210 94 11 730

Φυσικες πισινες

Αρχική » Πισινες Orionpools » Φυσικες πισινες
  • Πισίνα χωρίς χημικά, φιλική προς το περιβάλλον και τους κολυμβητές
  • Φυσική πισίνα  χωρίς χημικά σημαίνει απολύτως καμία χρήση χημικών
  • Στην φυσική πισίνα χωρίς χημικά η επεξεργασία του νερού γίνεται μόνο με φυσικές μεθόδους.
  • Η φυσική πισίνα χωρίς χημικά είναι ιδανική για ανθρώπους με ευαισθησία στη χρήση οποιουδήποτε χημικού.
  • Δυνατότητες εφαρμογής και στη μετατροπή κλασσικής σε φυσική πισίνα χωρίς χημικά

Πισινα χωρις χημικα- Ενα απολυτα φυσικο περιβαλλον

Η Φυσική πισίνα χωρίς χημικά συνδυάζει τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, την κατανόηση του πώς εργάζεται ένα οικολογικό σύστημα και την τελευταία λέξη στη βιοτεχνολογία. Αποτελεί δε, μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες που υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες στον τομέα πλήρους απόλαυσης ενός φυσικού υγρού περιβάλλοντος στον κήπο.

Η Φυσική πισίνα χωρίς χημικά αποτελεί τη μόνη οικολογική λύση σε κολυμβητικές δεξαμενές καθώς είναι φιλική προς το περιβάλλον και προς τους κολυμβητές. Ενδείκνυνται για άτομα που επιθυμούν να αποφύγουν το χλώριο και τη χρησιμοποίηση χημικών γενικότερα. Μια φυσική πισίνα χωρίς χημικά θα αναδείξει το χώρο σας και θα δημιουργήσει γύρω της ένα απίστευτα όμορφο και μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Η ύπαρξη του βιολογικού συστήματος επεξεργασίας του νερού στη φυσική πισίνα χωρίς χημικά, εξασφαλίζει καθαρό και κρυστάλλινο νερό χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε χημικού προϊόντος ή χημικής μεθόδου επεξεργασίας του νερού.

Οικολογία είναι  η μελέτη των σχέσεων και των αλληλεπιδράσεων των ζωντανών οργανισμών μεταξύ τους και με το περιβάλλον.

 

Πισινα χωρις χημικα – Πως λειτουργει

Φυσική πισίνα χωρίς χημικά- Η βασική διαφορά μεταξύ μιας τεχνητής φυσικής πισίνας και μιας κλασσικής πισίνας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών που τροφοδοτούνται στο νερό, σε ποσότητες επικίνδυνες για του κολυμβητές.

Στην περίπτωση των κλασσικών πισίνων η αντιμετώπιση γίνεται με την χρήση απολυμαντικών χημικών, μεθόδων απολύμανσης ή και συνδυασμού αυτών, σε μια προσπάθεια εξόντωσης των παθογόνων μικροβίων που τροφοδοτούνται στο νερό της πισίνας.

Στην περίπτωση των τεχνητών φυσικών πισίνων, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τη στέρηση με φυσικό τρόπο των θρεπτικών ουσιών που χρειάζονται οι παθογόνοι οργανισμοί για να παραμείνουν εν ζωή και για να αναπτυχθούν, με αποτέλεσμα τη φυσική εξόντωση τους χωρίς χημικά παραπροϊόντα.

Πισινα χωρις χημικα – Απο τι αποτελειται

Μια τεχνητή φυσική πισίνα χωρίς χημικά αποτελείται από δύο τμήματα, μια κεντρική περιοχή ( που περιλαμβάνει μια βαθιά περιοχή κολύμβησης και μια ρηχή  περιοχή για την είσοδο στη πισίνα) και μια περιοχή επεξεργασίας του νερού (περιοχή αναγέννησης)

Στην περιοχή αναγέννησής βρίσκονται το φίλτρο μηχανικού καθαρισμού, τα βιολογικά φίλτρα ή τα ειδικά υδρόβια φυτά ή και συνδυασμός αυτών. Με τη βοήθεια της περιοχής αναγέννησης γίνεται η διαδικασία φίλτρανσης του νερού και αφαίρεσης των θρεπτικών ουσιών που οδηγεί  τελικά στο θάνατο των παθογόνων οργανισμών και στην εξασφάλιση κρυστάλλινου υγιεινού νερού.

