Επιλογή Σελίδας

Πισίνα τον χειμώνα

05.12.2020

Αρχική » BLOG » Πισίνα τον χειμώνα

Πισίνα τον Χειμώνα

Είναι φυσικό η περιοχή που ζείτε να καθορίζει την ένταση των καιρικών συνθηκών κατά την διάρκεια του Χειμώνα. Όμως, όπως και να έχει, θα έρθει η στιγμή που θα σκεπάσετε την πισίνα σας … αλλά όχι και τις ανάγκες της. Με το τέλος της κολυμβητικής περιόδου λιγοστεύουν αλλά δεν τελειώνουν οι φροντίδες που συχνά θεωρούνται λανθασμένα ανύπαρκτες

Ναι, η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή, οι ακτίνες του ηλίου έχουν χάσει τη δύναμη τους και φορτία μόλυνσης από τους κολυμβητές δεν υπάρχουν. Εντούτοις είτε έχετε καλύψει τη πισίνα σας είτε την έχετε σε μειωμένη λειτουργία, μια μικρή εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη φροντίδα είναι απαραίτητη.

Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες που παραθέτουμε στην συνέχεια. Θα σας βοηθήσουν ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητα προβλήματα την άνοιξη όταν θα ξεκινάει η διαδικασία ανοίγματος της πισίνας για την καλοκαιρινή περίοδο.

Πισίνα τον χειμώνα με κάλυμμα

Στην περίπτωση ύπαρξης καλύμματος θα πρέπει να αφαιρείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις επικαθήσεις που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του καλύμματος. Ακόμη κάνετε ένα έλεγχο του τι γίνεται κάτω από το κάλυμμα, για να αποφύγετε ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

Βεβαιωθείτε ότι τα επιμέρους τμήματα του καλύμματος, όπως τα στοιχεία αγκύρωσης του είναι σε καλή κατάσταση και συγκρατούν καλά το κάλυμμα, καθώς οι άνεμοι και πιθανά το χιόνι να έχουν ασκήσει έντονη πίεση στο κάλυμμα και να έχουν προκαλέσει κάποια χαλάρωση του.

Στην περίπτωση που έχετε αφήσει το σύστημα κυκλοφορίας του νερού σε λειτουργία, ακόμη και εάν έχετε τοποθετήσει το κάλυμμα της πισίνας, τότε είναι καλό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες που αφορούν τις πισίνες χωρίς κάλυμμα αλλά με το σύστημα κυκλοφορίας σε λειτουργία.

Πισίνα χειμώνα χωρίς κάλυμμα

 1. Κάνετε ένα έλεγχο της χημικής ισορροπίας του νερού
  Πιθανόν να μην αντιμετωπίσετε ουσιαστικές διαφορές σε αυτήν σε σχέση με τα επίπεδα που αφήσατε στην αρχή της χειμερινής περιόδου. Πρέπει όμως να κάνετε ένα έλεγχο για τις τιμές του ΡΗ, της Αλκαλικότητας, της παρουσίας του σταθεροποιητή και του χλωρίου.
  Τροφοδοτήστε τα απαραίτητα χημικά σε περιπτώσεις που διαπιστώσετε σημαντικές αποκλίσεις από τις επιθυμητές τιμές και σημαντική αλλαγή στην χημική ισορροπία του νερού.
  Ασφαλώς τα επίπεδα απολύμανσης δεν μειώνονται στο βαθμό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά σίγουρα μειώνονται και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί.

  2. Κάνετε ένα έλεγχο των μηχανημάτων
  Κάνετε ένα έλεγχο του φίλτρου, ξεπλύνετε το εάν έχει ανέβει η πίεση λειτουργίας του (οπωσδήποτε μια φορά ανά 20ήμερο, ανεξάρτητα της πίεσης), καθαρίστε το καλαθάκι του προ φίλτρου της αντλίας, των Σκίμμερ. Ελέγξτε τις σωληνώσεις για ύποπτες διαρροές.

  3. Αντιμετωπίστε περιόδους παγετού
  Σε περιόδους παγετού βεβαιωθείτε ότι το σύστημα κυκλοφορίας είναι σε λειτουργία για να αποφύγετε το πάγωμα του και τυχόν επιπλοκές από την διαστολή στις σωληνώσεις σας.
  (Στην περίπτωση πισίνας με κάλυμμα και σταματημένο το σύστημα κυκλοφορίας του νερού, βεβαιωθείτε ότι οι σωληνώσεις της πισίνας έχουν αδειάσει από το νερό)

  4.Καθαρίστε τις επιφάνειες της πισίνας

  Ο καθαρισμός των εσωτερικών επιφανειών της πισίνας, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική. Είναι απαραίτητο τουλάχιστον μια φορά ανά 15 ημέρες να κάνετε ένα προσεκτικό καθαρισμό της πισίνας, για να αποφύγετε την μονιμοποίηση τυχόν που θα σας κάνουν τη ζωή δύσκολη, ακόμη και στον επόμενο καθαρισμό της πισίνας μετά από ένα 15θήμερο.Βουρτσίστε τα σημεία της πισίνας που έχουν μειωμένη κυκλοφορία νερού, όπως σκάλες, γωνίες κλπ.

  5. Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού είναι η σωστή.

  Η σωστή στάθμη νερού προστατεύει την αντλία και τη σωστή λειτουργία του φίλτρου σας. Προσέξτε την αύξηση του νερού στη πισίνα λόγω συχνών βροχών, μειώστε την εάν δεν υπάρχει δίκτυο υπερχείλισης, ή αν αυτή είναι ανεπαρκής. Την ίδια προσοχή θα πρέπει να δώσετε στην περίπτωση της δεξαμενής υπερχείλισης στις πισίνες με υπερχείλιση

Συμπέρασμα

Πισίνα τον χειμώνα. Είναι βέβαιο ότι ούτε την περίοδο του χειμώνα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αμελήσουμε τη φροντίδα της.

 

 

 

ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΝΕΡΟΥ ΠΙΣΙΝΑΣ

Θυμηθειτε η Μαθετε τις απαραιτητες πληροφοριες για ενα τοσο σημαντικο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ

Αρχική » BLOG » Πισίνα τον χειμώνα

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.