα.
  • Οι σκάλες πισίνας από ανοξείδωτο χάλυβα 304 είναι κατάλληλες για πισίνες με χαμηλότερη θερμοκρασία νερού και χαμηλά επίπεδα χλωρίωσης. Η ποιότητα ανοξείδωτου χάλυβα 316 είναι εκείνη που καλύπτει καλύτερα συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και υψηλότερων επιπέδων χλωρίωσης
  • Η εντύπωση ότι ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν υφίσταται διάβρωση είναι λανθασμένος, για το λόγο αυτό και οι ανοξείδωτες κλίμακες και χειρολαβές χρειάζονται συντήρηση και φροντίδα.
  • Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά οι σκάλες πισίνας που τοποθετούνται στο ρηχό τμήμα της πισίνας θα πρέπει να έχουν περισσότερα σκαλοπάτια από εκείνες που τοποθετούνται στο βαθύ τμήμα της.

Οι σκάλες πισίνας κατασκευάζονται από ειδικό ανοξείδωτο χάλυβα και προσφέρονται σε μία μεγάλη ποικιλία που καλύπτει τις διάφορες ανάγκες πρόσβασης των κολυμβητών στη πισίνα.

Η επιλογή της καταλλήλου σκάλας θέλει προσοχή, όπως η αντιολισθητική επιφάνεια των σκαλοπατιών, ο τρόπος αγκύρωσης, ο διαθέσιμος χώρος για την εγκατάσταση της, η επιλογή αριθμού σκαλοπατιών ανάλογα με το βάθος του νερού κλπ.

Οι χειρολαβές, όπως και οι σκάλες πισίνας μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό βοήθημα στους κολυμβητές, ειδικά στους μεγαλύτερους σε ηλικία και στα παιδιά, αλλά η εγκατάσταση τους θα πρέπει να γίνει με προσοχή για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα από λανθασμένη θέση τοποθέτησης.