Μηχανηματα πισινας

Αρχική » Εξοπλισμος » Μηχανηματα πισινας
 • Η λανθασμένη επιλογή στα μηχανήματα για πισινες οδηγεί σε δαπανηρές και σε κάποιες περιπτώσεις μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
 • Στην επιλογή για μηχανήματα για πισίνες θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την επιλογή του τρόπου χημικής επεξεργασίας του νερού.
 • Ο έλεγχος του κόστους λειτουργίας της εγκατάστασης θα πρέπει να σας απασχολήσει στη φάση επιλογής για τα μηχανήματα πισίνας.
 • Η γνώση και η εμπειρία κριτήριο επιλογής της ποιότητας και του μεγέθους των μηχανημάτων πισίνας και όχι οι ατελείωτες προσφορές του internet.
 • Μηχανήματα για πισίνες που δεν καλύπτονται από την μακροχρόνια ύπαρξη ανταλλακτικών οδηγεί σίγουρα σε σοβαρά προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην διακοπή λειτουργίας όλης της εγκατάστασης.

Μηχανηματα για πισινες

Η Επιλογή για μηχανήματα για πισίνες θα πρέπει να βασίζεται σε βαθιά ειδική γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Οπωσδήποτε θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ειδικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι:

 • Η κατηγορία της πισίνας
 • Η τοποθεσία κατασκευής.
 • Η επιλογή του συστήματος ανακυκλοφορίας.
 • Η επιλογή του ρυθμού ανακυκλοφορίας του νερού (επιλογή που βασίζεται στον υπολογισμό φορτίων μόλυνσης, ωραρίου λειτουργίας, επικρατούντων καιρικών συνθηκών, μορφολογία περιβάλλοντος χώρου κλπ.)
 • Η επιλογή κατηγορίας φίλτρου και τεχνικών χαρακτηριστικών του.
 • Η επιλογή αριθμού εντοιχιζόμενων εξαρτημάτων.
 • Η μελέτη για το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης.
 • Η επιλογή του ως άνω εξοπλισμού σε συνδυασμό με το σύστημα χημικής επεξεργασίας του νερού που θα επιλεγεί.

Οι τρόποι που οι παράγοντες αυτοί και μερικοί ακόμη περισσότερο δυσνόητοι στους μη ειδικούς, καθορίζουν τα μηχανήματα πισίνας που επηρεάζουν την αποτελεσματική λειτουργία της και απαιτούν ουσιαστική γνώση του αντικειμένου. Γνώση τόσο σημαντική, όσο χρειάζεται να είναι μια απόφαση για κάτι που θα συντροφεύει τον ιδιοκτήτη μια ολόκληρη ζωή, και που τα πιθανά λάθη επιλογής κυριολεκτικά θα τα βλέπει και θα τα βιώνει καθημερινά.

Κατηγοριες προσφερομενων μηχανηματων

Επιγραμματικά, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι στα μηχανήματα για πισίνες που προσφέρουμε περιλαμβάνονται:

 • Φίλτρα όλων των κατηγοριών και τύπων για δημόσιες και ιδιωτικές πισίνες.
 • Αντλίες ανακυκλοφορίας με ενσωματωμένα προ φίλτρα, διαφορετικών ιπποδυνάμεων και διαφόρων εταιρειών .
 • Εντοιχιζόμενα εξαρτήματα για πισίνες με διαφορετικού τύπου επένδυση.
 • Φωτιστικά σώματα, κλασσικά, μικρά, επίτοιχα, led κ.λπ.
 • Κλίμακες διαφόρων τύπων για διαφορετικές ανάγκες.
 • Συστήματα θαλασσοθεραπείας.
 • Εξοπλισμός που εντοιχίζεται στα τοιχία για διάφορες χρήσεις όπως ηχεία μουσικής.

Επικοινωνήστε μαζί μας για αποστολή ειδικών εντύπων για τα μηχανήματα πισίνας και αν το επιθυμείτε, υποβολή προσφορών για αυτά σε συνδυασμό με τη μελέτη εγκατάστασής τους.

Αρχική » Εξοπλισμος » Μηχανηματα πισινας

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.