Επιλογή Σελίδας

Μικρές πισίνες Studio Ξενοδοχείων

18.12.2021

Αρχική » BLOG » Μικρές πισίνες Studio Ξενοδοχείων

Μικρές πισίνες για Studio Ξενοδοχείων

Μικρές πισίνες για Studio Ξενοδοχείων. Είναι γεγονός ότι, ακόμη και εάν ένα ξενοδοχείο απέχει μόλις λίγα μέτρα από μια εξαιρετική παραλία, η πισίνα αποτελεί την αγαπημένη επιλογή των ταξιδιωτών, και ο χώρος της είναι εκείνος που προτιμούν να ξεκινούν και να τελειώνουν την κάθε ημέρα παραμονής τους.

Είναι γεγονός επίσης ότι, ανεξάρτητα από το μέγεθος ενός Ξενοδοχείου, και ανεξάρτητα από το μέγεθος της πισίνας που εξυπηρετεί το σύνολο των πελατών του, οι μικρές πισίνες για αποκλειστική χρήση ορισμένων studios, αποτελούν σήμερα μια από τις αγαπημένες επιλογές των φιλοξενούμενων του.

Οι μικρές πισίνες είναι μια τάση που αναπτύχθηκε στο τομέα των ξενοδοχείων, στην προσπάθεια να εμπλουτιστούν τα χαρακτηριστικά ενός studio, έτσι ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται πραγματικά ιδιαίτερα, απολαμβάνοντας ένα ξεχωριστό περιβάλλον μακριά από τον συνωστισμό κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου.

Είναι αυτή η τάση που οδήγησε στην επιλογή εγκατάστασης μικρών πισίνων, αποκλειστικής χρήσης για ορισμένα studios μεγάλων συγκροτημάτων, αλλά και μικρών μονάδων, που σχεδιάζουν την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πελατεία τους, σε μια εποχή έντονου διεθνούς ανταγωνισμού στο χώρο του τουρισμού.

Μικρές πισίνες Studio Ξενοδοχείων

Στο τομέα αυτό, οι επιλογές που προσφέρουμε με την καινοτόμο σειρά των προκατασκευασμένων ειδικών πισίνων Hydrous, είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να δώσουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα επιλογής και τοποθέτησης μιας μικρής πισίνας στους ιδιαίτερους χώρους κάθε studio.

Η συνήθης και μεγαλύτερη δυσκολία που συχνά καλείται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα ένας ιδιοκτήτης μικρού συγκροτήματος, αφορά την έλλειψη επαρκούς χώρου για την τοποθέτηση μιας μικρής πισίνας αλλά και την αναστάτωση που αυτή η επιλογή μπορεί να προκαλέσει.

 • Το πρώτο και μεγαλύτερο πλεονέκτημα των πισίνων Hydrous είναι η δυνατότητα τους να προσαρμόζονται απόλυτα σχεδόν στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτει κάθε studio ή δωμάτιο φιλοξενίας τουριστών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε προσφερόμενη πισίνα hydrous σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στο χώρο που υπάρχει, όσο μικρός και αν είναι. Για παράδειγμα, σε ένα χώρο 2 Χ 1,5m, μπορείτε να τοποθετήσετε μια μικρή πισίνα διαστάσεων νερού
  1,60 Χ 0,90m.
  Όσον αφορά την αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί, θα σας εκπλήξει το πόσο ανώδυνα για το χώρο σας θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία

Δεύτερη και εξίσου σημαντική δυσκολία είναι η αδυναμία να κάνετε εκσκαφές, σπασίματα κ.α. και να διαταράξετε την ισορροπία του  υπάρχοντος χώρου, ενώ πολλές φορές είναι δύσκολη η πρακτικά αδύνατη η πρόσβαση σε ογκώδη και θορυβώδη μηχανήματα

 • Και εδώ. η λύση που προσφέρουν οι πισίνες Hydrous είναι, η εύκολη τοποθέτηση τους, είτε επί του εδάφους,  είτε μερικώς εντός  είτε ολικά εντός αυτού, ανάλογα με τις ανάγκες και τις σχετικές συνθήκες.
  Επιπλέον η δόμηση τους με προκατασκευασμένα τμήματα, επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά και συναρμολόγηση σε κάθε χώρο, μηδενίζοντας τις περιπτώσεις που διαφορετικά αυτή η διαδικασία θα ήταν, δύσκολη έως αδύνατη.

Σε περιπτώσεις δε πολλών κατασκευών στο ίδιο συγκρότημα, ο χρόνος ολοκλήρωσης περιορίζεται σε βαθμό που σίγουρα δεν μπορεί κανείς να τον συναγωνιστεί.

Μικρές πισίνες Studio Ξενοδοχείων

Τρίτη δυσκολία είναι ο χρόνος εκτέλεσης παρόμοιων έργων, χρόνος που οδηγεί ολόκληρα project ανακαινίσεων και αναβαθμίσεων σε πραγματικό εφιάλτη, ειδικά για μικρές μονάδες

 • Ευτυχώς οι πισίνες Hydous προσφέρουν τη δυνατότητα και τη σιγουριά ότι η όλη διαδικασία θα έχει τελειώσει εντός το αργότερο μιας εβδομάδας, στις περιπτώσεις που θα ασχοληθούμε εμείς και με την εξωτερική επένδυση της πισίνας.

Τέταρτη δυσκολία είναι η αποτελεσματική εκπλήρωση της επιθυμίας αρκετών ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, ώστε η συγκεκριμένη κατασκευή να καλύπτει περισσότερες ανάγκες των φιλοξενούμενων στα Studios που διατίθενται,  για να δικαιολογείται  και η σχετική οικονομική προσαρμογή.

 • Ειδικά στον συγκεκριμένο τομέα, μπορούμε να σχεδιάσουμε την πισίνα Hydrous που θα επιλέξετε για να καλύπτει και τις ανάγκες κολύμβησης, τις ανάγκες υδρομασάζ και υδρόβιας γυμναστικής. Τέλος με ελάχιστη πρόσθετη επιβάρυνση μπορείτε, να θερμαίνετε το νερό της πισίνας ώστε να επιμηκύνετε το χρόνο χρήσης της και παράλληλα το χρόνο διατήρησης της μονάδας σας σε λειτουργία.

Μικρές πισίνες Studio Ξενοδοχείων

Πρόσθετα σε όλα αυτά είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι
οι πισίνες
Hydous:

 • Προσφέρουν εύκολη και οικονομική λειτουργία
 • Δυνατότητα επιλογών της εσωτερικής επιφανείας του liner
 • Δυνατότητα μεταφοράς τους σε περίπτωση αλλαγής του αρχικού χώρου χρήσης τους.
 • Δυνατότητα απολύμανσης και ρύθμισης της χημικής ισορροπίας του νερού μέσω αυτομάτου συστήματος.
 • Δυνατότητα τοποθέτησης καλύμματος προστασίας, χειροκίνητου ή αυτόματου.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις Μικρές πισίνες studio Ξενοδοχείων ,στο ειδικό Site μας – hydrouspools.gr – είτε επικοινωνήστε μαζί μας για αναλυτικότερη ενημέρωση και για αν δούμε μαζί σας ποια διάσταση είναι κατάλληλη για το χώρο σας.

Αρχική » BLOG » Μικρές πισίνες Studio Ξενοδοχείων

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.