Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Θερμομετρα

  • Τα θερμόμετρα πισίνας είναι απαραίτητα για την πισίνα, όπως και για τον γιατρό σας
  • Δεδομένου ότι οι ποσότητες τροφοδότησης χημικών εξαρτώνται από την θερμοκρασία του νερού, τα θερμόμετρα πισίνας μας βοηθούν ουσιαστικά στον καθορισμό των σωστών τροφοδοτήσεων. Όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία του νερού τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάπτυξη των βακτηρίων.
  • Μην ξεχνάτε ότι η κατάλληλη θερμοκρασία κολύμβησης δεν είναι η ίδια για όλους.

Το νερό βοηθάει να ρυθμίζεται εύκολα η θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να το κάνει ιδανικό μέσο γύμνασης και ιδιαίτερα για έγκυες γυναίκες, υπέρβαρους, καρδιοπαθείς, παιδιά και άτομα με διάφορα προβλήματα.

Με την είσοδο του ανθρώπινου σώματος στο νερό, υπάρχει μεταβολή της θερμοκρασίας του σώματος. Λίγα λεπτά μετά από τη βύθιση του σώματος στο νερό η θερμοκρασία του σώματος αποκτά τη θερμοκρασία του νερού καθώς η αγωγιμότητα της θερμοκρασίας είναι 25πλάσια στο νερό, από ότι στον αέρα. Σε κατάσταση ηρεμίας και σε θερμοκρασία 33-34 C, το σώμα αποκτά θερμική ουδετερότητα, ενώ σε χαμηλότερες από 30 C σημειώνεται προοδευτικά υποθερμία. Για τους παραπάνω λόγους τα θερμόμετρα πισίνας είναι βασικό εργαλείο στην χρήση της πισίνας.

Δεδομένου ότι η θερμοκρασία του νερού είναι ουσιαστικής σημασίας για τους κολυμβητές, τα θερμόμετρα πισίνας είναι απαραίτητα για να γνωρίζουμε ποιες είναι κατάλληλες για τις διάφορες δραστηριότητες αλλά και οι επιτρεπόμενες για τις διάφορες κατηγορίες κολυμβητών.

Η Θερμοκρασία που συνιστάται για τις περισσότερες ασκήσεις υδρο- γυμναστικής είναι αυτή των 26-280 C.κ Η θερμοκρασία του νερού για νήπια θα πρέπει να κυμαίνεται στους 31-32 βαθμούς κελσίου. Η θερμοκρασία νερού στις θεραπευτικές πισίνες θα πρέπει να διατηρείται στους 32-34 βαθμούς κελσίου.