Επιλογή Σελίδας

Σετ ελεγχου

Αρχική » Απολυμανση » Σετ ελεγχου
 • Ο σωστός έλεγχος του νερού η πρώτη προϋπόθεση εξασφάλισης υγιεινού νερού.
 • Η μη επανάληψη των μετρήσεων ανά συχνά χρονικά διαστήματα μπορεί να οδηγήσει σε διατάραξη της χημικής ισορροπίας και υγιεινής του νερού ή σε επιδράσεις που μειώνουν τη διάρκεια ζωής των μηχανημάτων.
 • Οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται συχνά, η συχνότητα εξαρτάται από το είδος της πισίνας (δημόσια, ιδιωτική). Επίσης καλό είναι  οι μετρήσεις να καταγράφονται.
 •  Είναι απαραίτητος ο έλεγχος των ημερομηνιών λήξης των αντιδραστηρίων των τεστ κιτ πισίνας.
 • Το δείγμα νερού μετά τον έλεγχο δεν πρέπει να αδειάζεται μέσα στη πισίνα.
 • Πριν από την πλήρωση της πισίνα είναι καλό να γίνεται μια μέτρηση κάποιων χαρακτηριστικών του νερού (ΡΗ, σκληρότητα, αλκαλικότητα)
 • Όταν υπάρχει πρόβλημα στο νερό της πισίνας τα τεστ κιτ πισίνας είναι η λύση. Ακολουθήστε το τρίπτυχο. Μέτρηση – Καταγραφή μέτρησης – Ενέργεια

Κάθε άτομο που είναι υπεύθυνο για την φροντίδα της πισίνας, είτε είναι ιδιώτης ιδιοκτήτης πισίνας είτε είναι συντηρητής δημόσιας πισίνας (κολυμβητήρια, ξενοδοχεία κλπ) θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι η συγκέντρωση του απολυμαντικού υλικού είναι αυτή που πρέπει ενώ παράλληλα τα υπόλοιπα χημικά χαρακτηριστικά του νερού είναι εκείνα που επιτρέπουν και μεγιστοποιούν την δράση του.

Ό έλεγχος των χημικών χαρακτηριστικών του νερού καθώς και η παρουσία της σωστής ποσότητας απολυμαντικού υλικού, σημαίνει για τον συντηρητή της πισίνας ότι έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια και την υγεία των κολυμβητών, αλλά και ότι η επιλογή των τροφοδοτούμενων ποσοτήτων χημικών είναι η σωστή.

Η ύπαρξη των καταλλήλων τεστ κιτ πισίνας για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών του νερού είναι το πρώτο και κυριότερο εργαλείο ενός συντηρητή και είναι τελείως απαραίτητο να γνωρίζει τις δυνατότητες και τον τρόπο χρήσης τους.

Πολλές φορές η άγνοια φαινομενικά ασήμαντων λεπτομερειών οδηγούν σε λάθος αποτελέσματα και σε σοβαρά προβλήματα.

Μια πλήρης σειρά τεστ κιτ πισίνας είναι διαθέσιμη χωρισμένη σε τέσσερις κατηγορίες για να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Σετ ελέγχου με ταμπλέτες και ανταλλακτικά τους

 • Θεωρείται ως η μέθοδος με την μεγαλύτερη ακρίβεια.
 • Μετρά όλες τις μορφές του χλωρίου. Ολικό-Ελεύθερο και στην συνέχεια τον προσδιορισμό του δεσμευμένου.
 • Επίσης η μέθοδος αυτή μετρά και άλλα χαρακτηριστικά του νερού.

Σετ ελέγχου με σταγόνες και ανταλλακτικά τους

 • Πολλοί χρήστες θεωρούν τις σταγόνες πιο εύχρηστες
 • Μετρά Ολικό χλώριο και PH

ΣΕΤ ΕΛΕΓΧΟΥ Test Strips

 • Προσφέρουν την πιο εύκολη χρήση από όλα τα άλλα σετ
 • Μεγαλύτερη ακρίβεια από τα σετ ελέγχου με σταγόνες
 • Μέτρηση Ελευθέρου χλωρίου μαζί με άλλα χαρακτηριστικά του νερού
 • Επίσης η μέθοδος αυτή μετρά και άλλα χαρακτηριστικά του νερού.

ΣΕΤ ΕΛΕΓΧΟΥ Ψηφιακά

 • Απευθείας μέτρηση σε ψηφιακή οθόνη
 • Αντικαθιστά την ανάγκη οπτικού προσδιορισμού της μέτρησης
 • Δυνατότητα μέτρησης πολλών παραγόντων
 • Εξοπλισμός κατάλληλος για Δημόσιες πισίνες και Ξενοδοχεία
Αρχική » Απολυμανση » Σετ ελεγχου

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.