Επιλογή Σελίδας

Υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις

Αρχική » Εργα μας » Υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις
 • Προκάτ πισίνα (άδεια μικρής κλίμακας) διαστάσεων 50m2
 • Κατασκευή τοιχίων από μεταλλικά πάνελ
 • Εσωτερική επένδυση από liner  πάχους 1,5mm
 • Σύστημα επιφανειακού καθαρισμού με Skimmer
 • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου από συνθετική ξυλεία

Πολλές φορές η απόφαση επιλογή της μεθόδου κατασκευής μας πισίνας επηρεάζεται από ιδιαίτερες επιθυμίες των πελατών μας που έχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία τους, τις συνθήκες διαβίωσης, την καθημερινή τους ενασχόληση και άλλους παράγοντες που όλοι μαζί μας οδηγούν σε μια επιλογή ταιριαστή στο συγκεκριμένο πελάτη, και ίσως μόνο σε αυτόν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατασκευής της πισίνας ο κύριος λόγος επιλογής της ήταν η επιθυμία του πελάτη να κατασκευάσει μια πισίνα με κλασσική μορφή, με επένδυση μανδύα και με τη χρησιμοποίηση όσον το δυνατόν λιγότερου μπετόν στο συντομότερο χρονικό διάστημα δηλαδή μια προκάτ πισίνα (άδεια μικρής κλίμακας)

Εξηγήσαμε με κάθε λεπτομέρεια την μεθοδολογία κατασκευής για μια προκάτ πισίνα (άδεια μικρής κλίμακας), της συγκεκριμένης μεθόδου στον υποψήφιο πελάτη μας, τονίζοντας του τις ιδιαιτερότητες της που είναι η μορφολογία του δαπέδου της (διαμόρφωση υπό μορφή κόλουρου πυραμίδας εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα βάθη), τοιχία ενιαίου ύψους από μεταλλικά πάνελ και εσωτερική διαμόρφωση της επιφανείας της με τη βοήθεια μανδύα (liner), χωρίς καμία δυνατότητα αλλαγής του υλικού επένδυσης στο μέλλον.
Του ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (μπάζωμα και μπετό πεζοδρομίου) θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο και με προστασία των τοιχωμάτων της πισίνας και έχοντας την σύμφωνη γνώμη του προχωρήσαμε στη κατασκευή της.

Εκτελέσαμε την εκσκαφή σύμφωνα με το προταθέν σχέδιο τομής της πισίνας, που προέβλεπε δημιουργία μέγιστου βάθους 2,40 m, και μετά προβήκαμε στη σκυροδέτηση του δαπέδου με ελαφρά οπλισμένο μπετό.

Εγκαταστήσαμε τα μεταλλικά πάνελ σε όλη την περίμετρο της πισίνας και προβλέψαμε την εγκατάσταση ρωμαϊκής σκάλας στο ρηχό τμήμα της πισίνας.
Έχοντας ελέγξει την στάθμη των πάνελ, έχοντας εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό της πισίνας και έχοντας σιγουρέψει την σταθερότητα της αγκύρωσης των πάνελ, με την βοήθεια των αντηρίδων, επιτρέψαμε στον εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη να προβεί στο μπάζωμα του περιβάλλοντος χώρου της πισίνας με τη χρησιμοποίηση του καταλλήλου υλικού.

Μετά την τελική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προβήκαμε στην εξασφάλιση λείου δαπέδου και την εσωτερική επένδυση με τον μανδύα και την πλήρωση της με νερό. Έστι ένας ακόμη ιδιοκτήτης πισίνας την χαίρεται έχοντας να εκπληρώσει τις επιθυμίες του στο μέγιστο δυνατό.

Η εικόνα για μια ολοκληρωμένη προκάτ πισίνα (άδεια μικρής κλίμακας) με αυτή τη μεθοδολογία κατασκευής σίγουρα δεν διαφέρει σε τίποτα από μια παραδοσιακή πισίνα μπετόν των ιδίων προδιαγραφών με τις διαφορές βέβαια που προαναφέραμε. Εξ άλλου η εικόνα που παραθέτουμε επιβεβαιώνει αυτή την άποψη.

Αρχική » Εργα μας » Υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.