Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Πισίνες με μεταλλικό σκελετό

08.04.2022

Αρχική » BLOG » Πισίνες με μεταλλικό σκελετό

Πισίνες με μεταλλικό σκελετό

Οι πισίνες με μεταλλικό σκελετό είναι πισίνες που τοποθετούνται επί του εδάφους και διαφέρουν από κάθε άλλη, από τον τρόπο δημιουργίας της δεξαμενής του νερού.

Αποτελούνται από δύο τμήματα

 • Ένα μεταλλικό σκελετό και
 • Την εύκαμπτη δεξαμενή που αναρτάται και στηρίζεται στο μεταλλικό σκελετό

Ο Μεταλλικός σκελετός αποτελείται από ένα ορθογωνικό, οβάλ ή στρογγυλού σχήματος πλαίσιο το οποίο σχηματίζει το χείλος της πισίνας.
Το πλαίσιο αυτό στηρίζεται σε αντηρίδες, ειδικού σχεδιασμού που επικάθονται στο δάπεδο  που θα δεχθεί τη πισίνα. Οι αντηρίδες δεν απαιτούν την αγκύρωση τους στο δάπεδο και τοποθετούνται στη σωστή θέση μέσω ενός βοηθητικού μικρού πλαισίου που αγκαλιάζει τη πισίνα στο δάπεδο της.

Στις Πισίνες με μεταλλικό σκελετό, η εύκαμπτη δεξαμενή που είναι κατασκευασμένη από ειδικό πολυεστερικό υλικό με εξαιρετική αντοχή, κρέμεται από το ορθογωνικό πλαίσιο και με το βάρος του νερού σχηματίζει τη δεξαμενή της πισίνας.

Οι πισίνες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού με Σκίμμερ και σύστημα φίλτρανσης με φίλτρο άμμου. Δηλαδή είναι εξοπλισμένες με μηχανολογικό εξοπλισμό όμοιο των παραδοσιακών πισίνων.

Η τοποθέτηση φωτιστικών είναι μια δυνατότητα που εξασφαλίζεται, εάν ζητηθεί στην παραγγελία της πισίνας.

Ό τρόπος κατασκευής τους προσφέρει μοναδικές δυνατότητες εύκολης και απλής τοποθέτησης των πισίνων αυτών, ενώ ο απαραίτητος χώρος είναι λίγο μεγαλύτερος από τις διαστάσεις του νερού.

Πισίνες με μεταλλικό σκελετό

Οι πισίνες με μεταλλικό σκελετό, διατίθενται στην Ελληνική αγορά από την ΩΡΙΩΝ με την επωνυμία Technypools και είναι ένα ποιοτικό ιταλικό προϊόν, που θα σας εξασφαλίσει πολλά χρόνια απόλαυσης.

Σημειώστε ότι προσφέρονται με prodata εγγύηση 15 ετών.

Προσφέρονται σε μια μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και μοντέλων

 • Μήκους από 2,65m έως 14,40 m
 • Πλάτους από 2,65m έως 5,20m
 • Ύψους τοιχίου από 1,25m έως 1,47m.

Η δυνατότητα εύκολης εξωτερικής επένδυσης των πισίνων αυτών, σε συνδυασμό με την δημιουργία deck στον περιβάλλοντα χώρο τους, απογειώνει το αισθητικό αποτέλεσμα στον χώρο σας και προσφέρει άλλες δυνατότητες απόλαυσης.

Ο εύκολος χειρισμός και το μικρό κόστος λειτουργίας τους είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα που υπογραμμίζει τα θετικά της επιλογής μιας πισίνας Tecnhypools

 

Δείτε τον εύκολο τρόπο συναρμολόγησης των πισίνων Technypools, καθώς και την στιβαρότητα της όλης κατασκευής.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για ενημέρωση για τις πραγματικά οικονομικές τιμές τους.

Αρχική » BLOG » Πισίνες με μεταλλικό σκελετό

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.