Επιλογή Σελίδας

Φουσκωτη πισινα η κατι περισσοτερο

20.11.2023

Αρχική » BLOG » Φουσκωτη πισινα η κατι περισσοτερο

Φουσκωτή πισίνα ή κάτι περισσότερο

Η καλοστημένη εικόνα μιας φουσκωτής πισίνας στον προαύλιο χώρο ενός πολυκαταστήματος, με ενσωματωμένη την χαμηλή!!;; τιμή της, σίγουρα αποτελούν δέλεαρ για την απόκτηση της. Είναι λογικό να προκαλεί ενθουσιασμό, ειδικά στα παιδιά, η ιδέα απόλαυσης μιας πισίνας στον κήπο και μάλιστα με μια σχετικά μικρή δαπάνη.

Φουσκωτή πισίνα.Δεν θα επιχειρήσουμε να σας περιορίσουμε τον ενθουσιασμό, ή να σας αποτρέψουμε από την απόκτηση της. Η ενασχόληση μας όμως με το συγκεκριμένο αντικείμενο για περισσότερο από 4 δεκαετίες, απλά μας υποχρεώνει να σας δώσουμε, μερικές ουσιαστικές και απαραίτητες πληροφορίες που ίσως σας βοηθήσουν να σκεφθείτε παράλληλα και μια εναλλακτική και μάλλον πιο συμφέρουσα λύση στην κατηγορία των οικονομικών πισίνων.

Σίγουρα η οικονομία στην απόκτηση κάθε αγαθού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής, αλλά στο συγκεκριμένο τομέα της πισίνας, ίσως θα άξιζε να δώσετε και μια δεύτερη σκέψη για τους εξής λόγους.

Φουσκωτή πισίνα. Υπάρχει και εναλλακτική πρόταση

Μια φουσκωτή πισίνα δεν θα πρέπει να διαφέρει στη φιλοσοφία λειτουργίας από μια υψηλού κόστους παραδοσιακή πισίνα. Αυτό σημαίνει ότι για να έχουμε και να διατηρήσουμε καθαρό, κρυστάλλινο και υγιεινό νερό το οποίο στην ουσία είναι το απολύτως απαραίτητο και ζητούμενο στοιχείο στη πισίνα μας, θα πρέπει αυτή να είναι εφοδιασμένη (και πάντοτε είναι) με τρία συστήματα επεξεργασίας του νερού. Δηλαδή :

 • Το σύστημα κυκλοφορίας του νερού
 • Το σύστημα φίλτρανσης του νερού
 • Το σύστημα απολύμανσης του νερού

Τα τρία αυτά συστήματα, είναι εξίσου σημαντικά για το τελικό αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πλημμελή λειτουργία ενός από αυτά.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι το νερό της πισίνας, είτε αυτή είναι μια πισίνα πολλών χιλιάδων, είτε μερικών δεκάδων ευρώ όπως η φουσκωτή πισίνα, δεν φτάνει να φαίνεται αλλά και να είναι απολύτως καθαρό.

Ο πλήρης μηχανισμός της θα πρέπει να έχει την απαραίτητη απολυμαντική ικανότητα, που θα αποτρέπει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο νερό και θα εμποδίζει την μεταφορά τους από κολυμβητή σε κολυμβητή.

Με βάση τα παραπάνω όλες οι φουσκωτές πισίνες που προσφέρονται στην αγορά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες (και είναι στις περισσότερες περιπτώσεις) με τα παραπάνω αναφερόμενα τρία συστήματα.

Το προσφερόμενο πακέτο κάθε φουσκωτής πισίνας λοιπόν θα πρέπει να περιέχει, τη δεξαμενή του νερού και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία των 3 συστημάτων που αναφέραμε σε συνδυασμό με ένα πλήρες σετ φροντίδας και καθαρισμού της πισίνας.

Φουσκωτή πισίνα – Προσιτότατο κόστος, αλλά !!!!

Είναι γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν με ένα ποσό μερικών δεκάδων ευρώ να αποκτήσουμε μια πισίνα με τέτοιες προδιαγραφές που να εγγυώνται μια άριστη ποιότητα νερού και κυρίως μακρόχρονη λειτουργία χωρίς προβλήματα.

Η αντοχή της δεξαμενής νερού στην περίπτωση των φουσκωτών πισίνων δεν είναι δεδομένη, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις έχει γίνει ακατάλληλη για χρήση εντός μιας κολυμβητικής περιόδου.

