Επιλογή Σελίδας

Καλυμμα Ασφαλείας

14.01.2019

Αρχική » BLOG » Καλυμμα Ασφαλείας

Καλυμμα Ασφαλειας

Όλα ξεκινούν σαν ένα όνειρο. Μόνο που η επίμονη έρευνα και η συζήτηση με ειδικούς φέρνει το όνειρο απρόσμενα κοντά στη πραγματοποίηση. Η πισίνα εγκαταστάθηκε εύκολα, γρήγορα, χωρίς πολύ φασαρία και χωρίς ανάγκη άδειας. Το όνειρο στα καλύτερα του!

Όμως τα όνειρα δεν τα ξεχνάμε. Τα αγκαλιάζουμε και τα φροντίζουμε διαρκώς για να παραμένουν όνειρα, και να μας κάνουν ευτυχισμένους με την παρουσία τους.

Η πισίνα μας είναι μια καθημερινή χαρά και έτσι πρέπει να μείνει και για τα επόμενα καλοκαίρια. Για όσο καιρό δεν θα χρησιμοποιείται στη διάρκεια του χειμώνα θα πρέπει να μένει ασφαλής, προφυλαγμένη από τον καιρό, και ακίνδυνη για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζωάκια με τις απρόβλεπτες συμπεριφορές τους.

Η κάλυψη της πισίνας με ένα κάλυμμα ασφαλείας είναι ασφαλώς ο δημοφιλέστερος, οικονομικότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος προστασίας. Όμως αυτό προϋποθέτει σωστή επιλογή του καλύμματος που θα μας παρέχει την απαραίτητη ξεγνοιασιά σε ότι αφορά την ασφάλεια τις έγνοιες για τον καθαρισμό της και την οικονομία στο νερό και τα χημικά.

Εμείς μελετήσαμε και σας προτείνουμε το κάλυμμα ασφαλείας που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που το κάνει ιδανικό για τους τομείς που αναφέραμε.

Ασφαλεια με την χρηση ειδικων σωληνων αλουμινιου

Με τη βοήθεια των ειδικών σωλήνων αλουμινίου που είναι τοποθετημένοι κατά το πλάτος του καλύμματος, ενσωματωμένοι στο ειδικό πλαστικό του, παρέχει την απαραίτητη σιγουριά, στην περίπτωση ακύρωσης των άλλων μέτρων ασφαλείας που έχουμε πάρει για τα παιδιά της οικογένειας. Επιπλέον ο ενισχυμένος τρόπος αγκίστρωσης του καλύμματος στη περίμετρο της πισίνας ολοκληρώνει την ασφάλεια αυτή.

Ο τρόπος χρήσης του κάνει εύκολη και γρήγορη την κάλυψη της πισίνας ακόμα και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού (με τη βοήθεια του ειδικού συστήματος περιέλιξης που το συνοδεύει), αλλά και στην περίοδο του χειμώνα εμποδίζουμε την τροφοδότηση ρύπων στο νερό από το περιβάλλον που μπορεί να είναι  σημαντικά επιβαρυντική για την ποιότητα του νερού. Το σωστό κάλυμμα ασφαλείας περιορίζει σημαντικά τις εργασίες φροντίδας, μειώνει την απώλεια των χημικών και εμποδίζει την ανάπτυξη των φυκιών.

Επίσης, στο συγκεκριμένο κάλυμμα ασφαλείας έχει προβλεφθεί ώστε με ειδικές οπές σε συγκεκριμένα σημεία του καλύμματος, να γίνεται απορροή του νερού της βροχής από την επιφάνεια του κατά τις βροχερές ημέρες. Τέλος, η χρήση του καλύμματος κατά την περίοδο του χειμώνα είναι πολύ σημαντική αφού εκτός των άλλων εξασφαλίζει ώστε η ενεργοποίηση της πισίνας, κατά την άνοιξη, να πραγματοποιείται με ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο.

Αξιολογήστε τα όσα μπορεί να σας προσφέρει ένα τέτοιο κάλυμμα και ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε. Οι συνεργάτες του τεχνικού μας τμήματος θα σας παρέχουν πρόθυμα κάθε άλλη λεπτομέρεια για τον τρόπο και το κόστος απόκτησης του.

Αρχική » BLOG » Καλυμμα Ασφαλείας

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.