Επιλογή Σελίδας

Πισίνα με πάνελ

06.03.2021

Αρχική » BLOG » Πισίνα με πάνελ

Πισίνα με πάνελ

Η απόφαση για την απόκτηση μιας πισίνας στον χώρο σας, σίγουρα δεν είναι εύκολη. Η κάλυψη του κόστους της ίσως είναι η κυριότερη δυσκολία που έχετε να αντιμετωπίσετε αλλά δυστυχώς δεν είναι η μοναδική.

Η επιλογή του τύπου της πισίνας και των τεχνικών χαρακτηριστικών της, θα απασχολήσουν τις πρώτες σκέψεις αλλά όχι μόνο. Είναι καλό να έχετε υπόψη ότι η απόφαση που θα πάρετε θα επηρεάζει την καθημερινότητα σας, τον τρόπο φροντίδας και τις μελλοντικές επιλογές σας για όλο το διάστημα που θα την απολαμβάνετε.

Σε αυτό το άρθρο θα χρειαστεί να επαναλάβουμε μερικές ίσως ήδη γνωστές πληροφορίες που αφορούν μια πισίνα με πάνελ. Είναι πληροφορίες που νομίζουμε ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε.

 

Πισίνα με πάνελ – Κάνουμε το ξεκίνημα με το κόστος απόκτησης μιας πισίνας από πάνελ.

Το τελικό κόστος μιας πισίνας καθορίζεται από το ποσό για την έκδοση της αδείας κατασκευής, και από το σύνολο των δαπανών κατασκευής τηςΣτους δύο αυτούς οικονομικούς τομείς, η πισίνα με πάνελ είναι σε πολύ καλύτερη θέση από τις πισίνες μπετού, με κάποιες βέβαια προϋποθέσεις.

Η νομοθεσία που ισχύει για την σαφώς οικονομικότερη άδεια μικρής κλίμακας για πισίνα με πάνελ αφορά ιδιωτική πισίνα με τα εξής χαρακτηριστικά:

-Επιφάνεια όχι μεγαλύτερη από 50m2
-Εκσκαφή η επίχωση όχι μεγαλύτερη από 1m
-Υψος που να μην υπερβαίνει περισσότερο από 1,5 m την οριστική στάθμη
 εδάφους
-Δεν απαιτείται τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα
-Θα εξυπηρετείται με εξωτερικό σύστημα μηχανοστασίου τύπου Compact.

Με αυτές τις προδιαγραφές το κόστος άδειας κατασκευής είναι σαφέστατα οικονομικότερο από την κλασσική άδεια πισίνας μπετού και μάλιστα κατά πολύ.
Προσοχή όμως, η μείωση του κόστους αδείας αφορά μόνο κατασκευές που καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις που αναφέραμε. Σε διαφορετική περίπτωση η σχετική δαπάνη θα είναι ανάλογη με αυτήν της πισίνας μπετού.

Παράλληλα η κατασκευή της είναι γενικά κατά πολύ οικονομικότερη από τη πισίνα μπετού. (Δεν μπορούμε βέβαια να δώσουμε ακριβές ποσό, καθώς επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες και θα δώσουμε λανθασμένη εικόνα).

 

 

Πισίνα με πάνελ – Χρόνος κατασκευής

Το δεύτερο βασικό πλεονέκτημα μιας πισίνας με πάνελ, είναι ο σημαντικά μικρότερος χρόνος κατασκευής της. Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις που η εγκατάσταση γίνεται εκ των υστέρων και όχι παράλληλα με την κατασκευή της οικίας σας.

Ο συνδυασμός κατασκευής μόνο του δαπέδου από μπετό και η χρησιμοποίηση έτοιμων πάνελ για τη δημιουργία των τοιχίων της, καθώς και η επένδυση της εσωτερικής επιφανείας της με μανδύα, συντομεύουν αφάνταστα το χρόνο αποπεράτωσης.

Ίσως βέβαια να  ξεπεράσετε το θέμα του χρόνου χωρίς να δώσετε μεγάλη σημασία. Σκεφθείτε όμως το μακρύ και ενοχλητικό διάστημα που θα έχετε εργασίες στον κήπο σας, με ένα λάκκο και την συνεχή παρουσία τεχνικού προσωπικού στη καθημερινότητα σας.

Τώρα σκεφθείτε ότι αντί αυτό να διαρκεί τουλάχιστον 40-60 ημέρες, η αντίστοιχη διάρκεια να περιορίζεται σε 10 ημέρες το πολύ.

