Επιλογή Σελίδας

Πισίνα Αυλής

05.11.2022

Αρχική » BLOG » Πισίνα Αυλής

Πισίνα αυλής

Αν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν μια αυλή συνδεδεμένη με την κατοικία σας, θα μπορούσατε να σκεφτείτε τη δυνατότητα να την αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους και να την διαμορφώσετε σε ένα χώρο απόλαυσης για την οικογένεια σας.

Με τη λέξη αυλή και όχι με τη λέξη κήπος, αναφερόμαστε στο διαθέσιμο περιβάλλον θεωρώντας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό σχετικά χώρο που ακόμη και σήμερα υπάρχει στις μονοκατοικίες ή στα σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών, αλλά και όπου αλλού το ισόγειο διαμέρισμα έχει αυτή τη δυνατότητα.

Επομένως η Πισίνα αυλής αφορά τέτοιους χώρους και τη δυνατότητα αξιοποίησης τους με την τοποθέτησης αυτού του στοιχείου νερού.

Πισίνα Αυλής – Άριστη αξιοποίηση διαθέσιμων χώρων

Έχοντας σαν προϋπόθεση αυτό το γεγονός, θα πρέπει να δεχθούμε ότι η αξιοποίηση χώρων αυλής είναι πράγματι μια δύσκολη υπόθεση.
Παράγοντες όπως η κατά κανόνα μικρή διαθέσιμη επιφάνεια, η τυχόν δυσκολία πρόσβασης, η αδυναμία έκδοσης άδειας εκτέλεσης εργασιών κλασσσικής πισίνας και τέλος ο περιορισμένος προϋπολογισμός, καθιστούν συχνά την υλοποίηση της ιδέας μιας πισίνας δύσκολη, εάν όχι αδύνατη.

Ωστόσο, έχοντας διαπιστώσει εδώ και αρκετά χρόνια την ανάπτυξη αυτής της τάσης, δηλαδή της αξιοποίησης μικρών αυλών για την τοποθέτηση μιας πισίνας, η ΟΡΙΩΝ, μελέτησε και ενέταξε στο πρόγραμμα της δύο τύπους πισίνας που ανταποκρίνονται απόλυτα, στις σχετικές συνθήκες ως μια ειδική κατηγορία την  Πισίνα αυλής.

Θα ξεκινήσουμε την παρουσίαση τους, αναφέροντας τα γενικά χαρακτηριστικά αυτών των δύο τύπων πισίνας που τις καθιστούν ιδανικές για την αυλή σας.

Πισίνες Αυλής – Εναλλακτικές προτάσεις

Οι δύο αυτοί τύποι είναι :

 • Οι πισίνες Technypools
 • Οι πισίνες Hydrous

 

Πισίνες Αυλής – Technypools

Οι πισίνες Technypools είναι πισίνες με μεταλλικό σκελετό και δεξαμενή από ειδικό πολυεστερικό ύφασμα που στηρίζεται στο μεταλλικό σκελετό.
Τοποθετούνται επί του εδάφους και χαρακτηρίζονται ιδανικές για πισίνες αυλής.
Είναι πισίνες οι οποίες προσφέρονται σε τυποποιημένα μεγέθη διαστάσεων και με μία ποικιλία βάθους που όμως δεν καλύπτει όλα τα μοντέλα.
Προσφέρονται με standard εξοπλισμό συστήματος κυκλοφορίας του νερού, με σκίμμερ και φίλτρο άμμου με πολλαπλή βάνα, σετ καθαρισμού και σκάλα πρόσβασης.
Μπορούν να δεχθούν εύκολα εξωτερική επένδυση με εναλλακτικά υλικά επένδυσης, ενώ εάν το επιθυμήσετε μπορείτε να παραγγείλετε την προσθήκη φωτιστικών σωμάτων που δεν περιλαμβάνονται στον Standard εξοπλισμό.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα διάφορα μοντέλα και τις διαστάσεις τους, στη σχετική ιστοσελίδα μας που είναι  https://www.orionpools.gr/pisines-orionpools/technypools-pisines-choris-adeia/ 

Επίσης θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι η τοποθέτηση της πισίνας μπορεί να ολοκληρωθεί με εύκολη μεταφορά ακόμα και σε δύσκολα προσβάσιμους χώρους, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσης της εγκατάστασης δεν υπερβαίνει την μία ημέρα.

Πισίνα Αυλής – Hydrous

Οι πισίνες Hydrous είναι προκατασκευασμένες πισίνες από έτοιμα γαλβάνιζέ πάνελ που τοποθετούνται επί του εδάφους, χωρίς όμως τη χρήση αντηρίδων οι οποίες θα απαιτούσαν πολύ περισσότερο χώρο για τη τοποθέτηση τους.

Η Πισίνα Αυλής Hydrous προσφέρουν τη μεγάλη δυνατότητα να κατασκευάζονται σε πλήρη αναλογία με τις διαθέσιμες διαστάσεις του χώρου σας.
Σκεφτείτε ότι εάν για παράδειγμα διαθέτετε ένα χώρο μόλις 3,0 χ 3,0m, ακόμα και σε αυτό το χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε μια πισίνα 2,60 Χ 2,60m.

Ο εξοπλισμός και σε αυτή την κατηγορία πισίνας είναι αυτός που τοποθετείται στις παραδοσιακές μεγάλες πισίνες, δηλαδή κυκλοφορία και φίλτρανση του νερού, με τη βοήθεια Σκίμμερ και φίλτρο άμμου.

Επιπλέον μπορούν να δεχθούν κάθε πρόσθετο αξεσουάρ, δηλαδή εκτός από τα φωτιστικά σώματα που δέχονται και οι πισίνες Technypools, μπορούν ακόμα να εξοπλιστούν και με στόμια υδρομασάζ, σύστημα παραγωγής υδάτινου ρεύματος και άλλα.

Η εσωτερική επένδυση αυτής της κατηγορίας γίνεται με τη τοποθέτηση μανδύα (liner) που διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία πέραν της standard επιλογής γαλάζιου χρώματος και πάχους 1.5mm. Μπορείτε να δείτε την προσφερόμενη ποικιλία μέσω της ειδικής ιστοσελίδας μας https://hydrouspools.gr

Τα βάθη του νερού στις πισίνες Hydrous μπορούν να καθοριστούν σύμφωνα με την επιθυμία σας και αυτό είναι ένα ακόμη ουσιαστικό πλεονέκτημα τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ιστοσελίδα μας, αλλά να δείτε και αρκετά Βίντεο με θέμα αυτή την κατηγορία πισίνων, επιλέγοντας στο κανάλι της ΩΡΙΩΝ την κατηγορία HYDROUS POOLS – Ειδικές πισίνες για ελάχιστο χώρο στην επιλογή – PLAYLISTS.

Πισίνα Αυλής – Χρήσιμη ενημέρωση:

Και οι δύο κατηγορίες που αναφέρομε στα παραπάνω μπορούν να δεχθούν ένα σύστημα θέρμανσης του νερού, έτσι ώστε να επιμηκύνεται η περίοδος λειτουργίας τους. Βέβαια μαζί με το σύστημα θέρμανσης θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα θερμομονωτικό κάλυμμα, καθόσον δεν είναι αρκετό να θερμαίνουμε το νερό της πισίνας, αλλά θα πρέπει να εμποδίζουμε και την απώλεια της θερμικής ενέργειας στις περιόδους που δεν την χρησιμοποιούμε

Επικονωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για το κόστος αξιοποίησης της Αυλής σας.
Εύκολα, γρήγορα και Οικονομικά. 

Αρχική » BLOG » Πισίνα Αυλής

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.