Επιλογή Σελίδας

Γιατί αυτόματη σκούπα πισίνας

Γιατί αυτόματη σκούπα πισίνας

Πόσο αναγκαία είναι για τη πισίνα σας

Η απόκτηση πισίνας σίγουρα συνδέεται με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ευθύνες για τον ιδιοκτήτη της.
Ενέργειες όπως η διατήρηση σε καλή κατάσταση του συστήματος κυκλοφορίας – φίλτρανσης του νερού, η εξασφάλιση της απαραίτητης χημικής του ισορροπίας  και η τροφοδότηση των κατάλληλων χημικών, θεωρούνται και είναι οι σταθερές υποχρεώσεις του, εάν θέλει να απολαμβάνει καθαρό και υγιεινό νερό.

Πρόσθετα σε όλες αυτές τις ενέργειες υπάρχει μια ακόμη, που έστω και εάν δεν φαίνεται από την πρώτη στιγμή, επηρεάζει σημαντικά τον τελικό στόχο.

Ποια είναι αυτή η ενέργεια ή τόσο σημαντική;

Γιατί αυτόματη σκούπα πισίνας. Ο καθαρισμός του δαπέδου και των τοιχωμάτων της πισίνας. 

Ο καθαρισμός του δαπέδου και των τοιχωμάτων με το χειροκίνητο σύστημα αναρρόφησης που προσφέρεται στο συνολικό πακέτο της πισίνας, είναι μια απαραίτητη επαναλαμβανόμενη διαδικασία.

Μέσω του συστήματος αυτού, αφαιρούμε τις εστίες μόλυνσης που επικάθονται στο δάπεδο και στα τοιχώματα της. Φορτία μόλυνσης  όπως οι σπόροι των φυκιών, υπολείμματα προϊόντων της φύσης, του περιβάλλοντος χώρου, λεπτής άμμου, καθώς και άλλων μικρότερων η μεγαλύτερων φορτίων μόλυνσης που μεταφέρονται με τον αέρα αλλά και κατά τη χρήση της πισίνας από τους κολυμβητές.

Ο καθαρισμός της πισίνας από όλα αυτά τα φορτία μόλυνσης μπορεί να γίνει μόνο με ένα σύστημα αναρρόφησης το οποίο θα καθαρίζει το δάπεδο και τα τοιχώματα της πισίνας, από όσα πλέον έχουν επικαθήσει και δεν μπορεί το σύστημα κυκλοφορίας και φίλτρανσης του νερού να τα αφαιρέσει.

Η παραμονή των φορτίων αυτών στη πισίνα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όπως την έντονη ανάπτυξη φυκιών, το θόλωμα του νερού και την καταστροφή της χημικής ισορροπίας του νερού στην κατάληξη.

Παράλληλα αποτελεί κύρια αιτία αύξησης του κόστους λειτουργίας της πισίνας, δεδομένου ότι η διόρθωση του προβλήματος απαιτεί συστηματική εργασία φροντίδας και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και αναγκαστική χρήση μεγάλης ποσότητας χημικών.

Προσθέστε σε όλα αυτά και την αδυναμία χρήσης της πισίνας στο κατακαλόκαιρο και τότε θα έχετε την συνολική εικόνα.

Γιατί αυτόματη σκούπα πισίνας. Η αλήθεια είναι ότι η χειροκίνητη διαδικασία καθαρισμού του πυθμένα και των τοιχωμάτων, σίγουρα στην αρχή δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη και ίσως την κάνει αδιαμαρτύρητα σε τακτά χρονικά διαστήματα, όμως στην συνέχεια, είναι σίγουρο πως θα προτιμούσε να την αποφύγει με κάποιο τρόπο.

Γιατί αυτόματη σκούπα πισίνας.Βέβαια ο καλύτερος τρόπος θα ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Έτσι μετά από χρόνια ερευνών, δοκιμών και αλλαγής μοντέλων, η βιομηχανία της πισίνας, κατάφερε πλέον να δώσει λύση στο πρόβλημα του αυτόματου καθαρισμού της, με αξιόπιστο και οικονομικό τρόπο.
Η λύση που προσφέρεται πλέον δίνει ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα καθαρισμού της πισίνας, αλλά και ακόμη περισσότερο βοηθά στην χημική επεξεργασία του νερού της, όπως θα αναφέρουμε στην συνέχεια.