Ο χρόνος κατασκευής είναι λοιπόν και αυτός ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

 

Πισίνα με πάνελ – Δεσμεύσεις κατασκευής ή αλλιώς μειονεκτήματα

Στο ξεκίνημα του κλάδου βιομηχανίας της πισίνας, υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί που καθιστούσαν την κατασκευή πισίνας  από μπετό κύρια επιλογή.
Στην πορεία του χρόνου όμως τα περισσότερα θέματα αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και έτσι έχουμε φθάσει πλέον σε μια μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου πισίνας με πάνελ

Σήμερα σε μια πισίνα με πάνελ μπορεί κανείς να επιλέξει το σχήμα, το σύστημα κυκλοφορίας του νερού (Σκίμμερ ή Υπερχείλιση) και τον τύπο του βάθους του νερού ( ενιαίο ή μεταβαλλόμενο). Ακόμη μπορεί να αποφασίσει ποιο αξεσουάρ και ποιόν αυτοματισμό χημικής επεξεργασίας θα εγκαταστήσει σε αυτήν.

Εκείνο που δεν μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο τρόπος εξασφάλισης της στεγανότητας της δεξαμενής και η εσωτερική της επιφάνεια.
Εδώ έχουμε μια και μοναδική επιλογή την χρήση του πλαστικού μανδύα το λεγόμενο liner. Αυτή αποτελεί μοναδική επιλογή για τις πισίνες αυτού του τύπου

.

Πισίνα με πάνελ – Liner δέσμευση για πάντα.

Αυτό είναι ίσως το μόνο που θα πρέπει να απασχολήσει τη σκέψη μας.

Ωστόσο σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία liners, που προσφέρουν εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε κάποιο να ανταποκρίνεται στις αισθητικές προτιμήσεις σας.

Εκείνο που θα θέλαμε να τονίσουμε και θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι, το συγκεκριμένο υλικό απαιτεί προσεκτική συμπεριφορά και φροντίδα.

Σίγουρα το ίδιο ισχύει και για τις πισίνες μπετού με άλλης μορφής επένδυση, με τη διαφορά ότι σε εκείνες έχουμε τη δυνατότητα να επέμβουμε και να επισκευάσουμε, εδώ θα πρέπει να αντικαταστήσουμε όλο τον μανδύα.

Η διάρκεια ζωής του μανδύα ή liner (που είναι ένα πλαστικό υλικό από σύνθετη μορφή PVC ) έχει διάρκεια ζωής περίπου 10 – 15 χρόνια αλλά με δεσμεύσεις. Όπως αναφέραμε είναι πλαστικό υλικό και σαν πλαστικό υλικό υφίσταται γήρανση στη πορεία του χρόνου και ειδικότερα στις περιπτώσεις που δεν καλύπτεται από το προστατευτικό στρώμα νερού.

Ό ήλιος το καίει και δεν πρέπει να αφήνετε τη πισίνα άδεια τον χειμώνα και την άνοιξη. Ακόμη εάν κατά την περίοδο του χειμώνα, αφήσετε ρύπους να επικαθήσουν επάνω στο μανδύα (φύλλα και άλλα στοιχεία), αυτά μπορούν να προκαλέσουν έντονα σημάδια που σχεδόν είναι αδύνατο να τα καθαρίσετε.

Ακόμη θα πρέπει να αποφύγετε την τροφοδότηση απευθείας στην επιφάνεια του μανδύα ταμπλετών χλωρίου ή άλλων χημικών, καθώς θα προκαλέσουν τον αποχρωματισμό του και στάμπες.

Δεδομένων όλων αυτών θα σας συνιστούσαμε παράλληλα με την τοποθέτηση μιας πισίνας με πάνελ, να προβείτε στην προμήθεια αδιαφανούς καλύμματος προστασίας.

Τέλος ρωτήστε και ενημερωθείτε για το πόσο εύκολη είναι η αντικατάσταση του μανδύα και για τις οδηγίες φροντίδας της πισίνας και του μανδύα της.

Η αναφορά όλων αυτών σκοπεύουν στην ενημέρωση σας προτού αποφασίσετε.

Βλέπετε, στην ORION POOLS  πιστεύουμε ότι – Ευχαριστημένος πελάτης είναι ο Ενημερωμένος πελάτης.

Αρχική » BLOG » Πισίνα με πάνελ

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.