Επιλογή Σελίδας

Μικρές πισίνες κήπου

08.10.2021

Αρχική » BLOG » Μικρές πισίνες κήπου

Μικρές πισίνες Κήπου

Σε ιδανικές συνθήκες, οι περισσότεροι, θα θέλαμε να έχουμε ένα μεγάλο κήπο (που βέβαια θα φρόντιζαν άλλοι), με πολύ πράσινο, με άνετο χώρο για παιχνίδια των παιδιών και γιατί όχι με μια πισίνα επιφανείας αρκετών τετραγωνικών για δροσιά και εξάσκηση όλης της οικογένειας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ζώντας στην Ελλάδα, το νερό και οι πισίνες, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους, να περάσουμε τις περιόδους της Άνοιξης, Καλοκαιριού και Φθινοπώρου,

Τα όνειρα είναι ωραία βέβαια, αλλά διαρκούν λίγο. Η πραγματικότητα μας προσγειώνει, τις περισσότερες φορές, στις μικρές διαστάσεις του κήπου μας ( εάν είμαστε τυχεροί για να ζούμε σε κατοικία με έστω ένα μικρό κήπο).
Σε αυτές τις περιπτώσεις μια άμεση αντίδραση είναι η σκέψη, πως το μικρό δεν παύει να είναι το ίδιο όμορφο.

Μικρές πισίνες κήπου – Οι επιλογές σήμερα.

Εάν εξετάσουμε δημιουργικά τον διαθέσιμο χώρο, σίγουρα θα δούμε ότι ακόμη και οι μικρότεροι κήποι μπορούν να μετατραπούν σε μικρές οάσεις.

Σήμερα υπάρχουν τύποι πισίνας, που μπορούν να προσαρμοστούν στις διαστάσεις του χώρου που εμείς διαθέτουμε, με ελάχιστη αναστάτωση και με σχετικά οικονομικό τρόπο.

Μια μικρή πισίνα 6 -7 τετραγωνικών στον κήπο μας αρκεί για να μας δροσίσει, και να μας προσφέρει χαλάρωση και εξάσκηση, ενώ μια διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ανάλογη με τη συνολική εικόνα του κήπου, μπορεί να δώσει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.

Έχοντας μακρόχρονη εμπειρία από παρόμοιες κατασκευές, έχουμε ειδικευθεί στις μικρές πισίνες κήπου, που τοποθετούνται επί του εδάφους, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Μικρές πισίνες κήπου – Hydrouspools

Οι πισίνες που αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα εφαρμογής είναι οι πισίνες Hydrous που προσφέρονται αποκλειστικά από την Εταιρία μας.

Οι πισίνες Hydrous προσφέρουν ειδικά χαρακτηριστικά που τις κάνουν μοναδικές και αποτελούν την λύση για την συγκεκριμένη επιλογή.

Ειδικότερα :

 • Η απαιτούμενη επιφάνεια πέραν των διαστάσεων της επιφανείας του νερού είναι 34 εκατοστά σε κάθε διάσταση (πχ. Πισίνα διαστάσεων 4,0 Χ 3,0 απαιτεί χώρο μόλις 4,35m X 3,35m)
 • Οι πισίνες Hydrous κατασκευάζονται από μεταλλικά γαλβάνιζέ πάνελ που διαμορφώνονται έτσι ώστε να σχηματίζουν τα τοιχία της πισίνας ακριβώς στις επιθυμητές διαστάσεις.
 • Η ιδιαιτερότητα κατασκευής των πάνελ επιτρέπει την τοποθέτηση τους σε κάθε δύσκολο χώρο, καθώς είναι δυνατή η μεταφορά τους, μέσα από κλασσικές θύρες ή ακόμα και παράθυρα.
 • Τα πάνελ μπορούν να κατασκευαστούν διαμορφωμένα μέχρι ύψους 1,40m, που σημαίνει βάθος νερού 1,30m περίπου.
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια επενδύεται με μανδύα (liner) διαφορετικών τύπων, που στεγανοποιεί και εσωτερικά την δεξαμενή.
 • Η κυκλοφορία του νερού γίνεται με τη εγκατάσταση συστήματος επιφανειακού απορροφητήρα (skimmer), ενώ ο καθαρισμός του νερού γίνεται με τη βοήθεια φίλτρου άμμου.
 • Στις συγκεκριμένες πισίνες είναι δυνατή η τοποθέτηση συστημάτων, υδρομασάζ, παραγωγής υδάτινου ρεύματος, φωτιστικών, συστημάτων θέρμανσης και κάθε άλλου αξεσουάρ που τοποθετείται στις παραδοσιακές πισίνες.
 • Οι πισίνες Hydrous δέχονται εύκολα εξωτερική επένδυση, καθώς και επένδυση του χείλους τους. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με την δημιουργία καταστρώματος σε χώρο ή σε χώρους που να εφάπτονται σε αυτή. Ασφαλώς και είναι δυνατή η δημιουργία κλιμάκων πρόσβασης στο χώρο της.
 • Η Τοποθέτηση τους απαιτεί την δημιουργία δαπέδου από οπλισμένου μπετόν, επιφανείας ίσης με τις εξωτερικές διαστάσεις τους. Παράλληλα απαιτούν ένα χώρο για την τοποθέτηση των μηχανημάτων τους, διαστάσεων περίπου 1,20 Χ 1,0m.

 

Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό site των πισίνων Hydrous, ή επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της ΩΡΙΩΝ για να σας μιλήσουμε αναλυτικότερα για τις μοναδικές δυνατότητες τους.

 

Αρχική » BLOG » Μικρές πισίνες κήπου

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.