Τα συστήματα κυκλοφορίας, φίλτρανσης και απολύμανσης είναι τις περισσότερες φορές περιορισμένων δυνατοτήτων, με ανυπαρξία μηχανισμών εύκολης συντήρησης και ελέγχων.

Φυσικά, όλα αυτά τα διαπιστώνει κανείς μετά την αγορά του πακέτου και για να είμαστε ειλικρινείς, για το ποσό με το οποίο επιβαρύνετε ο αγοραστής για αυτά τα πακέτα φουσκωτών πισίνων, είναι αναλογικά καλό και τίμιο.

Η δική μας πρόταση ενώ δεν μπορεί να συγκριθεί στο επίπεδο κόστους απόκτησης με αυτό το είδος φουσκωτών πισίνων, ωστόσο δεν μπορεί αντίστοιχα να συγκριθεί και στο επίπεδο ποιότητας και μακρόχρονης λειτουργίας χωρίς προβλήματα και χωρίς ελλείψεις και συμβιβασμούς στην ποιότητα

Φουσκωτή πισίνα vs Technypools .

Σε μια πραγματικά οικονομική τιμή (μη συγκρίσιμη τιμή βέβαια με αυτή των φουσκωτών πισίνων), σε μια εξαιρετική ποιότητα κατασκευής που συνοδεύεται από εγγυήσεις σε όλα τα επίπεδα, μπορούμε να σας προσφέρουμε τις πισίνες Technypools.

Οι πισίνες Technypools που κατασκευάζονται στην Ιταλία, με την χρήση ευρωπαϊκών πρώτων υλών, είναι πρώτα πισίνες και ύστερα φουσκωτές…, ανήκουν δε στη κατηγορία επίγειων πισίνων, που μπορούν δηλαδή να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν εύκολα στην αυλή σας ή στο εξοχικό σας.

Η δεξαμενή τους είναι εξαιρετικής ποιότητας και συνοδεύεται από 15ετή Εγγύηση prodata. Ο τρόπος τοποθέτησης είναι εύκολος, χωρίς καν την χρήση κατσαβιδιού, ενώ προσφέρονται σε εναλλακτικά βάθη, διαστάσεις και χρωματισμό.
Ακόμη εάν κάποιος αποφασίσει να επενδύσει περισσότερο στην εμφάνιση τους, μπορούν εύκολα να δεχθούν εξωτερική επένδυση που αλλάζει την αισθητική τους και την προσαρμόζει σε αυτήν του χώρου τοποθέτησης.
Είναι καλό να δείτε το σχετικό Βίντεο ολοκληρωμένης τοποθέτησης για να διαπιστώσετε τα ελκυστικά προτερήματα των χαρακτηριστικών τους.

Ο εξοπλισμός τους, είναι παρόμοιος με αυτόν των παραδοσιακών πισίνων, με φίλτρου άμμου, ενώ μπορούν να δεχθούν και σύστημα αυτόματης ρύθμισης χημικής ισορροπίας του νερού. Ασφαλώς προσφέρουν τη δυνατότητα τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων που αλλάζουν την αίσθηση που προσφέρουν. Μην ξεχνάτε ότι πισίνα χωρίς φως, είναι σούπα χωρίς αλάτι.

Γενικά η προμήθεια και εγκατάσταση μιας πισίνας Technypools σας προσφέρει απόλαυση του υγρού στοιχείου, χωρίς προβλήματα, με ευκολία χρήσης και όλα αυτά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα

Σημειώστε ακόμη ότι ο εύκολος τρόπος τοποθέτησης και αποσυναρμολόγησης τους τις καθιστούν ιδανικές για εξοχικές κατοικίες για χρήση σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Πιστεύουμε ότι αξίζει τουλάχιστον να μάθετε περισσότερα για την φουκωτή πισίνα όπως και για την εναλλακτική λύση που προσφέρουμε Επιτρέψτε μας δε να σας θυμίσουμε ότι το κόστος στην πραγματικότητα αξιολογείται σωστά όταν κατανέμεται στα χρόνια χρήσης ενός προϊόντος και όχι μόνο στην αρχική αγορά.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για το κόστος των πισίνων Technypools και πως μπορείτε να απολαύσετε την δικής σας πισίνα στο
χώρο σας μέσα σε μια ημέρα.!!!!!

Αρχική » BLOG » Φουσκωτη πισινα η κατι περισσοτερο

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.