Συστηματα ασφαλειας / Σωστικα

Αρχική » Εξοπλισμος » Συστηματα ασφαλειας / Σωστικα
 • Γνωρίστε τι πρέπει να κάνετε στον τομέα Ασφάλεια για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας.
 • Εφαρμόστε τους κανόνες χρήσης της πισίνας σας από την αρχή, μετά θα είναι αδύνατο να τους εφαρμόσετε και ίσως πιά αργά.
 • Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας να επιπλέουν ή να κολυμπούν το συντομότερο δυνατόν.
 • Κανείς δεν πρέπει να κολυμπά μόνος του στη πισίνα
 • Ο φράχτης πισίνας είναι η  πρώτη επιλογή ασφαλείας
Ο τομέας ασφάλεια θα πρέπει να είναι η πρωταρχική μέριμνα κάθε ιδιοκτήτη πισίνας, κάθε συντηρητή, αλλά βέβαια και κυρίαρχη μέριμνα κάθε κατασκευαστή πισίνας.
Οι οδηγίες που καλύπτουν τον τομέα ασφάλεια στη πισίνα και που πρέπει να ακολουθηθούν δεν είναι γενικές προτάσεις, αλλά εξειδικευμένοι κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται με μεγάλη προσοχή.

Σας επισυνάπτουμε στη συνέχεια κατηγορίες τομέων που η ασφάλεια θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα μας.

 • Κανόνες χρήσης πισίνας
 • Ασφάλεια για τα παιδιά
 • Εξοπλισμός ασφαλείας (Περίφραξη πισίνας-Εξοπλισμός ναυαγοσώστη)
 • Ασφάλεια για πισίνες επι του εδάφους
 • Ασφάλεια για τα κατοικίδια ζώα.
 • Ασφάλεια έναντι έκθεσης στον ήλιο
 • Ασφάλεια στην συντήρηση της πισίνας

Σίγουρα υπάρχουν πολλά προϊόντα τα οποία θα μπορούσαν να εξοπλίσουν τον χώρο της πισίνας σας όταν σκέφτεστε την ασφάλεια της πισίνας. Είτε προστατεύεται τα μικρά παιδιά σας, είτε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ή ακόμη τα κατοικίδια ζώα σας, πιστεύουμε ότι το πρώτο που πρέπει να σκεφθείτε είναι φράχτης πισίνας.
Στη περίπτωση ναυαγοσώστη ένα από τα απαραίτητα βοηθήματα του είναι το άγκιστρο περισυλλογής.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΙΣΙΝΑΣ – SENSOR PREMIUM

Ο συναγερμός – Sensor premium – με το ενσωματωμένο λογισμικό συναγερμού που περιέχει και που χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας σήματος, μπορεί να ανιχνεύσει μια πτώση στην πισίνα και να αναλύσει κυματισμούς που προκαλούνται στη πισίνα.

Είναι ένας αυτόνομος ανιχνευτής αισθητηρίου, που τροφοδοτείται από αλκαλικές μπαταρίες και είναι στερεωμένος στο χείλος της πισίνας, έχοντας ενσωματωμένη σειρήνα τουλάχιστον 100 Db

Εύκολος στην εγκατάσταση και προσφέρεται με δύο μαγνητικά κλειδιά χρήσης.

Πλεονεκτήματα του Sensor Premium

 • Συμμόρφωση με το γαλλικό πρότυπο NF P 90-307-1 2009
 • Εύκολο στην εγκατάσταση και χρήση
 • Οικονομική τιμή και σε ειδική προσφορά
 • Αυτόματη επανεκκίνηση μετά την κολύβμηση
 • Μαγνητικά πλήκτρα για ενεργοποίηση και αλλαγή λειτουργιών
 • Ενσωματωμένη σειρήνα τουλάχιστον 100Db
 • Απομακρυσμένη σειρήνα με ασφαλή ασύρματη σύνδεση.

Εξοπλισμός ναυαγοσώστη

Η υπόθεση ασφάλεια σε μια δημόσια πισίνα ή σε μία πισίνα ξενοδοχείου δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς δεν αφορά μόνο την ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων ναυαγοσωστών ή την ύπαρξης του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η ευθύνη της ασφάλειας αφορά όλους όσους ασχολούνται στο χώρο της πισίνας, από το απλό παιδί που φροντίζει την καθαριότητα στη πισίνα, τον υπεύθυνο λειτουργίας, τον υπεύθυνο συντηρητή των μηχανημάτων και βέβαια και τον ναυαγοσώστη της πισίνας. Όλοι αυτοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να σέβονται πρώτοι του κανόνες ασφαλείας του οποίους θα θέλουν να εφαρμόσουν οι κολυμβητές, ανήλικοι ή ενήλικοι.

Πέραν από τις ανωτέρω γνώσεις και κανόνες ή ύπαρξη του απαραιτήτου εξοπλισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του ναυαγοσώστη.

Απαραίτητος εξοπλισμός για κάθε δημόσια πισίνα που καλύπτει τις απαιτήσεις του νόμου αλλά και των πραγματικών αναγκών ασφαλείας αλλά και για τους ιδιώτες για μεγαλύτερη ασφάλεια χρήσης της πισίνας τους, περιλαμβάνει

 • Ελαφρούς ράβδους αλλά με μεγάλη αντοχή, μήκους μεγαλύτερου από το μισό πλάτος της πισίνας.
 • Άγκιστρο μη αιχμηρό ανοίγματος 0,50m προσαρμοζόμενο επι των ράβδων, ή βρόχο διαμέτρου 15 cm τουλάχιστον.
 • Κυκλικά σωσίβια με ανθεκτικό σχοινί μήκους τουλάχιστον ίσο με το μέγιστο πλάτος της πισίνας
 • Θέση ναυαγοσώστη υπερυψωμένη του εδάφους που να προσφέρει ικανοποιητική θέα στο βαθύ τμήμα της πισίνας.

Ένα από τα όσα περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του ναυαγοσώστη είναι και το άγκιστρο ζωής που είναι απαραίτητο σε κάθε δημόσια πισίνα ή πισίνα ξενοδοχείου και που παρουσιάζουμε στην σχετική φωτογραφία.
Η σύνδεση του άγκιστρου στον ειδικό τηλεσκοπικό ράβδο γίνεται με τη χρησιμοποίηση ειδικών βιδών και παξιμαδιών με πτερύγια.

Αρχική » Εξοπλισμος » Συστηματα ασφαλειας / Σωστικα

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.