Πισινες προκατ

Αρχική » Πισινες Orionpools » Πισινες προκατ
 • Η πισίνα προκάτ προσφέρει ταχύτητα, ευκολία, μικρή αναστάτωση στο χώρο κατά την κατασκευή της
 • Η πισίνα προκάτ έχει χαμηλότερο κόστος από μια πισίνα μπετόν
 • Η πισίνα προκάτ απαιτεί άδεια “μικρής κλίμακας” (πολύ πιο οικονομική και σύντομη από την κανονική άδεια)
 • Προσφέρεται με δυνατότητα κυκλοφορίας του νερού με skimmer –υπερχείλιση- καταρράκτη- σύστημα μονομπλόκ

Πισινα προκατασκευασμενη – Επιλεγοντας ταχυτητα – ευκολια

Μια πισίνα προκατασκευασμένη εξασφαλίζει μια ανθεκτική κατασκευή αλλά παράλληλα γρήγορη και οικονομική. Η κατασκευή μιας πισίνας προκατασκευασμένης  είναι σύντομη και δεν προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στον χώρο κατά την εγκατάσταση της.

Πισίνα προκατασκευασμένη- Η κυκλοφορία του νερού μπορεί να γίνει μέσω συστήματος επιφανειακών απορροφητήρων (skimmer), μέσω υπερχείλισης ή καταρράκτη ή ακόμα και με μονομπλόκ σύστημα. Η επένδυσή της γίνεται με μανδύα (liner) και υπάρχει δυνατότητα επιλογής μέσα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων liner, καθώς επίσης liner με σχέδια (ψηφίδας, μωσαϊκού κλπ).

Πισινα προκατασκευασμενη – Οικονομια

Η απαιτούμενη άδεια για πισίνα προκατασκευασμένη  και για μια κατηγορία κατασκευών με ειδικές προδιαγραφές, είναι άδεια μικρής κλίμακας, που σημαίνει πιο σύντομες διαδικασίες για την έκδοσή της και σημαντικά μικρότερο κόστος. Η πισίνα προκατασκευασμένη προσφέρει κόστος  επίσης χαμηλότερο σε σχέση με μια πισίνα μπετόν.

Πισινα προκατατασκευασμενη – Περισσοτερες πληροφοριες

Ειδικότερα  από τον Ιούλιο του 2013 υπάρχει νομοθεσία που καλύπτει την πισίνα προκατασκευασμένη, δίνοντας κάποια πρόσθετα πλεονεκτήματα μειωμένου κόστους για την έκδοση αδείας σε αυτού του τύπου τις κατασκευές.

Προσοχή όμως ο σχετικός νόμος καλύπτει μόνο τις κατασκευές που έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως:
-Η πισίνα προκατασκευασμένη δεν πρέπει να είναι καλυμμένη.
-Η επιφάνεια της δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 50 m2
-Δεν απαιτείται για την εγκατάσταση τους τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα
-Θα πρέπει να εξυπηρετείται με εξωτερικά συστήματα μηχανοστασίου τύπου compact.
-Το ύψος της κατασκευής σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει περισσότερο από ένα μέτρο (1.0m) την οριστική στάθμη του εδάφους.
-Δεν θα απαιτούνται εκσκαφές ή επιχώσεις του φυσικού εδάφους μεγαλύτερες από ένα μέτρο (1,50m).
– Θα τηρείται η απαιτούμενη φύτευση του υποχρεωτικώς ακάλυπτου χώρου.

Επιπρόσθετα με τα παραπάνω που είναι πολύ σημαντικό να τα λάβει υπόψη ο υποψήφιος ιδιοκτήτης μιας προκάτ πισίνας είναι χρήσιμο να γνωρίζει επίσης ότι:

 • Η πισίνα προκατασκευασμένη θα έχει πάντοτε εσωτερική επένδυση από μανδύα (liner) αποκλειόμενης οποιασδήποτε άλλης επιλογής επένδυσης στο μέλλον.
 • Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και ειδικά υλικά, καθώς δεν θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στα πάνελ διαμόρφωσης των τοιχίων της πισίνας
 • Το δάπεδο της θα πρέπει να διαμορφωθεί με ισχυρό μπετόν (που θα επιτρέπει την ασφαλή αγκύρωση των αντηρίδων στήριξης των πάνελ των τοιχίων της πισίνας ) και όχι από ένα ελαφρό μπετόν.
 • Η πισίνα δεν μπορεί να μένει άδεια για μεγάλο διάστημα χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία.

LINER TOUCH

Αξίζει να δείτε τις προσφερόμενες επιλογές

Αρχική » Πισινες Orionpools » Πισινες προκατ

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.