Το νερό με τη βοήθεια αντλιών μικρής ιπποδύναμης και ελάχιστης ηλεκτρικής κατανάλωσης  ανακυκλοφορεί μεταξύ των δύο τμημάτων (περιοχή κολύμβησης και περιοχή αναγέννησης), εξασφαλίζοντας τη ζητούμενη ποιότητα νερού χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε χημικού.

Η υλοποίηση της παραπάνω αρχής λειτουργίας σε μια φυσική πισίνα χωρίς χημικά μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα είτε την εικόνα μιας παραδοσιακής πισίνας είτε μιας όμορφης λίμνης, ενώ παράλληλα καθιστά δυνατή τη μετατροπή μιας κλασσικής πισίνας σε  φυσική πισίνα χωρίς χημικά.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ

Ένα σημαντικός παράγων που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην απόφαση για την  κατασκευή μιας φυσικής πισίνας  είναι και η φροντίδα που απαιτείται  κατά τη διάρκεια των διαφόρων εποχών του έτους.

Η φυσική πισίνα χωρίς χημικά δεν έχει ανάγκη για πολλές από τις εργασίες φροντίδας που έχουμε συνηθίσει στις παραδοσιακές πισίνες, όπως είναι ο καθημερινός έλεγχος της ποιότητας του νερού και η τροφοδότηση των απαραίτητων χημικών (χειροκίνητα η αυτόματα).  Ακόμη δεν απαιτεί τον καθαρισμό φίλτρων και προ φίλτρων.

Στην φυσική πισίνα χωρίς χημικά δεν τροφοδοτούμε χημικά, δεν ελέγχουμε καθημερινά την ποιότητα του νερού (στην ιδιωτική χρήση της φυσικής πισίνας), δεν ξεπλένουμε φίλτρα, και δεν καθαρίζουμε προ φίλτρα. Η Κύρια φροντίδα μας είναι ο καθαρισμός των επιφανειών της πισίνας και η προληπτική φροντίδα των φίλτρων της 2 φορές τον χρόνο.

Στο σημαντικό τομέα καθαρισμού των επιφανειών της πισίνας, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, και επηρεάζουν την συγκεκριμένη φροντίδα.

Λιγότερη αλλά απαραίτητη!

Η μεγάλη ηλιοφάνεια, οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το Ελληνικό περιβάλλον, ευνοούν την εύκολη ανάπτυξη των φυκιών στις φυσικές πισίνες. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα φύκια σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μόλυνση για το νερό της φυσικής πισίνας (που είναι ένα ζωντανό στοιχείο) ενώ είναι το πρώτο στοιχείο στην τροφική αλυσίδα του οικοσυστήματος της πισίνας, το οποίο μάλιστα είναι απαραίτητο για τον φυσικό καθαρισμό του νερού της.

Η αναφορά μας στα φύκια γίνεται για να μην υπάρχουν ανησυχίες στους ιδιοκτήτες όταν και εάν διαπιστώνουν ότι φύκια έχουν αναπτυχθεί στην φυσική πισίνα τους. Το αναφέρουμε για να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι η κύρια φροντίδα σε μια φυσική πισίνα χωρίς χημικά είναι ο προσεκτικός καθαρισμός των επιφανειών της, είτε  αυτόματα, είτε με χειροκίνητα μέσα.

Να θυμάστε ότι θα κολυμπάτε σε φυσικό, υγιεινό νερό, χωρίς γραμμάριο από οποιοδήποτε χημικό και με εξασφαλισμένες τις ιδανικές συνθήκες υγείας για εσάς και το περιβάλλον.