Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Πρασινη πισινα την ανοιξη

09.04.2019

Αρχική » BLOG » Πρασινη πισινα την ανοιξη

Πράσινη πισίνα την ανοιξη – Μην το αφησετε να συμβει !

Έρχεται η άνοιξη.. οι καλές μέρες είναι όλο και περισσότερες και οι θερμοκρασίες όλο και υψηλότερες. Και τότε είναι που πολλοί από εσάς έρχεστε στεναχωρημένοι και απορημένοι λέγοντάς μας πως χάλασε το νερό της πισίνας ξαφνικά. Η φράση που ακούμε σταθερά κάθε χρόνο από διαφορετικούς πελάτες ξεκινάει κάπως έτσι: Δεν θα το πιστέψεις… την κράτησα όλο τον χειμώνα σε εξαιρετική κατάσταση και μέσα σε δυο μέρες απέκτησα μια πράσινη πισίνα, δεν άλλαξα κάτι σε αυτά που έκανα… τι συνέβη?

Οι περισσότεροι έχετε «βολευτεί» με την χρήση πολυταμπλετών  ή απλών ταμπλετών, έχετε μειώσει τις ώρες λειτουργίας στο ελάχιστο εξοικονομώντας ρεύμα και μετράτε το νερό (χλώριο και PΗ) σπάνια έως ποτέ, ρυθμίζοντάς το με το «μάτι». Ως εδώ όλα καλά.

Και έρχεται η άνοιξη.. οι καλές μέρες είναι όλο και περισσότερες και οι θερμοκρασίες όλο και υψηλότερες. Και τότε είναι που πολλοί από εσάς έρχεστε στεναχωρημένοι και απορημένοι λέγοντάς μας πως χάλασε το νερό της πισίνας ξαφνικά. Η φράση που ακούμε σταθερά κάθε χρόνο από διαφορετικούς πελάτες ξεκινάει κάπως έτσι: Δεν θα το πιστέψεις… την κράτησα όλο τον χειμώνα σε εξαιρετική κατάσταση και μέσα σε δυο μέρες απέκτησα μια πράσινη πισίνα, δεν άλλαξα κάτι σε αυτά που έκανα… τί συνέβη?

Πράσινη πισίνα – Οι συνθήκες αλλάζουν

Η απάντηση απλή. Αυτό που συνέβη ήταν ότι άλλαξαν οι καιρικές συνθήκες ενώ η ρουτίνα συντήρησης παρέμεινε η ίδια.

Η πισίνα τον χειμώνα πέφτει σε «χειμερία νάρκη», κι έτσι κι εμείς μπορούμε να ξεκουραστούμε από την φροντίδα της. Μειώνουμε την χρήση των χημικών, καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (που δεν επιτρέπουν τον πολλαπλασιασμό των οργανισμών) και την μη τροφοδότηση μικροβίων από τους κολυμβητές, δεν υπάρχει μεγάλη απαίτηση χλωρίου, ενώ για τους ίδιους λόγους μειώνουμε και τις ώρες λειτουργίας της αντλίας.

Ωστόσο ενώ τον χειμώνα μια πισίνα με ελάχιστο χλώριο μπορεί να μείνει σε εξαιρετική κατάσταση για αρκετές μέρες ή και μήνες, την άνοιξη με την άνοδο της θερμοκρασίας και μία ισχυρή ηλιοφάνεια μπορεί να μην χρειαστεί πάνω από 2-3 μέρες για να γίνει μια πράσινη πισίνα.

Η απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με την επικρατούσα χημική κατάσταση του νερού και το πρόγραμμα λειτουργίας της πισίνας είναι η αιτία που προκαλεί αυτή την δυσάρεστη και απότομη αλλαγή.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, πράσινη πισίνα και ότι καταφέραμε μέσα σε μήνες έχει χαθεί μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Η διαδικασία για την επαναφορά της πισίνας στο γνωστό αγαπημένο γαλάζιο της χρώμα, είναι επίπονη και δαπανηρή, είτε την αδειάσει κανείς, είτε την επαναφέρει μέσω χημικών.

Πράσινη πισίνα – Απαραιτητες Ενεργειες

Για να μην πρασινίσει λοιπόν η πισίνα σας με το ξεκίνημα της άνοιξης μπορείτε να κάνετε τα εξής:

*  Κάνετε μέτρηση της τιμής του ΡΗ και ρυθμίστε την στο επιθυμητό επίπεδο
   7,2- 7,4 εάν χρειάζεται, τροφοδοτώντας τα κατάλληλα χημικά.

*  Αυξήστε τις ώρες λειτουργίας, τουλάχιστον σε 5 ώρες κατά την διάρκεια
    της ημέρας.

*  Κάνετε προσδιορισμό των τιμών του ελευθέρου χλωρίου και του
    σταθεροποιητή.

*  Επικοινωνήστε με την εταιρία με την οποία συνεργάζεστε στο τομέα της
    προμήθειας των απαραιτήτων χημικών της πισίνας, ενημερώστε τους
    για τις τιμές ελευθέρου χλωρίου και σταθεροποιητή και τον συνολικό όγκο
    του νερού της πισίνας σας, για να σας δώσουν τις σωστές οδηγίες για την
    συνέχεια των ενεργειών σας.

Οι παραπάνω περιγραφόμενες ενέργειες ίσως διαφέρουν από τις συνήθως παρεχόμενες οδηγίες, κάνετε σοκ, κλπ. (χωρίς έλεγχο των επικρατούντων συνθηκών στο τομέα της χημικής ισορροπίας του νερού), αλλά πιστέψτε μας είναι για τη ουσιαστική αντιμετώπιση του πιθανού πρασινίσματος του νερού, αλλά και για την συνέχεια της φροντίδας της πισίνας σας.

Εάν θέλετε να το συζητήσουμε, να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες  για να αποφύγετε τη πράσινη πισίνα ή να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας, θα χαρούμε να σας ακούσουμε !!!

Κλείνουμε με την ευχή να μην έχουμε άλλο πράσινες πισίνες την άνοιξη αλλά και τις συνέπειες που τις ακολουθούν!

Η ομάδα της Orion