Επιλογή Σελίδας

Φροντιδα καθαρισμου

Αρχική » Συντηρηση » Φροντιδα καθαρισμου
 • Ακόμη και μια τέλεια εγκατάσταση χάνει την αξία της και δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας χωρίς σωστή και επαναλαμβανόμενη φροντίδα.
 • Οι οδηγίες φροντίδας της πισίνας, ακόμη και εάν μας φαίνονται περιττές θα πρέπει να ακολουθούνται (όπως το τακτικό βούρτσισμα των εσωτερικών επιφανειών της πισίνας, έστω και εάν είναι καθαρές) καθώς έχουν απόλυτη σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.
 • Ο καθαρισμός πισίνας θα πρέπει να εντατικοποιείται σε περιπτώσεις υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης χρήσης της.
Ο καθαρισμός πισίνας είναι μια απαραίτητη διαδικασία για οποιονδήποτε χώρο εάν θέλουμε να τον απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Στο χώρο της πισίνας η φροντίδα καθαρισμού αποτελεί προϋπόθεση για να απολαμβάνετε ένα νερό κρυστάλλινο και υγιεινό. Κάθε πισίνα, μεγάλη ή μικρή, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου χρειάζεται μια σειρά εργασιών φροντίδας για τη διατήρηση καθαρού νερού και καλής λειτουργίας των μηχανημάτων της..

Ο καθαρισμός πισίνας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα περιλαμβάνει :

Α- Στο χώρο της πισίνας :

 • Το βούρτσισμα και τον απορροφητικό καθαρισμό των εσωτερικών επιφανειών της πισίνας (δαπέδου και τοιχωμάτων) μέσω του χειροκίνητου ή αυτόματου απορροφητικού καθαριστήρα .Τον καθαρισμό της ίσαλου γραμμής του νερού από τα επικαθούμενα λύπη, με τη βοήθεια ειδικής βούρτσας και υλικού.
 • Την συλλογή των επιφανειακών αιωρημάτων της πισίνας με την βοήθεια της απόχης επιφανείας.
 • Αφαίρεση, καθαρισμό και επανατοποθέτηση των καλαθιών των Skimmer
 • Μέτρηση των χημικών χαρακτηριστικών του νερού, όπως ελεύθερο και δεσμευμένο χλώριο, ΡΗ, αλκαλικότητα κλπ.
 • Τροφοδότηση των απαραιτήτων χημικών στο νερό, ανάλογα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων και ανάλογα με την ύπαρξη αυτομάτων συστημάτων ελέγχου και τροφοδότησης.
 • Συμπλήρωση νερού, εάν απαιτείται και εάν δεν υπάρχει σύστημα αυτομάτου πλήρωσης.

Β- Στο χώρο του μηχανοστασίου:

 • Αντίστροφο ξέπλυμα φίλτρου, έλεγχο πίεσης λειτουργίας του.
 • Αφαίρεση, καθαρισμό του καλαθιού του προ φίλτρου της αντλίας ανακυκλοφορίας και κάθε αντλίας του μηχανοστασίου.
 • Έλεγχο σωστής λειτουργίας των τροφοδοτικών συστημάτων εάν υπάρχουν.
 • Συμπλήρωση των απαραιτήτων χημικών στους κάδους των τροφοδοτικών συστημάτων εφόσον υπάρχουν.
 • Έλεγχο της σωστής λειτουργίας της δεξαμενής υπερχείλισης εάν υπάρχει.
 • Έλεγχο σωστής λειτουργίας των ηλεκτρικών συστημάτων ασφαλείας

 

Οι  επιλογές κάθε ιδιοκτήτου πισίνας είναι είτε να ασχοληθεί μόνος του με αυτές τις εργασίες, εάν έχει τον χρόνο και αυτό τον ευχαριστεί, είτε θα πρέπει να αναθέσει σε μια ειδική εταιρία αυτές τις φροντίδες καθαρισμού.

Στήν πρώτη περίπτωση η εταιρία μας μπορεί να σας προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης καθώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε δίνοντας σας οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες και τον ειδικό εξοπλισμό που χρειάζεστε για να φροντίσετε μόνοι την πισίνας σας.

Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να κάνετε μια έρευνα για να βρείτε ένα συνεργάτη από τις ειδικές εταιρείες φροντίδας της πισίνας, που μπορούν να αναλάβουν να κάνουν αυτές τις εργασίες για λογαριασμό σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι μια υγιής σχέση συνεργασίας με μια Εταιρεία φροντίδας, βασίζεται στη βασική τουλά΄χιστον γνώση που θα πρέπει να έχετε για το τι σημαίνει φροντίδα πισίνας. Η σχέση καλής συνεργασίας θα πρέπει να βασίζεται στο γεγονός ότι έχετε τις γνώσεις να ασχοληθείται με τη φροντίδα της πισίνας, αλλά επιθυμείται να ασχοληθεί κάποιος άλλος με αυτή.

Αρχική » Συντηρηση » Φροντιδα καθαρισμου

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.