Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Οδηγιες συντηρησης πισινας- (Διακοπες)

07.08.2019

Αρχική » BLOG » Οδηγιες συντηρησης πισινας- (Διακοπες)

Οδηγίες συντήρησης πισίνας

Η πισίνα στο σπίτι, εσείς σε διακοπές !!!!!!

Όσο όμορφο και εάν είναι το περιβάλλον του κήπου σας, όσο και εάν απολαμβάνετε την ηρεμία και τη δροσιά που σας προσφέρει η πισίνα σας, ένα είναι σίγουρο, θέλετε κάτι διαφορετικό, θέλετε διακοπές.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε στην απόλαυση των διακοπών σας χωρίς το άγχος της σκέψης του τι θα γίνει με την πισίνα κατά τη διάρκεια της απουσίας σας (σημειωτέων η πισίνα δεν κάνει διακοπές ), δημιουργήσαμε τις παρακάτω οδηγίες συντήρησης πισίνας
Ξεκινώντας τη διαδικασία είναι καλό να έχετε υπόψη σας ότι ακόμη και στην απουσία σας οι βασικές οδηγίες συντήρησης πισίνας περιλαμβάνουν τους παρακάτω τρείς τομείς.

 1. Ανακυκλοφορία
 2. Φίλτρανση
 3. Κατάλληλη χημική ισορροπία

Άς ξεκινήσουμε λοιπόν τη διαδικασία έχοντας υπόψη σας στις  οδηγίες συντήρησης της πισίνας που σας δίνουμε η σειρά εκτέλεσης των εργασιών έχει σημασία.

 1. Προσεκτικός καθαρισμός της πισίνας
  Κάνετε ένα προσεκτικό χειροκίνητο καθαρισμό της πισίνας αφού τρίψετε με την ειδική (βούρτσα)τα τοιχώματα της (μην αποφύγετε το τρίψιμο θεωρώντας ότι είναι καθαρά και δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία). Δώστε μεγάλη σημασία στις γωνίες και στα σημεία που έχετε προσέξει ότι επικάθονται αιωρήματα.
 2. Κάνετε ένα παρατεταμένο καθαρισμό του φίλτρου σας
  Ανάλογα με τον τύπο του φίλτρου που έχετε, κάνετε με ιδιαίτερη ένταση ένα καθαρισμό του (αντίστροφο ξέπλυμα-προληπτικό), εφαρμόζοντας όλες τις σχετικές οδηγίες φροντίδας του.
 3. Καθαρίστε τα καλαθάκια, ελέγξτε την δεξαμενή υπερχείλισης.

Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαθάκια των σκίμμερ, το καλαθάκι του προ-φίλτρου της αντλίας ή των αντλιών. Στην περίπτωση πισίνας με υπερχείλιση κάνετε έλεγχο των καναλιών υπερχείλισης και της δεξαμενής υπερχείλισης και αποκλείστε την περίπτωση να μπλοκάρει η αναρρόφηση της αντλίας που αντλεί νερό από αυτήν. Καθαρίστε το προ-φίλτρο στη γραμμή αναρρόφησης της αντλίας σε αυτή τη περίπτωση, εάν υπάρχει βέβαια.

 1. Συμπληρώστε νερό, έχοντας τη στάθμη στο ανώτερο σημείο.
  Γεμίστε την πισίνα στη ανώτερη επιτρεπτή στάθμη του νερού και ακόμη περισσότερο και φροντίστε να ελέγξετε εάν λειτουργεί σωστά το σύστημα αυτόματης πλήρωσης του νερού. Εάν δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα πλήρωσης, φροντίστε κάποιος γνωστός ή γείτονας να συμπληρώσει νερό μετά από το χρονικό διάστημα που εσείς γνωρίζετε ότι απαιτείται.
 2. Ρυθμίστε τις ώρες λειτουργίας του συστήματος κυκλοφορίας, φίλτρανσης του νερού.
  Ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη λειτουργίας της αντλίας του φίλτρου ώστε να εξασφαλίσετε τουλάχιστον 14ωρη λειτουργία, σε διακοπτόμενα χρονικά διαστήματα ( πρωί-μεσημέρι-απόγευμα και ιδιαίτερα τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας).
 3. Ελέγξτε τη χημική ισορροπία του νερού. Τροφοδοτήστε τα απαραίτητα χημικά.
  Ελέγξτε και ρυθμίστε πρώτα την αλκαλικότητα και το ΡΗ του νερού στα επιθυμητά επίπεδα με τη βοήθεια των ειδικών σετ ελέγχου. Κάνετε μια σωστή σοκ τροφοδότηση χλωρίου
  ( Κλειδί στη διαδικασία αυτή είναι η τροφοδότηση της σωστής ποσότητας χλωρίου-ανάλογα βέβαια και με τη χρησιμοποιούμενη μορφή του. Για το λόγο αυτό μετρείστε την παρουσία δεσμευμένου και ελευθέρου χλωρίου και συμβουλευτείτε μας πριν κάνετε την τροφοδότηση).
  Τροφοδοτήστε παράλληλα μια μεγάλη ποσότητα αλγοκτόνου (ποσότητα εκκίνησης).
  Κατά τη διάρκεια της τροφοδότησης και εάν είναι δυνατόν για κάποιες συνεχόμενες ώρες, θέσετε το σύστημα κυκλοφορίας και φίλτρανσης του νερού σε χειροκίνητη λειτουργία. Γυρίστε το σε αυτόματη λειτουργία λίγο πριν την αναχώρηση σας.
 4. Εξασφαλίστε την συνεχή τροφοδότηση απολυμαντικού υλικού.
  Η συνεχή απολύμανση είναι ίσως η βασική προϋπόθεση για να βρείτε το νερό της πισίνας σας σε καλή κατάσταση με την επιστροφή σας. Βεβαιωθείτε ότι ο χλωριωτής σας είναι γεμάτος. Εάν δεν έχετε χλωριωτή, τότε τοποθετείστε ταμπλέτες χλωρίου στα καλαθάκια του σκίμμερ και σε ενισχυμένη δόση μάλιστα. Αυξήστε την ασφάλεια συνεχούς παρουσίας χλωρίου στο νερό της πισίνας στη περίπτωση απουσίας χλωριωτού τοποθετώντας ένα επιπλέοντα χλωριωτή ακόμη και δύο.
 5. Προγραμματίστε έγκαιρα την κάλυψη της

