Επιλογή Σελίδας

Πισινα σε δωμα

Αρχική » Εργα μας » Πισινα σε δωμα
 • Πισίνα σε δώμα – Πρώτη προϋπόθεση η στατική επάρκεια της οικοδομής
 • Πισίνα σε δώμα – Μια οικονομική, εναλλακτική λύση για κολύμβηση
 • Πισίνα σε δώμα – Πισίνα μέσα σε πισίνα –Σήμερα υπάρχουν λύσεις

Πισίνα σε δώμα

Πισίνα σε δώμα είχαμε κάνει, πισίνα μέσα σε πισίνα σε δώμα δεν μας είχε τύχει ποτέ στη πορεία μας τόσα χρόνια. Όμως, όπως λένε, ποτέ μη λες ποτέ!

Το απόλυτο αυτό παράδοξο ζητήθηκε από την κατασκευαστική ομάδα της ORION.     

Ο Πελάτης μας, από τη πρώτη επίσκεψη του, μας αιφνιδίασε λέγοντας ότι ήθελε να τοποθετήσει μια πισίνα μέσα … σε μια πισίνα στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας και μάλιστα σύντομα και οικονομικά.

Με την επίσκεψη στο χώρο του μας έδωσε να καταλάβουμε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τη σκέψη του για να το λύσει.

Πισίνα σε δώμα – Εύκολο όταν ξέρεις τι κάνεις

Στο διαμέρισμα του στην ταράτσα του εβδόμου ορόφου έχει ήδη μια πισίνα η οποία παρουσίασε διάφορα προβλήματα που τον ανάγκασαν να την θέσει εκτός λειτουργίας.

Έτσι μας ζήτησε να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα με την τοποθέτηση μιας μικρότερης πισίνας στο εσωτερικό της υπάρχουσας, χωρίς όμως να έχουμε αύξηση  φορτίου, να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τον χρόνο εγκατάστασης, και το σπουδαιότερο, να μείνουμε σε αυστηρά οικονομικά πλαίσια.

Με πολύ ενδιαφέρον αναλάβαμε την πρόκληση, και ξεκινήσαμε κάνοντας αποτύπωση των διαστάσεων της υπάρχουσας κατασκευής. Αμέσως διαπιστώσαμε και αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να τοποθετήσουμε μια πισίνα Technypools σε μικρότερες διαστάσεις από την εγκατεστημένη πισίνα, με προϋπόθεση την μείωση του βάθους. Επίσης μελετήσαμε και εξασφαλίσαμε τον αναγκαίο χώρο για την τοποθέτηση των μηχανημάτων στο χώρο που θα περίσσευε από την τοποθέτηση της μικρότερης πισίνας και με την κάλυψη του κενού μεταξύ πισίνας και περιβάλλοντος χώρου με την προσθήκη ενός ωραίου ξύλινου deck

Πισίνα σε δώμα – Πισίνα μέσα σε πισίνα

 • Το θέμα επιθυμητού μικρότερου βάθους, αντιμετωπίστηκε με τη δημιουργία ενός νέου δαπέδου, με τη χρήση ειδικής πολυστερίνης, ώστε να μην αυξηθούν σημαντικά τα φορτία. Την επιφάνεια που δημιουργήθηκε την καλύψαμε με τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου και την οριοθετήσαμε με τη κατασκευή ελαφρού τοιχίου στη πλευρά τοποθέτησης του μηχανοστασίου.
 • Στην συνέχεια τοποθετήσαμε τον μεταλλικό σκελετό της πισίνας στο δάπεδο που δημιουργήσαμε ώστε να φανεί ο κενός χώρος μεταξύ της πισίνας και του περιβάλλοντος χώρου, που θα έπρεπε να καλυφθεί με τη τοποθέτηση του ξύλινου deck.
 • Το συνεργείο τοποθέτησης του deck δημιούργησε τον απαραίτητο μεταλλικό σκελετό για την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε από την τοποθέτηση της μικρότερης πισίνας μέσα στη παλαιά πισίνα.
 • Στην συνέχεια ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση του εσωτερικού μανδύα της πισίνας, των απαραιτήτων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών δικτύων, καθώς και του συγκροτήματος για την φίλτρανση του νερού. Τέλος ξεκινήσαμε την πλήρωση της πισίνας με νερό και την θέσαμε σε δοκιμαστική λειτουργία.
 • Το συνεργείο τοποθέτησης του deck ολοκλήρωσε την εργασία του, και μετά από όλες τις δοκιμές και ελέγχους που κάναμε, τοποθετώντας το ειδικό ξύλο κάλυψης του κενού χώρου, η πισίνα με τον περιβάλλοντα χώρο της παραδόθηκε στην απόλαυση του ιδιοκτήτη της

Μια ακόμα προκλητική αποστολή έφθασε σε αίσιο τέλος, σε ελάχιστο χρόνο, με απόλυτη συμφωνία στο προϋπολογισμένο οικονομικό κόστος και ένας ακόμη ευχαριστημένος πελάτης  προστέθηκε στους <φίλους> μας.

Αρχική » Εργα μας » Πισινα σε δωμα

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.