Επιλογή Σελίδας

Προκάτ πισίνα στη Χίο

Αρχική » Εργα μας » Προκάτ πισίνα στη Χίο

 • Προκάτ πισίνα στη Χίο για να μειώσετε τον χρόνο κατασκευής

 • Προκάτ πισίνα στη Χίο – Η απόσταση δεν είναι πρόβλημα

 • Προκάτ πισίνα στη Χίο – Προγραμματισμένο κόστος

 • Ένα έργο χωρίς ταλαιπωρία του ιδιοκτήτη

Προκάτ πισίνα στη Χίο

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας κατασκευής προκατασκευασμένων πισίνων, με τη χρήση έτοιμων πάνελ, έχει κατακτήσει σημαντικό τμήμα της αγοράς. Η προκάτ πισίνα αποτελεί πλέον μια ιδιαίτερα οικονομική λύση αφού εξασφαλίζει σημαντική οικονομία στην έκδοση αδείας κατασκευής, και έχει δραστική μείωση του απαιτούμενου χρόνου και κόστους εγκατάστασης, ενώ η συνολική δαπάνη κατασκευής είναι αυστηρά προδιαγραμμένη, χωρίς ανεπιθύμητες εκπλήξεις στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες τους.

Τελευταία, η αύξηση σχετικών κατασκευών έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της χώρας, και η απαίτηση αξιόπιστων προτάσεων για παρόμοια έργα έχει αυξηθεί ανάλογα και στην περιφέρεια.

Προκάτ πισίνα στη Χίο – Η αποσταση δεν ειναι προβλημα

Ωστόσο αν και υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα μικρές εταιρίες που ασχολούνται πλέον με την κατασκευή πισίνας, αυτές υστερούν συχνά στην ταχύτητα και στη συνέπεια χρόνου ολοκλήρωσης της κατασκευής, καθώς οι περισσότερες είναι υποχρεωμένες να ασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες για να επιβιώσουν.

Από την άλλη, είναι γεγονός ότι η τυποποίηση των εργασιών και η πίεση που ασκείται από την αγορά στην πρωτεύουσα, έχει οδηγήσει τις εταιρίες του κέντρου να μπορούν να αναλαμβάνουν έργα στην επαρχία με οικονομικότερες προτάσεις από τους τοπικούς εγκαταστάτες, αλλά και να μπορούν να εγγυηθούν ελάχιστο χρόνο εγκατάστασης χωρίς ταλαιπωρία του ιδιοκτήτη και οικονομικό με κόστος υλοποίησης.

Προκάτ πισίνα στη Χίο – Σωστος προγραμματισμος

Με βάση αυτή τη λογική προσέγγισης,  ζητήθηκε από την ομάδα της ORION να υλοποιήσει ένα έργο κατασκευής μιας Προκάτ πισίνας στη Χίο.

Αφού συζητήσαμε με τον ιδιοκτήτη την επιθυμία του για τη διάσταση της πισίνας και το σύστημα φροντίδας του νερού, ακολουθήσαμε και υλοποιήσαμε με απόλυτη συνέπεια την παρακάτω σειρά εργασιών.

Χωρίσαμε την όλη κατασκευή σε δύο χρονικές περιόδους
– Στην πρώτη περίοδο θα προβαίναμε στην εγκατάσταση των πάνελ των τοιχίων, στην εγκατάσταση των περιμετρικών υδραυλικών και ηλεκτρολογικών δικτύων, στην εγκατάσταση του μονομπλόκ συγκροτήματος μηχανημάτων και στη σύνδεση των δικτύων με το μηχανοστάσιο.

Έτσι εφοδιάσαμε τον ιδιοκτήτη με το σχέδιο για την δική του φροντίδα, δηλαδή την απαραίτητη εκσκαφή, και τον καθορισμό του χώρου τοποθέτησης του μηχανοστασίου, καθώς και λεπτομερείς οδηγίες για την έκχυση του μπετόν στο δάπεδο  εγκατάστασης της πισίνας και του μηχανοστασίου.

Μόλις ειδοποιηθήκαμε ότι είχανε ολοκληρωθεί οι εργασίες εκ μέρους του ιδιοκτήτη, σε απόλυτα σύντομο διάστημα και εντός ενός διημέρου είχαμε υλοποιήσει την πρώτη φάση κατασκευής, ακριβώς όπως την είχαμε σχεδιάσει.

Στη συνέχεια δώσαμε λεπτομερείς οδηγίες στον ιδιοκτήτη για την ολοκλήρωση των εργασιών μπαζώματος και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της πισίνας και αναχωρήσαμε για να επιστρέψουμε για τη δεύτερη χρονική περίοδο εκτέλεσης του έργου και την παράδοση του.

Προκάτ πισίνα στη Χίο –  Ευχαριστημενος Ιδιοκτητης

Η δεύτερη περίοδος κατασκευής προέβλεπε την τοποθέτηση του εσωτερικού μανδύα της πισίνας, το κάλυμμα προστασίας της πισίνας, που είχε παραγγείλει ο πελάτης μας, και την παράδοση του όλου έργου σε πλήρη λειτουργία.

Πράγματι η πορεία κατασκευής ολοκληρώθηκε όπως την είχαμε προγραμματίσει και εντός ενός 2ημέρου από τη στιγμή που φθάσαμε στο νησί, παραδώσαμε την πισίνα σε πλήρη λειτουργία στον ευτυχισμένο ιδιοκτήτη της.

Έτσι έκλεισε το ενδιαφέρον οδοιπορικό κατασκευής μιας προκάτ πισίνας σε ένα ακριτικό νησί, εντός του χρόνου που θέσαμε σαν δέσμευση στον πελάτη μας (εντός 4 ημερών), με απόλυτα προϋπολογισμένο κόστος, χωρίς απρόβλεπτες καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες.

 

Αρχική » Εργα μας » Προκάτ πισίνα στη Χίο

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.