Βέβαια όλα αυτά μπορούν να γίνουν ευκολότερα και αποδοτικότερα αν καλύψουμε την πισίνα με ένα κάλυμμα ασφαλείας που μπορεί να  έχουμε ή που φροντίσαμε να παραγγείλουμε έγκαιρα για να το έχουμε διαθέσιμο κατά τον προγραμματισμό των διακοπών μας. Ένα τέτοιο κάλυμμα θα μειώσει σημαντικά την ανάγκη φίλτρανσης και απολύμανσης, θα διατηρήσει την πισίνα καθαρή και θα μειώσει την εξάτμιση του νερού περιορίζοντας την ανάγκη αναπλήρωσης. Αντίθετα το ηλιακό κάλυμμα θα πρέπει να αφαιρείται κατά την απουσία μας γιατί θα ζεστάνει υπερβολικά το νερό, θα μειώσει τη λειτουργία του σκίμμερ και μπορεί να γίνει επικίνδυνο εάν, από ψευδαίσθηση ασφάλειας, κάποιος ή ένα ζώο πέσει επάνω του.

 1. Ασφάλεια στο χώρο της πισίνας.
  Ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα ασφάλεια στο χώρο της πισίνας. Ελέγξτε εάν ο φράχτης προστασίας είναι σταθερός και η πόρτα κλειστή και ασφαλισμένη. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα που βοηθούν στην υπερπήδηση του φράχτη. Εάν δεν υπάρχει φράχτης κάνετε όλες τις ενέργειες που θα εμποδίσουν την είσοδο ατόμων στο χώρο της πισίνας.

Τέλος υπάρχει και αυτή η περίπτωση
Ζητήστε τη βοήθεια ενός γείτονα ή ενός φίλου που μένει κοντά στο σπίτι σας.
Ίσως είναι και η συμβουλή κλειδί στη περίπτωση σας και μια ουσιαστική προϋπόθεση για να βρείτε τη πισίνα σας σε καλή κατάσταση με την επιστροφή σας.
Ιδανική περίπτωση εάν ο φίλος ή ο γείτονας έχουν οι ίδιοι πισίνα, καθώς θα γνωρίζουν ήδη του τι πρέπει να κάνουν και τις οδηγίες συντήρησης πισίνας. Όπως και να έχει ζητήστε τους να κάνουν ένα έλεγχο του νερού μια φορά την ημέρα, ενώ είναι καλό να τους εφοδιάσετε με την παρακάτω απλή λίστα ενεργειών που πρέπει να κάνουν:

 • Άδειασμα των skimmer
 • Καθαρισμός της επιφανείας της πισίνας με την απόχη
 • Έλεγχος της πίεσης του φίλτρου (αντίστροφο ξέπλυμα εάν απαιτείται)
 • Έλεγχος της ποιότητας του νερού με το σετ ελέγχου
 • Τροφοδότηση χημικών εάν απαιτείται (εφόσον έχουν γνώσεις ή ενημέρωση).

Στην περίπτωση που θα λείψετε για χρονικό διάστημα περισσότερο των 7 -10  ημερών, είναι καλό να αναθέσετε τη φροντίδα της σε ένα ειδικό συνεργείο που γνωρίζει τις οδηγίες συντήρησης πισίνας.

Η ORIONpoolsolutions  είναι πάντα κοντά στους πελάτες της με οδηγίες συντήρησης πισίνας, υποστηρίζοντας τους σε κάθε ενέργεια φροντίδας της πισίνας τους.

Καλές και ξέγνοιαστες διακοπές.