Επιλογή Σελίδας

Η οικολογια στις φυσικες πισινες

Αρχική » Εργα μας » Η οικολογια στις φυσικες πισινες
 • Φυσική πισίνα/λίμνη συνολικής επιφανείας 75m2
 • Περιοχή κολύμβησης 50m2
 • Κατασκευή δομικού τμήματος από μπετόν.
 • Επένδυση από ειδικό πράσινο liner για φυσικές πισίνες
 • Επεξεργασία νερού με βιολογικά φίλτρα
 • Σύστημα επιφανειακού καθαρισμού με Skimmer
 • Διαμόρφωση ρηχού τμήματος με ειδικά βότσαλα.
 • Διακοσμητική συμμετοχή υδρόβιων φυτών.
 • Ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας
 • Ουδεμία χρήση χημικών (ούτε γραμμάριο)

Οικολογικές πισίνες χωρίς χημικά

Η εντολή πελάτου μας αφορούσε την κατασκευή μιας Λίμνης Κολύμβησης (που ανήκει στις οικολογικές πισίνες χωρίς χημικά). Αρχικά είχε αποφασίσει να κατασκευάσει μια παραδοσιακή πισίνα και για αυτό απoτέλεσε για εμάς μια ακόμη ιδιαίτερη πρόκληση. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να βοηθήσουμε τον πελάτη μας να υλοποιήσει την επιθυμία του να αποκτήσει ένα καινοτόμο χώρο κολύμβησης. Βασική προϋπόθεση να λειτουργεί με ασφάλεια χωρίς καμία προσθήκη χημικών, αλλά και να ταιριάζει αισθητικά στο χώρο που επέλεξε να ζήσει. Επιθυμητή επιλογή για όλους μας, δηλαδή στη φύση μακριά από τη μόλυνση και το περιβάλλον της πόλης.

Το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας ανέλαβε να εξηγήσει προσεκτικά στο πελάτη μας πως λειτουργούν οι οικολογικές πισίνες χωρίς χημικά και ιδιαίτερα μια Λίμνη Κολύμβησης. Ακόμη εξηγήθηκε πως  εξασφαλίζεται η υγιεινή του νερού παράλληλα με την επιθυμητή αισθητική του τελικού αποτελέσματος.

Πρώτα πραγματοποιήσαμε επιτόπιο έλεγχο του χώρου, επιλογή της θέσης δημιουργίας της, τον καθαρισμό της επιφανείας κολύμβησης και του χώρου τοποθέτησης της πρόσβασης στη λίμνη. Στη συνέχεια εκπονήσαμε, σε συνεργασία με την εταιρεία που μας παρέχει το Know–How, την μελέτη κατασκευής της συγκεκριμένης Λίμνης Κολύμβησης.

Οικολογικές πισίνες χωρίς χημικά – Πορεία κατασκευής

Προχωρήσαμε στην απαραίτητη εκσκαφή του χώρου και διαμορφώσαμε το δάπεδο και τα τοιχία της περιοχής κολύμβησης της Λίμνης με την σκυροδέτηση τους. Σχηματίσαμε τέλος τον περιβάλλοντα χώρο της περιοχής κολύμβησης που περιλαμβάνει το χώρο πρόσβασης και το χώρο του επιφανειακού απορροφητήρα του νερού.
Έχοντας πλέον έτοιμη τη γενική διαμόρφωση του χώρου προχωρήσαμε στη τοποθέτηση εσωτερικού μανδύα κάλυψης. Στην τοποθέτηση των απαραίτητων βιολογικών φίλτρων επεξεργασίας του νερού και στην τελική διαμόρφωση της εσωτερικής επιφανείας του περιβάλλοντος χώρου.
Με τη βοήθεια του πελάτη μας και με τη χρησιμοποίηση υλικών από τον περιβάλλοντα χώρο της κατασκευής, διαμορφώσαμε την τελική εξωτερική μορφή της.  Αφήσαμε στην επιλογή του πελάτου μας την τελική διαμόρφωση με τα ειδικά για αυτήν την εγκατάσταση φυτά..

Η πλήρωση της λίμνης με νερό και η θέση της σε λειτουργία ολοκλήρωσε το όνειρο του πελάτη μας.
Η Λειτουργία της λίμνης επί σειρά μηνών έως σήμερα είναι άψογη.  Όλο αυτό το διάστημα πέρασε χωρίς καμία προσθήκη χημικών, και χωρίς τα γνωστά ξεπλύματα φίλτρων και όλα τα σχετικά.  Επίσης αποδείχθηκε ότι οι οικολογικές πισίνες χωρίς χημικά αποτελούν το μέλλον στον τομέα της πισίνας.
Είναι σίγουρο πως η πραγματοποίηση ενός τέτοιου έργου κρύβει αφάνταστη ικανοποίηση, όχι μόνο για τον ιδιοκτήτη, αλλά και για εμάς. Ψάχνουμε πάντοτε να προωθήσουμε νέες καταξιωμένες ιδέες που αφορούν τις οικολογικές πισίνες χωρίς χημικά.

Αρχική » Εργα μας » Η οικολογια στις φυσικες πισινες

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.