Αυτόματες σκούπες πισίνας. Γιατί έχει γίνει μια αναγκαιότητα σήμερα !!!!

 • Προσφέρει ευκολία χειρισμού σε όλους που θέλουν να ασχοληθούν με τη φροντίδα καθαρισμού της πισίνας, χωρίς να έχουν ειδικές τεχνικές γνώσεις και ικανότητες.
 • Πρόσθετα επιτρέπει τον προγραμματισμό του χρόνου λειτουργίας και τις ρυθμίσεις καθορισμού από απόσταση.
 • Καθαρίζει όχι μόνο τον πυθμένα αλλά και τα τοιχώματα της πισίνας
 • Προσφέρει αποτελεσματικότατο καθαρισμό καθώς όχι μόνο αναρροφά την μόλυνση που έχει επικαθήσει, αλλά, μέσω της δράσης των βουρτσών με τις οποίες είναι εξοπλισμένη, αφαιρεί και τμήμα της που έχει αγκυρωθεί στις επιφάνειες.
 • Βοηθά την κυκλοφορία του νερού, λόγω της ισχυρής αντλίας της .
 • Βοηθά στην διαδικασία φίλτρανσης του νερού μέσω του δικού της συστήματος φίλτρανσης. Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζει το σύστημα φίλτρανσης της πισίνας καθώς δεν το επιβαρύνει με το φορτίο μόλυνσης που συγκεντρώνει.
 • Μέσω της βελτίωσης των διαδικασιών που αναφέραμε προηγούμενα μειώνει την κατανάλωση χημικών.
 • Παράλληλα μειώνει επιπλέον την απαίτηση χημικών λόγω του καλύτερου και συχνότερου καθαρισμού της πισίνας.
 • Προκαλεί καλύτερη ανακυκλοφορία του νερού και έτσι επιτυγχάνεται σημαντικά η μείωση των απαραίτητων χημικών
 • Λειτουργεί χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη βοήθεια μιας παροχής ρεύματος σε ασφαλή απόσταση από τη πισίνα (με τη μεσολάβηση μετασχηματιστή χαμηλής τάσης και με προδιαγραφές ασφαλείας).
 • Απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από επίπονη και άχαρη απασχόληση αλλά επιπλέον αυξάνει τη μακρόχρονη λειτουργία της πισίνας στο μέγιστο δυνατό.
 • Μειώνει την κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με αυτήν που απαιτείται στην περίπτωση χειροκίνητου καθαρισμού της πισίνας.
 • Προσφέρει την δυνατότητα προγραμματισμό του χρόνου έναρξης και διάρκειας του καθαρισμού.
 • Συνοδεύεται με αξιόπιστη εγγύηση 3 ετών (σαν βάση) και με τεχνική υποστήριξη, γρήγορη, αξιόπιστη και οικονομική.

Όλα αυτά προσφέρονται με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας της σκούπας, που είναι απλές και δεν σας κοστίζουν τίποτα.

Αυτόματες σκούπες πισίνας. Με αραιό αλλά τακτικό προληπτικό έλεγχο και συνετή χρήση, θα απολαμβάνετε τις ευεργετικές της δυνατότητες για πολλά – πολλά χρόνια!

Το επίπεδο της υποστήριξης που πρέπει να προσφέρεται από την εταιρία που θα προμηθευτείτε την αυτόματη σκούπα, είναι μια σοβαρή επιλογή και θα σας απαλλάξει από περιττές έγνοιες σε κάθε ερώτημα και ανάγκη που τυχόν προκύψει από τη λειτουργία της

Απολαύστε άκοπα την πισίνα σας, τώρα μπορείτε.

Γιατί αυτόματη σκούπα πισίνας. Δείτε στο ειδικό άρθρο παρουσίασης τα χαρακτηριστικά της σκούπας Dolphin S200  
που ταιριάζει στις περισσότερες των περιπτώσεων, φυσικά εφόσον η  πισίνα σας εντάσσεται στις δυνατότητες της από πλευράς επιφανείας.

Διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας για να βοηθήσουμε στην επιλογή του κατάλληλου μοντέλου.

Αρχική » BLOG » Γιατί αυτόματη σκούπα πισίνας

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.