Μηχανήματα πισίνας

Μηχανήματα πισίνας

Ο Εξοπλισμός πισίνας περιλαμβάνει πρώτα από όλα τα βασικά μηχανήματα πισίνας. Η επιλογή των βασικών μηχανημάτων  πισίνας ( δηλαδή εκείνων που έχουν σαν στόχο την κυκλοφορία και φίλτρανση του νερού) είναι μια επιλογή που θα πρέπει να βασίζεται σε βαθιά γνώση και εμπειρία ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας της κάθε πισίνας.

Αυτόματες σκούπες

Αυτόματες σκούπες

Μέσω προηγμένης και απόλυτα αξιόπιστης τεχνολογίας καθαρισμού, εξοικονομώντας νερό και ενέργεια, προσφέρουν τον απαραίτητο και αξιόπιστο αυτόματο καθαρισμό της εσωτερικής επιφανείας ιδιωτικών, δημόσιων ή ξενοδοχειακών πισίνων.

Θέρμανση νερού

Θέρμανση νερού

Εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης του νερού, που σε συνδυασμό με θερμομονωτικό κάλυμμα προσφέρουν τον διπλασιασμό τουλάχιστον του χρόνου χρήσης της πισίνας σας. Εξοπλισμός πισίνας που είναι απαραίτητος εάν θέλουμε να επιμηκύνουμε τον χρόνο λειτουργίας της πισίνας.

Καλύμματα

Καλύμματα

Ανάλογα με τον τύπο του καλύμματος επιτυγχάνεται είτε διατήρηση της θερμότητας του νερού, είτε αύξηση της θερμοκρασίας, είτε προστασία της πισίνας είτε των ιδιοκτητών της πισίνας

Είδη καθαρισμού

Είδη καθαρισμού

Απαραίτητα αξεσουάρ για την φροντίδα της πισίνας σας, που εξασφαλίζουν την καθαρότητα την υγιεινή της και τελικά την απόλαυση της. Εξοπλισμός πισίνας που είναι η προϋπόθεση για την απόλαυση καθαρού, κρυστάλλινου και υγιεινού νερού.

Συστήματα ασφαλείας / Σωστικά

Συστήματα ασφαλείας / Σωστικά

Η ύπαρξη του απαραιτήτου εξοπλισμού ασφαλείας για τη πισίνα, είτε είναι ιδιωτική είτε δημόσια, είναι μια ευθύνη που αφορά όλους μας. Είναι η κύρια προϋπόθεση που προσφέρει την απαραίτητη σιγουριά για την αντιμετώπιση των κινδύνων και των έκτακτων καταστάσεων στο χώρο της πισίνας.

Συστήματα αντιθέτου κολύμβησης

Συστήματα αντιθέτου κολύμβησης

Τα συστήματα αυτά  προσφέρουν τη δυνατότητα άσκησης, διατήρησης καλής φυσικής κατάστασης και διασκέδασης. Εξασφαλίζουν τη δυνατότητα εντονότερης άσκησης «μεγαλώνοντας» τις διαστάσεις της πισίνας.

Αναβατόρια πισίνας

Αναβατόρια πισίνας

Καινοτόμο, γρήγορο, ασφαλές και άνετο pool lift για την μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Κλίμακες / Χειρολαβές

Κλίμακες / Χειρολαβές

Απαραίτητα αξεσουάρ κάθε πισίνας που εξασφαλίζουν μια άνετη και ασφαλή πρόσβαση στη πισίνα καθώς και την έξοδο από αυτή. Μια μεγάλη ποικιλία ανάλογα με τη χρήση, καλύπτουν όλες τις ανάγκες όλων των τύπων πισίνας ιδιωτικών και δημόσιων.

Αξεσουάρ νερού

Αξεσουάρ νερού

Εξοπλισμός πισίνας που μεγιστοποιεί την απόλαυση της πισίνας. Τα συστήματα αυτά αποτελούν μια  ατελείωτη πηγή διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Δείτε μερικά από αυτά και αποφασίστε τι θα ταίριαζε σε εσάς και στο περιβάλλον της πισίνας σας.

Μουσική στο νερό

Μουσική στο νερό

Ένα υποβρύχιο μεγάφωνο είναι ιδανικό για την παροχή μουσικής υπόκρουσης μέσα στο νερό κατάλληλο για συγχρονισμένη κολύμβηση ή αναψυχή.

Ντουζιέρες

Ντουζιέρες

Βοηθούν στην σωστή λειτουργία της πισίνας μέσω της μείωσης της τροφοδοτούμενης μόλυνσης, αλλά και στην αφαίρεση ιχνών χημικών από την επιδερμίδα και τα μαλλιά των κολυμβητών.

Αρχική » Εξοπλισμος

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.