Πισινες μπετον

Αρχική » Πισινες Orionpools » Πισινες μπετον
 • Πισίνα μπετόν μια στιβαρή κατασκευή, ανθεκτική στις επιδράσεις του περιβάλλοντος και του χρόνου
 • Η Επιλογή σχήματος στη πισίνα μπετόν καλύπτει οποιοδήποτε επιθυμία.
 • Μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτές όλες οι  επιλογές επένδυσης και δυνατότητα αλλαγής τύπου επένδυσης.
 • Πισίνα μπετόν. Δυνατότητα κυκλοφορίας του νερού με σκίμμερ – υπερχείλιση – καταρράκτη – μονομπλόκ
 • Δυνατότητα εφαρμογής σε αυτό τον τύπο κατασκευής, όλων των διαθέσιμων μεθόδων χημικής επεξεργασίας

Πισίνα μπετόν – Στιβαρη κατασκευη

Η πισίνα μπετόν παρέχει τη σιγουριά μιας αξιόπιστης κατασκευής η οποία είναι από τις πλέον ανθεκτικές στις επιδράσεις του περιβάλλοντος και του χρόνου.

Η πισίνα μπετόν εξασφαλίζει απεριόριστες επιλογές σε ότι αφορά το σχήμα, την επένδυση, το σύστημα φίλτρανσης και χημικής επεξεργασίας. Επίσης, στην πισίνα μπετόν μπορεί να επιλεγεί οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα χωρίς περιορισμούς.

Τέλος, η επένδυση στην πισίνα μπετόν μπορεί να γίνει με κάθε γνωστό τρόπο, μανδύα (liner), πλακάκι, ψηφίδα, χαλαζιακή άμμο, plaster, πατητή τσιμεντοκονία κλπ. ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα, αν χρειαστεί στο μέλλον, να αλλάξει ο τύπος επένδυσης.

Πισίνα μπετόν – Απεριοριστες επιλογές

Η φίλτρανση στην πισίνα μπετόν μπορεί να γίνει μέσω συστήματος επιφανειακών απορροφητήρων (skimmer), μέσω υπερχείλισης ή καταρράκτη ή ακόμα και με μονομπλοκ σύστημα κυκλοφορίας του νερού. Στις πισίνες αυτής της κατηγορίας μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες μεθόδους χημικής επεξεργασίας (αυτόματη χλωρίωση, ηλεκτρόλυση, συστήματος όζοντος, υπεριώδους ακτινοβολίας και λοιπών μεθόδων).

Πισίνα μπετόν  – Οι Ειδικες απαιτησεις

Για την κατασκευή της πισίνας, απαιτείται καταρχήν η έκδοση οικοδομικής άδειας, ενώ η πισίνα προσμετράτε στον συντελεστή κάλυψης του χώρου που διαθέτετε.

Η μελέτη του έργου θα πρέπει να είναι σωστά ολοκληρωμένη, και να καλύπτει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που θα κάνουν την διάρκεια της κατασκευής όσο το δυνατό λιγότερο ενοχλητική για εσάς, και θα αποκλείσει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την λειτουργία της πισίνας στο μέλλον.

Ο χρόνος κατασκευής θα πρέπει να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς είναι αρκετά μεγάλος, και δεν εξαρτάται μόνο από την ικανότητα των συνεργείων στο να ολοκληρώνουν γρήγορα τις διάφορες εργασίες, αλλά και από τον χρόνο αναμονής ανάμεσα στη κάθε φάση, ενώ ορισμένες εργασίες απαιτούν κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να μπορούν να εκτελεστούν σωστά.

Ο προγραμματισμός των διαφόρων εργασιών και ο συνδυασμός /επιλογή των απαραίτητων συνεργείων, θα πρέπει να κατευθύνονται από έμπειρο υπεύθυνο κατασκευής, με τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις και την ικανότητα ιδιαίτερης επαγγελματικής ευελιξίας, ώστε να μπορεί να καλύψει τις διαφορετικές λύσεις που συχνά απαιτούνται σε κάθε ξεχωριστή κατασκευή.

Τα συνεργεία που θα χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να είναι επιλεγμένα με γνώμονα τις ειδικές γνώσεις και εμπειρία που απαιτούνται στην εκτέλεση των λεπτών και κρίσιμων εργασιών στον χώρο της πισίνας.

Για όλα αυτά ασφαλώς θα είμαστε στη διάθεση σας για λεπτομερέστερη ενημέρωση και ανάλυση της προσωπικής ιδιαιτερότητας, και των ξεχωριστών αναγκών ή δυνατοτήτων που συχνά καθορίζουν τις αποφάσεις τέτοιων έργων. Αυτό μάλιστα θα είναι ίσως το ευκολότερο μέρος των σχεδίων σας, καθώς με ένα μόνο τηλεφώνημα και σε μία μόνο συνάντηση, θα είστε σε θέση να υπολογίσετε με ακρίβεια όλες τις απαραίτητες παραμέτρους και μάλιστα αρκετά οικονομικότερα από ότι ίσως υπολογίζατε

Αρχική » Πισινες Orionpools » Πισινες μπετον

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.