Οξειδωτικα

Αρχική » Απολυμανση » Χημικα » Οξειδωτικα
 • Τα οξειδωτικά για πισίνες εργάζονται παράλληλα με τα απολυμαντικά
 • Τα οξειδωτικά για πισίνες δεν κάνουν απολύμανση αλλά οξείδωση της οργανικής μόλυνσης
 • Η οξείδωση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης οργανικών υπολειμμάτων

Ίσως έχετε διαβάσει για τα οξειδωτικά για πισίνες και την οξείδωση, αλλά ακόμα αναρωτιέστε τι κάνουν στην πραγματικότητα. Τα οξειδωτικά για πισίνες εργάζονται παράλληλα με τα απολυμαντικά για να απαλλάξουν το νερό της πισίνας σας από τους ρύπους. Είναι δεδομένο ότι τα απολυμαντικά σκοτώνουν βακτήρια και άλγη, αλλά είναι πολύ αργά και μερικές φορές αναποτελεσματικά σε περιπτώσεις απομάκρυνσης φορτίων μόλυνσης όπως ο ιδρώτας, τα λάδια δέρματος, σαμπουάν, σαπούνια και ούρα. Για την απομάκρυνση αυτών των φορτίων χρειάζονται ειδικά οξειδωτικά υλικά. Τα οξειδωτικά για πισίνες καταστρέφουν αυτά τα φορτία μόλυνσης του νερού, διασπώντας τη δομή του μολυσματικού παράγοντα, καθιστώντας τους ευάλωτους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα απολυμαντικά υλικά να τους επιτεθούν και να τους εξοντώσουν.

Ορισμένα προϊόντα, όπως το χλώριο, λειτουργούν τόσο ως απολυμαντικά όσο και ως οξειδωτικά. Το βρώμιο όμως δεν οξειδώνει καλά και ως εκ τούτου χρειάζεται τη βοήθεια μια πρόσθετης οξειδωτικής χημικής ουσίας για να καθαρίσει καλά το νερό της πισίνας.
Η Οξείδωση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των οργανικών υπολειμμάτων, όπως απορριμμάτων σωμάτων, σωματιδίων και εφιδρώσεων, από το νερό. Δεν είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη χημική διαδικασία, αρκεί να γνωρίζουμε ότι αρκετό χλώριο θα κάψει χημικά τα φορτία αυτά.

Η χρήση του χλωρίου στην επεξεργασία του νερού είναι ένα βοήθημα στη φίλτρανση του. Τα φίλτρα απομακρύνουν τα φορτία μόλυνσης που αιωρούνται στο νερό, αλλά ακόμη και το καλύτερο φίλτρο αδυνατεί να αφαιρέσει τη διαλυμένη μόλυνση καθώς δεν είναι ανεξάρτητη από το νερό. Εάν το νερό φαίνεται θαμπό ή θολό, ενώ το σύστημα φίλτρανσης λειτουργεί σωστά, ο συντηρητής θα πρέπει να σκεφθεί την αντιμετώπιση της μέσω εκτέλεσης σοκ επεξεργασίας για να οξειδώσει τις οργανικές ακαθαρσίες και για να αποκαταστήσει την διαύγεια του νερού.

Απολυμαντικα Οξυγονου

Σε μορφη ταμπλετας ή σκονης

Products not found

Σε υγρη μορφη

Products not found

Αρχική » Απολυμανση » Χημικα » Οξειδωτικα

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.