Επιλογή Σελίδας

Αυτοματα Καλυμματα Πισινας

17.09.2019

Αρχική » BLOG » Αυτοματα Καλυμματα Πισινας

Αυτόματα Καλύμματα Πισίνας

Αυτόματα καλύμματα πισίνας.Η σαιζόν πλησιάζει προς το τέλος της. Ωστόσο θα μπορούσαμε να χαρούμε την πισίνα μας για αρκετά περισσότερο χρόνο, με την κάλυψή της η οποία έτσι και αλλιώς περιλαμβάνεται στις ευεργετικές φροντίδες μας.  

Η κάλυψη της πισίνας με ηλιακά καλύμματα ή καλύμματα ασφαλείας (με άξονες αλουμινίου) αποτέλεσε θέμα σχετικών άρθρων μας στο παρελθόν. Κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες καλυμμάτων συνοδεύεται από τα πλεονεκτήματα που αναλυτικά αναφέραμε, αλλά δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε και τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα αυτόματο κάλυμμα πισίνας.

Αυτόματα Καλύμματα Πισίνας- Μείωση χρόνου φροντίδας και αύξηση χρόνου χρήσης.

Ένα Βασικό λοιπόν πλεονέκτημα του αυτομάτου καλύμματος (πέραν όλων των άλλων που θα αναφέρουμε ) είναι η μείωση του χρόνου φροντίδας της πισίνας και η αύξηση του χρόνου χρήσης της.

Κακά τα ψέματα, η κολύμβηση για τους περισσότερους αποτελεί μια παρορμητική δραστηριότητα. Αυτήν την παρόρμηση την βοηθά αφάνταστα, η δυνατότητα απόλαυσης της πισίνας κάθε στιγμή, με ένα νερό καθαρό, υγιεινό και στη κατάλληλη θερμοκρασία.

Έτσι μπορούμε εύκολα και γρήγορα να ενεργοποιούμε τη λειτουργία του αυτόματου καλύμματος (με ένα από τα προτεινόμενα συστήματα ασφαλείας) κάθε στιγμή που θέλουμε να απολαύσουμε την δροσιά της πισίνας μας, και σε λίγα δευτερόλεπτα ένα κρυστάλλινο νερό σε μια καθαρή πισίνα, σε υγιεινή κατάσταση και σε επιθυμητή θερμοκρασία περιμένει να μας υποδεχθεί.

Με τον ίδιο απλό και σύντομο τρόπο μετά τη χρήση της πισίνας επιτυγχάνουμε τη κάλυψη της χωρίς άλλες χρονοβόρες και κοπιαστικές διαδικασίες οι οποίες, μολονότι δεν είναι τρομακτικές, δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε στους χειρισμούς των απλών μη αυτόματων καλυμμάτων.

Αυτόματα Καλύμματα πισίνας- Τι προσφέρουν !!!!

Φυσικά τα αυτόματα καλύμματα πέραν από την απαράμιλλη ευκολία της χρήσης τους προσφέρουν παράλληλα :

-Αύξηση της κολυμβητικής περιόδου με τη διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού.-Μείωση στη κατανάλωση των χημικών.
-Μείωση της εξάτμισης του νερού και κατά συνέπεια οικονομία στη κατανάλωση του.
-Μείωση της φροντίδας καθαρισμού
-Μείωση της κατανάλωσης ρεύματος

Βέβαια, παρόλη την αυταπόδεικτη οικονομία, θα πρέπει να αποδεχτούμε το διαφορετικό κόστος επένδυσης σε σχέση με τα συνηθισμένα καλύμματα, και θα χρειαστεί ένας σχετικός συμβιβασμός στη γενική αισθητική, καθώς έχουν σχεδόν αποκλειστικά ορθογώνια μορφή. τέλος, το κοινό βέβαια θέμα όλων των καλυμμάτων, που είναι η στέρηση της συναρπαστικής  εικόνας του νερού.

Μια επικοινωνία μαζί μας και η πρόθυμη ενημέρωση σας για τους διαφορετικούς τύπους αυτομάτων καλυμμάτων, οι αναλυτικές  λεπτομέρειες και το κόστος επένδυσης σε ένα αυτόματο κάλυμμα, αξίζει και δεν κοστίζει

Αρχική » BLOG » Αυτοματα Καλυμματα Πισινας

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.