Επιλογή Σελίδας

Έλεγχος διαρροής πισίνας

20.03.2021

Αρχική » BLOG » Έλεγχος διαρροής πισίνας

Έλεγχος διαρροής πισίνας

Η διαρροή στη πισίνα δεν απασχολεί σχεδόν ποτέ τους ιδιοκτήτες πισίνας μέχρι την στιγμή που διαπιστώνουν ότι η στάθμη του νερού στη πισίνα μειώνεται ανησυχητικά.
Πανικός; Όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συμβαίνει τίποτα και η μείωση της στάθμης μπορεί να οφείλεται απλά στην φυσιολογική εξάτμιση.

 

Έλεγχος διαρροής πισίνας – Πριν ανησυχήσετε εξετάστε τους παράγοντες απώλειας νερού.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι η εμπειρία έχει δείξει πως μια πισίνα χωρίς θερμαντήρα, χωρίς καταρράκτες ή συστήματα υδρομασάζ, μπορεί να χάσει έως και 6-7 χιλιοστά νερού την ημέρα. Αυτό σημαίνει 4,2 – 4,9 εκατοστά νερού την εβδομάδα.
Φυσικά, τα στοιχεία αυτά επηρεάζονται από την θερμοκρασία του νερού καθώς είναι γνωστό ότι το θερμότερο νερό εξατμίζεται με ταχύτερο ρυθμό από το κρύο. Ακόμη είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η διαδικασία εξάτμισης, επιταχύνεται όταν η θερμοκρασία του νερού της πισίνας είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία του αέρα. Έντονη είναι και η επίδραση των επικρατούντων ανέμων.

Έχοντας αυτά υπόψη, εάν διαπιστώσετε διαφορετικές ταχύτητες εξάτμισης, είτε ακόμη εάν θέλετε να διαπιστώσετε την ακρίβεια των ανωτέρω στοιχείων, μπορείτε εύκολα να κάνετε ένα βασικό έλεγχο για πιθανές διαρροές στη πισίνα σας.

Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να ελέγξετε είναι εάν η απώλεια νερού δεν οφείλεται σε εξάτμιση.

 

Έλεγχος διαρροής πισίνας: Μέθοδος της Λεκάνης

-Εφοδιαστείτε με μια πλαστική λεκάνη, διαμέτρου περίπου 50cm και τοποθετείστε την σε χώρο δίπλα στη πισίνα. Γεμίστε την με νερό της πισίνας, αφήνοντας μια απόσταση από το χείλος της λεκάνης περίπου 4cm. Σημειώστε την στάθμη του νερού, είτε με τη χρήση μαρκαδόρου ή με αυτοκόλλητη ταινία.
Φροντίστε να μην πλησιάσουν τη λεκάνη, ούτε τα παιδιά ούτε τα κατοικίδια ζώα.

-Σταματήστε την λειτουργία της πισίνας

-Όταν ηρεμήσει η στάθμη του νερού, σημειώστε το επίπεδο του με τον ίδιο τρόπο.

-Περιμένετε 24 ώρες με σταματημένη την πισίνα και συγκρίνετε τη μεταβολή της στάθμης του νερού στη πισίνα και τη μεταβολή της στάθμης στη λεκάνη (μετρώντας τη μεταβολή της στάθμης από το σημείο σήμανσης). Εάν η μεταβολές είναι ομοιόμορφες, η απώλεια νερού οφείλεται στη εξάτμιση.
Εάν η στάθμη του νερού στη πισίνα μειωθεί περισσότερο, αυτό είναι μια ένδειξη ότι πιθανότατα υπάρχει διαρροή.

Για περισσότερη ακρίβεια σχετικά με τα αίτια της πιθανής διαρροής, μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ έχοντας την πισίνα σε λειτουργία. Δηλαδή η αντλία κυκλοφορίας του νερού να είναι σε λειτουργία.

-Εάν η απώλεια του νερού στη πισίνα σε ένα 24ωρο είναι μεγαλύτερη από αυτή της προηγούμενης δοκιμής, αυτό είναι μια σαφής ένδειξη ότι η διαρροή οφείλεται στο υδραυλικό δίκτυο της πισίνας.

Αυτός είναι ένας απλός τρόπος που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να δείτε τα αποτελέσματα της εξάτμισης στην μεταβολή της στάθμης του νερού της πισίνας σας.

 

Έλεγχος διαρροής νερού –  Εμπιστευτείτε τους ειδικούς 

 

Εάν διαπιστώσετε με την βοήθεια του παραπάνω τεστ μεγαλύτερη διαρροή, είναι απαραίτητο να καλέσετε τους ειδικούς.

Αν και δεν το ευχόμαστε, εάν χρειαστείτε βοήθεια στο συγκεκριμένο πρόβλημα, το τεχνικό τμήμα της ΩΡΙΩΝ σίγουρα και πρόθυμα θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση και επίλυση σε αυτό ή όποιο άλλο θέμα, με επιπλέον οδηγίες για την φροντίδα της πολύτιμης πισίνας σας.

 

 

Έχετε ακόμη υπόψη σας ότι, η τοποθέτηση ενός καλύμματος για κάθε περίοδο που δεν χρησιμοποιείτε την πισίνα, μειώνει σημαντικά τις φυσιολογικές απώλειες νερού,  τα απαραίτητα χημικά και την ενέργεια λειτουργίας της αντλίας.

Αρχική » BLOG » Έλεγχος διαρροής πισίνας

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.