Ειδικες πισινες

Αρχική » Πισινες Orionpools » Ειδικες πισινες
 • Ειδικές πισίνες για ελάχιστο χώρο με κύριο χαρακτηριστικό την κατασκευή τους από ειδικά προκατασκευασμένα πάνελ.
 • Ειδικές πισίνες για ελάχιστο χώρο για εύκολη τοποθέτηση, ακόμα και σε ήδη διαμορφωμένο χώρο.
 • Ειδικές για κολύμβηση και υδροθεραπεία σε ελάχιστο χώρο
 • Ιδανικές για όσους θέλουν να απολαύσουν το υγρό στοιχείο στο δικό τους ελάχιστο προσωπικό χώρο.
 • Η λύση για οικονομική λειτουργία με μικρή ανάγκη φροντίδας

Ειδικες πισινες για  :

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΥΔΡΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

Η ευεργετική επίδραση του νερού στους τομείς κολύμβησης, διασκέδασης, χαλάρωσης, γυμναστικής, αποκατάστασης και θεραπείας είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους.
Οι ειδικές πισίνες για ελάχιστο χώρο, αυτής της κατηγορίας, είναι η απάντηση όταν ο υπάρχων χώρος είναι το θέμα.

Οι πισίνες αυτής της κατηγορίας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν παντού, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.
Η σύνθεσή τους από προκατασκευασμένα πάνελ επιτρέπει την τοποθέτησή τους ακόμη και σε ήδη διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους.

Ουσιαστική διαφορά των πάνελ αυτών, είναι η ειδική κατασκευή τους που δεν απαιτεί την ύπαρξη αντηρίδων οι οποίες οδηγούν φυσικά σε μεγαλύτερη απαίτηση χώρου.

Κατά τη διαδικασία προσέγγισης στη θέση εγκατάστασής τους, τα επί μέρους τμήματά τους μπορούν να μεταφερθούν άνετα εκεί που θα εγκατασταθούν, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν από σημεία όπου υπάρχουν ήδη τοποθετημένες πόρτες ή κλίμακες.

Οι πισίνες αυτές με τα προκατασκευασμένα τμήματα από τα οποία αποτελούνται, έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής σε διάφορες διαστάσεις και με βάθη νερού έως 1,40 m. Αυτές οι ιδιότητες προσαρμογής, σε συνδυασμό με ικανότητα τους να είναι αυτοφερόμενες δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να απολαμβάνουν τη χαρά της εκγύμνασης στο νερό, της αποκατάστασης από τραυματισμούς, της θεραπείας με τη βοήθεια του νερού και της κολύμβησης, ακόμα και σε περιορισμένους χώρους στο σπίτι τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφέρουν πολλές δυνατότητες προσαρμογής στην αισθητική του κάθε χώρου.

Η χρήση ειδικού μανδύα (liner) για την εσωτερική επένδυση της κάθε πισίνας, προσφέρει τη δυνατότητα απελευθέρωσής της από τα τυποποιημένα μοντέλα. Τέλος, μπορεί να πραγματοποιηθεί η πιθανή επιθυμία για μεικτά, ή ειδικά βάθη νερού.

 

 

Προσφερομενοι τυποι ειδικων πισινων

Μικρες πισινες

Δεν χρειάζεται μεγάλος χώρος και δεν χρειάζεται να είσαστε κροίσοι για να αποκτήσετε μια μικρή πισίνα από τις ειδικές πισίνες για ελάχιστο χώρο, που σας προσφέρουμε. Οι μικρές πισίνες είναι μια λύση στο πρόβλημα ύπαρξης ελαχίστου διαθέσιμου χώρου αλλά και μια οικονομική λύση στην απόλαυση του υγρού στοιχείου στο χώρο σας για όλο το χρόνο. Με ελάχιστη ενόχληση των ήδη διαμορφωμένων χώρων.

Πισινες αντιθετης ροης

Η πισίνα Hydrous home είναι ένας τύπος πισίνας κολύμβησης που σχεδιάστηκε για να μπορεί να τοποθετηθεί πρακτικά παντού και ανήκει και αυτή στην κατηγορία ειδικές πισίνες για ελάχιστο χώρο. Είναι μια προκατασκευασμένη πισίνα με ειδικά πάνελ, κατάλληλη για κολύμβηση. Έχει ελάχιστες διαστάσεις 4,20 χ 2,10 m και βάθος νερού 1,0m. Έχει εγκατεστημένο ένα ειδικό και μοναδικό σύστημα αντιθέτου ροής που δίνει τη δυνατότητα κολύμβησης σε όλα τα στυλ και σε διαφορετικές εντάσεις.

Πισινες υδροθεραπειας

Η πισίνα Hydrous Water aid είναι ένας πρωτοποριακός τύπος προκατασκευασμένης θεραπευτικής πισίνας (για ιδιωτική αλλά και για επαγγελματική χρήση). Έχει ελάχιστες διαστάσεις 2,10Χ 1,80m και βάθους νερού 1,30m. Προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης με την τοποθέτηση ειδικών θεραπευτικών οργάνων, σε θερμαινόμενο νερό. Συνδυάζει την εύκολη εγκατάσταση και την απαίτηση ελάχιστου χώρου.

Αρχική » Πισινες Orionpools » Ειδικες πισινες

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.