Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Φυσικές πισίνες

01.01.2021

Αρχική » BLOG » Φυσικές πισίνες

Φυσικές πισίνες

Η φύση ξέρει. Κολύμβηση σε φυσικό νερό.

Γλυκιά νοσταλγία για όσους το έζησαν, φιλόδοξη επιδίωξη για όσους το ονειρεύονται. Όπως και να έχει, τα καθαρά φυσικά νερά  των ποταμών ή των λιμνών και το περιβάλλον γύρω τους θα είναι πάντα οι ζηλευτές συνθήκες για κολύμπι παιχνίδια ή γι αυτή καθαυτή την φυσική απόλαυση του υπέροχου τοπίου, και θα παραμένει άλυτο δίλλημα για όλους εμάς που ζούμε στο άνετο!; Άχαρο, ρυπογόνο, αστικό περιβάλλον.

Βέβαια πάντα υπάρχει μια μερίδα πληθυσμού που απολαμβάνει τη κολύμβηση σε φυσικά νερά. Μια επίσκεψη στις βάθρες τις Σαμοθράκης, στο πολυλίμνιο της Μεσσηνίας, στους καταρράκτες του Σκρά και σε τόσα άλλα πανέμορφα μέρη της χώρας μας θα μας γεμίσει με εικόνες ενός άλλου ζηλευτού τρόπου ζωής.

Απλές περιγραφές ή προσωπικές εμπειρίες είναι αρκετές για να αναδείξουν τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στην απολαυστική κολύμβηση σε τέτοια φυσικά νερά από την αίσθηση της κολύμβησης σε μια παραδοσιακή πισίνα με χημικά.

Φυσικές πισίνες – Μια Δύσκολη επιλογή

Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσουμε εδώ πως όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσουμε τη δυνατότητα κολύμβησης στο χώρο μας, οι εικόνες που μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό είναι το πολυτελώς αποστειρωμένο περιβάλλον της γνώριμης πισίνας με το τουρκουάζ νερό, σε ένα πληκτικά βιομηχανοποιημένο κουτί του οποίου η κοσμοπολίτικη δομή είναι μακράν της φυσικής απολαυστικής γοητείας των ονειρικών τόπων.

Δυστυχώς η εικόνα που έχει περάσει στην κοινωνία μας σε συνδυασμό με την έννοια της καθαριότητας, που είναι απαραίτητη στη ζωή μας, συγχέεται συχνά με αυτή της απολύμανσης, η οποία οδηγεί στην εξόντωση κάθε ζωντανού οργανισμού. Αλλά και εμείς άραγε τι είμαστε; Μήπως η τόσο έντονη και ανεξέλεγκτη επέμβαση στη φύση βλάπτει και εμάς ταυτόχρονα!!!

Επιτέλους, η επιθυμία και ο προβληματισμός για την ανεύρεση εναλλακτικής λύσης στη παρουσία χημικών στο νερό της πισίνας, οδήγησε μια ομάδα πρωτοπόρων αυστριακών επιστημόνων στην  παρατήρηση της φύσης και του τρόπου που αυτή εξασφαλίζει καθαρό και υγιεινό νερό. Η παρατήρηση αυτή τους οδήγησε μετά από μια σειρά προσπαθειών στην δημιουργία της τεχνικής φυσικής πισίνας. Με βάση τις διαπιστώσεις τους και τις βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 35 χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια, είχαμε την ανάπτυξη ενός νέου κλάδου κατασκευής κολυμβητικών δεξαμενών χωρίς τη χρήση ούτε γραμμαρίου χημικού ή άλλων μεθόδων χημικής επεξεργασίας του νερού.

Φυσικές πισίνες – Σίγουρα το Αύριο στις πισίνες

Σήμερα στην Ευρώπη και όχι μόνο, κατασκευάζονται συνεχώς Φυσικές πισίνες, είτε σε μορφή πισίνας, είτε σε μορφή λίμνης, για ιδιωτική και δημόσια χρήση. Δυστυχώς στη χώρα μας η σχετική προσπάθεια είναι κυριολεκτικά στα σπάργανα, παρά την  προσπάθεια της εταιρίας μας, εδώ και μια δεκαετία περίπου. Παρόλα αυτά, είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον ανήκει στις τεχνητές φυσικές πισίνες, καθώς είναι καθημερινή η διαπίστωση του κακού που προκαλεί στο πλανήτη γενικά και στους ανθρώπους ειδικότερα η ανεξέλεγκτη χρήση χημικών σε όλους τους τομείς 

Η προσπάθεια μας ξεκινά πάντοτε από την σε βάθος ενημέρωση σας, όχι για το προϊόν που προσφέρουμε, αλλά για αυτή την ιδέα αξιοποίησης της φυσικής λειτουργίας που για εκατομμύρια χρόνια εξασφαλίζει ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης σε αυτόν τον πλανήτη.