Επιλογή Σελίδας

Πισινα σε ταρατσα

Αρχική » Εργα μας » Πισινα σε ταρατσα
 • Πισίνα από προκατασκευασμένα ειδικά πάνελ χωρίς αντηρίδες
 • Σύστημα επιφανειακού καθαρισμού νερού με σκίμμερ
 • Τοποθέτηση χωρίς αγκύρωση στο δάπεδο της ταράτσας
 • Εσωτερική επένδυση με liner πάχους 1,5mm.
 • Εξωτερική επένδυση χωρίς αγκύρωση στο δάπεδο
 • Βάθος νερού έως και 1,30m

Πισινα σε ταρατσα

Γίνεται πισίνα σε ταράτσα ? Ένα ερώτημα που απευθύνεται συχνά στις ειδικές εταιρίες κατασκευής πισίνας.

Ένα τέτοιο ερώτημα ξεκίνησε την επικοινωνία με τον υποψήφιο πελάτη μας και στην συνέχεια στην διαδικασία τοποθέτησης μια ειδικής προκατασκευασμένης πισίνας Hydrous, στην ταράτσα μιας οικίας στο κέντρο της Αθήνας.

Η επικοινωνία ξεκίνησε όταν ο πελάτης διάβασε το άρθρο που δημοσιεύσαμε στο magazine μας με ολοκληρωμένες πληροφορίες για τις δυνατότητες αλλά και τις ιδιαιτερότητες που έχει η κατασκευή πισίνας σε ταράτσα (https://www.orionpools.gr/blog/magazino/pisina-stin-taratsa/)

Πισινα σε ταρατσα – Προυποθεσεις

Αφού η γνώση των προϋποθέσεων είχε ήδη ερευνηθεί και ελεγχθεί από τον ίδιο τον πελάτη μας, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαιτερότητες του έργου που είχαν να κάνουν κυρίως με τις οδηγίες του μηχανικού, και το γεγονός ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να καταστρέψουμε την υπάρχουσα μόνωση στην ήδη διαμορφωμένη ταράτσα του πελάτου μας.

Δηλαδή μας αποκλείστηκε κάθε περίπτωση εγκατάστασης κλασσικής προκατασκευασμένης πισίνας που απαιτεί την αγκύρωση των πάνελ στο δάπεδο καθώς και των αντηρίδων των τοιχίων της.

Μοναδική λύση, στην κατασκευή πισίνας σε ταράτσα, η πρόταση τοποθέτησης της ειδικής προκατασκευασμένης πισίνας Hydrous που δεν απαιτεί καμία αγκύρωση στο δάπεδο των μεταλλικών πάνελ που διαμορφώνουν τα τοιχία της, αλλά και δεν συνοδεύεται από τη χρήση αντηρίδων καθώς η πισίνα είναι στατικά αυτοφερόμενη.

Πισινα σε ταρατσα – Πορεια εργασιων

Έχοντας αντιμετωπίσει το κυριότερο πρόβλημα με την απόφαση τοποθέτησης της ειδικής πισίνας Hydrous, προχωρήσαμε στην μεταφορά των ειδικών πάνελ που σχεδιάστηκαν με τρόπο που να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στην ταράτσα της οικοδομής και ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση τους γρήγορα και εύκολα.

Τοποθετήσαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό στα ήδη διαμορφωμένα σημεία των πάνελ σε συνδυασμό με την εσωτερική επένδυση της πισίνας που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το liner πάχους 1,5mm. Συνεχίσαμε στην εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού φίλτρανσης και χημικής απολύμανσης του νερού και σε σύντομο χρονικό διάστημα κάναμε πλήρωση της δεξαμενής με νερό και την παραδώσαμε σε πλήρη λειτουργία στον πελάτη μας. Ο συνολικός χρόνος εγκατάστασης δεν ξεπέρασε τις τέσσερις ημέρες.

Μια θεωρητικά δύσκολη κατασκευή, έγινε μια συνήθης διαδικασία, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι πισίνες Hydrous, και η οποία δημιούργησε έναν ακόμη ευχαριστημένο πελάτη ενώ πρόσφερε ικανοποίηση σε όλους όσους εργάστηκαν στην υλοποίηση ενός δύσκολου με τα συνήθη κριτήρια έργου, όπως μια πισίνα σε ταράτσα

Αρχική » Εργα μας » Πισινα σε ταρατσα

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.