Επιλογή Σελίδας

Ανακατασκευή Πισίνας

Αρχική » Ανακατασκευή Πισίνας

Ανακατασκευή πισίνας σε ταράτσα

Είναι σίγουρο ότι η ανακατασκευή σε κάθε τομέα της οικοδομής είναι πιο δύσκολη από ότι ακούγεται και συχνά προβληματίζει εργοδότες και εργολάβους.
Και βέβαια στις περιπτώσεις ανακατασκευής μιας πισίνας, τα πράγματα γίνονται περισσότερο περίπλοκα καθώς έχουμε να κάνουμε με το νερό και τις ειδικές απαιτήσεις.

Μία από τις κορυφαίες προκλήσεις ήταν αυτή στην οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε την ανακατασκευή μιας πισίνας στην ταράτσα ξενοδοχείου με κατοικήσιμους χώρους κάτω από αυτήν.

Ανακατασκευή πισίνας – Προσοχή σε όλα τα στάδια εργασιών

Σε αυτές τις περιπτώσεις οιαδήποτε αστοχία ή αμέλεια, σε οποιοδήποτε στάδιο των εργασιών, μπορεί να αποβεί φοβερά επιζήμια για όλο το έργο. Αυτός είναι και ο κυρίαρχος λόγος που οδηγεί τον κάθε σοβαρό κατασκευαστή στον έλεγχο ξανά και ξανά των βημάτων του, την συνεργασία του με έμπειρη τεχνική ομάδα, την προσεκτική επιλογή των απολύτως κατάλληλων και ποιοτικών υλικών και με μεθόδους σύμφωνες με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Όταν μας ανατέθηκε η συγκεκριμένη ανακατασκευή, ξεκινήσαμε με την προσεκτική καταγραφή της κατάστασης που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση. Με βάση τα στοιχεία αυτά και λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψη την ιδιομορφία του έργου και τις επιθυμίες του εργοδότη, σχεδιάσαμε τις απαραίτητες εργασίες αντικατάστασης και βελτίωσης του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Ανακατασκευή πισίνας – Στάδια εργασιών

Έτσι μετά την μελέτη των ειδικών συνθηκών του συγκεκριμένου έργου:

 • Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση των εντοιχιζόμενων εξαρτημάτων της πισίνας( ΣΚΙΜΜΕΡ-ΣΤΟΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ-ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ-ΦΡΕΑΤΙΑ ΠΥΘΜΕΝΟΣ) .
 • Στη συνέχεια, και σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των εντοιχιζόμενων εξαρτημάτων, έγινε και η αντικατάσταση των υδραυλικών δικτύων, που τα συνδέουν με τα μηχανήματα της πισίνας.
 • Επόμενο στάδιο, και μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, ήταν η αναγκαία μόνωση του εσωτερικού της πισίνας, με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία διακοπής της συνέχειας της μόνωσης.
 • Τέλος διαμορφώσαμε την εσωτερική επιφάνεια της πισίνας με την τοποθέτηση τρισδιάστατου μανδύα ( liner) για να δοθεί μια εξωτική εμφάνιση στο εσωτερικό της, αλλά και για να σιγουρευτεί η στεγανότητα της δεξαμενής.
 • Στο τομέα της επεξεργασίας του νερού, ενισχύσαμε την ικανότητα φίλτρανσης, με την εγκατάσταση ενός πρόσθετου φίλτρου, κατάλληλου για δημόσια χρήση, με μειωμένη ταχύτητα φίλτρανσης.

Όσο για την χημική επεξεργασία για την αποτελεσματική απολυμαντική ικανότητα, εξασφαλίσαμε την από την νομοθεσία απαιτούμενη σταθερή ποιότητα νερού, με την εγκατάστασης ενός αυτομάτου συστήματος ελέγχου και ρύθμισης του ελευθέρου χλωρίου και ΡΗ.

Μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής της συγκεκριμένης πισίνας, είμαστε υπερήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών μας και ευχαριστημένοι που είμασταν συνεπείς στους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν.

Αρχική » Ανακατασκευή Πισίνας

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

 • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
 • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

 • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
  Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
 • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
 • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
 • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
 • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
  Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
 • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
 • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
 • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
 • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.