Επιλογή Σελίδας

Οικονομική πισίνα

Οικονομική Πισίνα

Οικονομική πισίνα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν οι δύο αυτές λέξεις μαζί σε μια πρόταση ή σε ένα τίτλο;

Η Πισίνα, ήταν παραδοσιακά μια εικόνα που έφερνε αυτόματα σκέψεις για μια μεγάλη δαπάνη, ένα αντικείμενο πολυτελούς ονείρου για τους περισσότερους.
Από την άλλη, η λέξη οικονομική, προσδιορίζει μια κατάσταση που μπορεί να αφορά αρκετούς, πολύ περισσότερους μάλιστα από ότι νομίζουμε.

Ωστόσο σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας, έκανε εφικτή την προσέγγιση ευρύτερου κοινού σε πολλά αγαθά των οποίων η απόκτηση στο παρελθόν φάνταζε κάτι αδιανόητο.

Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει με την υπόθεση ¨πισίνα¨

Στην ουσία μια πισίνα καθορίζεται από δύο κυρίως επί μέρους τμήματα:
α) Την δεξαμενή του νερού
β) Το σύστημα επεξεργασίας του νερού (κυκλοφορία, φίλτρανση)

Από τα δύο αυτά τμήματα εκείνο που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο κόστος απόκτησης της πισίνας, είναι η δεξαμενή του νερού. Και σε αυτήν, οι παράγοντες εκείνοι που το επιβαρύνουν κυρίως, είναι δύο οι διαστάσεις της και ο τρόπος της κατασκευής της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ

Εδώ είναι που πρέπει να απαλλαγούμε από τις παρωπίδες.
Μια πισίνα δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ίδιο με τη θάλασσα. Επειδή στη χώρα μας η θάλασσα είναι κυρίαρχη παντού, σχηματίζουμε μια λανθασμένη εικόνα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Στην πραγματικότητα όμως δεν χρειάζεται να έχουμε μια πισίνα ολυμπιακού μεγέθους για να απολαμβάνουμε τα υγρό στοιχείο.
Οι διαστάσεις της πισίνας μας μπορούν να είναι μικρές (πχ 4,00 χ 2,00 m) χωρίς να μειώνεται η απόλαυση από τη χρήση της. Σήμερα υπάρχουν τρόποι που μας επιτρέπουν να απολαύσουμε την κολύμβηση, την εξάσκηση και την χαλάρωση ακόμα και σε αυτή τη διάσταση.

Μικρότερη πισίνα σημαίνει ότι η δεξαμενή του νερού απαιτεί και πολύ μικρότερο χώρο για την τοποθέτηση της ενώ παράλληλα συνοδεύεται από πολύ μικρό κόστος λειτουργίας, και ελάχιστη φροντίδα. Πρόσθετα, θετικός παράγοντας είναι η δυνατότητα μεγαλύτερης περιόδου λειτουργίας της μέσω της θέρμανσης του νερού με οικονομικότατο τρόπο.

Πέρα από τη διάσταση της δεξαμενής του νερού, και όταν δεν θέλουμε ή δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ μικρή, μια άλλη οικονομική δυνατότητα που προσφέρεται είναι από την διάθεση στην αγορά επίγειων πισίνων. Αυτό σημαίνει ότι η δεξαμενή του νερού που αποτελεί την πισίνα μας μπορεί να τοποθετηθεί επί του εδάφους, με ελάχιστη προετοιμασία και σε ελάχιστο χρόνο (μια ημέρα).

Το ευχάριστο σε αυτή την κατηγορία είναι, ότι δεν απαιτείται οικοδομική άδεια κλασσικής πισίνας για την τοποθέτηση τους, καθώς δεν απαιτείται εκσκαφή αλλά ούτε και αγκύρωση τους στο δάπεδο. Μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα από τον ιδιοκτήτη και να αφαιρεθούν το ίδιο εύκολα.

Οικονομική πισίνα. Το περισσότερο σημαντικό είναι ότι αυτές οι πισίνες συνοδεύονται από εγγύηση 15 ετών pro rata, που σημαίνει ότι μόνο πρόχειρες κατασκευές δεν είναι.

Στις πισίνες αυτές τίθεται συχνά ένα θέμα αισθητικής.

Ωστόσο υπάρχουν και τρόποι για να το αντιμετωπίσετε. Τα ειδικά μέσα διαμόρφωσης και διακόσμησης που διατίθενται μπορούν θαυμάσια να μετατρέψουν  το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.

Σημειωτέον ότι στο τομέα του μηχανολογικού εξοπλισμού, οι πισίνες αυτής της κατηγορίας δεν υπολείπονται καθόλου αυτού που τοποθετείται στις παραδοσιακές πισίνες.
Ο εξοπλισμός που τις συνοδεύει εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα νερού, κρυστάλλινου και υγιεινού για απόλαυση χωρίς προβλήματα από όλη την οικογένεια.

Πως λοιπόν τώρα μπορείτε να απολαύσετε μια Οικονομική πισίνα στο χώρο σας ;

Οικονομική πισίνα

Δύο είναι οι επιλογές
α) Μικρότερες διαστάσεις της δεξαμενής νερού
β) Επίγεια τοποθέτηση

Στο πρόγραμμα των πισίνων που προσφέρουμε αρκετά χρόνια στην Ελληνική αγορά, έχουμε να σας παρουσιάσουμε τις πισίνες – Technypools – που εκτός των άλλων καλύπτουν και τις δύο αυτές απαιτήσεις ώστε θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το υγρό στοιχείο στις ειδικές συνθήκες του χώρους σας, γρήγορα –εύκολα και οικονομικά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στην σχετική ιστοσελίδα μας  

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενθουσιαστείτε με το χαμηλό κόστος των οικονομικών πισίνων που σας προσφέρουμε 

Αρχική » BLOG » Οικονομική πισίνα

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.