Επιλογή Σελίδας

Water Lily

14.06.2021

Αρχική » BLOG » Water Lily

Water Lily


Ο απορροφητής των λιπαρών ουσιών!

Το Water Lily τοποθετείται στο καλάθι του skimmer απορροφά και συγκρατεί όλες τις λιπαρές ουσίες που μεταφέρονται από το νερό ανακυκλοφορίας.
Με την πάροδο του χρόνου, Water Lily αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον τύπο της ρύπανσης που αναρροφά όπως : αντηλιακά, γύρη, ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με βάση την παραπάνω δράση προστατεύει την ίσαλο γραμμή και καθαρίζει το επιφανειακό νερό.

Παραμένει δε ενεργό μέχρι τον κορεσμό του.

 

Έλαια, Κρέμες                                                                                                                         Ατμοσφαιρική μόλυνση

Χάρη στις μικροίνες που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να συγκρατούν μόρια λίπους, το Water Lily είναι ένα ιδιαίτερα αποδοτικό μέσο απορρόφησης των λιπαρών ουσιών που ευρίσκονται στην επιφάνεια του νερού, πριν επικαθήσουν σε σημεία δυσκολότερης προσέγγισης.

Η λειτουργία του επιτρέπει στην επιφάνεια του νερού να παραμένει χωρίς λίπη και καθαρή.

Το ιδιαίτερο σχήμα λουλουδιού του αυξάνει την περίμετρο όπου συγκεντρώνονται τα κατάλοιπα της μόλυνσης.

Χάρη στις λιπόφιλες και υδρόφοβες ιδιότητες του, η ινώδης ύλη του Water Lily απορροφά όλες τις λιπαρές ουσίες από την επιφάνεια του νερού χωρίς την ανάγκη χημικών προϊόντων

 

 

Οδηγίες χρήσης

Τοποθετήστε το Water Lily στην επιφάνεια του νερού στο χώρο τοποθέτησης του καλαθιού του Σκίμμερ.
Προτεινόμενη χρήση :  Το Water Lily είναι μιας χρήσης και πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3 έως 5 εβδομάδες ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης της πισίνας.

Συχνές Ερωτήσεις

 • Πώς και γιατί το Water Lily απορροφά μόνο λιπαρές ουσίες;

Το Water Lily είναι κατασκευασμένο από μικροίνες ειδικά επεξεργασμένες για να συγκρατούν τα μόρια λίπους που υπάρχουν στην επιφάνεια του νερού. Οι ίνες έχουν φιλική τάση για τα λίπη και κακή σχέση με το νερό. Η σύνθεση τους  αποτελείται από μια ουσία που προσελκύει τα λίπη και από μία που απωθεί το νερό.
Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το Water Lily απορροφά τις λιπαρές ουσίες από τις αντιηλιακές λοσιόν των κολυμβητών, την ατμοσφαιρική μόλυνση, ενώ παραμένει αιωρούμενη καθώς δεν είναι σε θέση να απορροφήσει νερό. Με άλλα λόγια είναι ένας έξυπνος συλλέκτης λιπών και μόλυνσης !!!

 

 • Μπορώ να βάλω το Water Lily στην πισίνα;

Μπορείτε βέβαια, ωστόσο, παρόλο που οι πλωτοί δίσκοι  δεν είναι πολύ ευαίσθητοι στον άνεμο,  το Water Lily τελικά θα οδηγηθεί στο skimmer μέσω της κυκλοφορίας του νερού. Λειτουργεί το ίδιο είτε στη πισίνα, είτε στο καλαθάκι του skimmer. Μην ξεχνάτε ότι το νερό διέρχεται από το skimmer με τον ένα ή άλλο τρόπο.

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσότερα από ένα Water Lily;

Εάν  η πισίνα σας είναι πραγματικά λιπαρή από συχνή κολύμβηση, έντονη ατμοσφαιρική μόλυνση (αστικό περιβάλλον), συσσώρευση γύρης, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα «νούφαρα».
Τα συνδυασμένα αποτελέσματα τους θα εξασφαλίσουν, γρηγορότερα καθαρή επιφάνεια νερού.

 • Τι γίνεται όταν το Water Lily δεν αλλάζει χρώμα;

Κάθε τύπος ρύπανσης προκαλεί διαφορετικό χρωματισμό στο Water Lily. Γίνεται καφέ προς μαύρο από την ατμοσφαιρική ρύπανση και ivory προς μπεζ από την γύρη και τη βλάστηση.
Μπορεί όμως να μην χρωματιστεί πολύ στην περίπτωση αντηλιακών και κρεμών, καθώς κανένα από αυτά δεν έχει χρώμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί και πρέπει να το αντικαταστήσετε όπως προτείνουμε.

 • Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το Water Lily;

Αυτό εξαρτάται απόλυτα από το πόσο συχνά χρησιμοποιείται η πισίνα καθώς και από τη φύση του περιβάλλοντος. Γενικά, κάθε τρείς έως πέντε εβδομάδες.

 

 • Τι αποδεικνύει ότι το Water Lily λειτουργεί;

Από το 2005, το πρώτο έτος διάθεσης του Water Lily οπότε και   κατακυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επιλέχθηκε για το ειδικό βραβείο καινοτομιών από το – “Féderation des Professionnels de la Piscine”. Εκτοτε η επιτυχία του είναι αναμφισβήτητη στην Ευρώπη,   και τον Καναδά, με ενθουσιώδεις κριτικές από όλα τα σχετικά μέσα.

 

Αρχική » BLOG » Water Lily

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.