Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Πως ο καιρος επιδρα στο νερο της πισινας

26.06.2018

Αρχική » BLOG » Πως ο καιρος επιδρα στο νερο της πισινας

Πως η επίδραση του καιρού στο νερό της πισίνας επηρεάζει την χημική της ισορροπία .

Η Βροχή, αλλά και άλλες  έκτακτες  καιρικές συνθήκες,  έχουν μεγάλη επίδραση στο νερό της  πισίνα σας. Για την  φροντίδα της λοιπόν πρέπει να λαμβάνετε υπόψη και κάποιους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Η βροχή για παράδειγμα, θα επηρεάσει την ποιότητα του νερού, αραιώνοντας την επί της % περιεκτικότητα όλων των χημικών που βρίσκονται σε αυτό. Μπορεί να είχατε πετύχει την επιθυμητή ισορροπία του νερού, αλλά με τη  προσθήκη του νερού της βροχής, η ισορροπία αυτή παύει να υπάρχει.

Γενικότερα, η επίδραση του καιρού στο νερό της πισίνας, όπως η  βροχή και ο αέρας προσθέτουν τα παρακάτω αναφερόμενα στοιχεία στο νερό της πισίνας.

  • Προσμίξεις που εξασφαλίζουν τροφή για τα φύκη και την ανάπτυξη των βακτηριδίων.
  • Προσμίξεις που καταναλώνουν το υπάρχον χλώριο.
  • Φρέσκους σπόρους φυκών.

Πιο αναλυτικά, αυτό που γίνεται είναι ότι η βροχή και ο αέρας  συγκεντρώνουν προσμίξεις από την ατμόσφαιρα καθώς κατευθύνονται προς το έδαφος. Οι προσμίξεις αυτές έχουν μια άμεση επίδραση στο νερό της πισίνας αφού όταν εισέρχονται στο νερό της πισίνας, το χλώριο που υπάρχει εκεί, χρησιμοποιώντας την οξειδωτική του ισχύ, τις προσβάλλει. Αυτή η επίδραση του καιρού στο νερό της πισίνας προκαλεί μεν την αφαίρεση των προσμίξεων από το νερό της πισίνας, αλλά και συγχρόνως την καταστροφή του επιπέδου του χλωρίου σε αυτό.

Οποτεδήποτε οι προσμίξεις που εισέρχονται στο νερό υπερβαίνουν την ισχύ της οξειδωτικής ικανότητας του χλωρίου, προκαλούν πτώση του ελεύθερου χλωρίου στο  μηδέν και έτσι παραμένουν κάποιες προσμίξεις στο νερό που δεν οξειδώνονται. Οι προσμίξεις αυτές που παραμένουν ανέπαφες βοηθούν στην ανάπτυξη των φυκιών και των βακτηρίων. Μετά από κάποιες ώρες το νερό της πισίνας μπορεί να γίνει θολό ενώ γίνεται ορατή και η ανάπτυξη των φυκών.

Η βροχή  επηρεάζει συχνά και τη τιμή του ΡΗ. Πολλές βροχές είναι όξινες προκαλώντας έτσι τη πτώση της τιμής του ΡΗ. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να ελέγχουμε τη τιμή του ΡΗ έπειτα από μια βροχή.

Καιρός με υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του νερού, συχνά πάνω από τους  290 C. Η άνοδος αυτή  έχει τις παρακάτω συνέπειες:

  • Αύξηση των  πιθανοτήτων ανάπτυξης φυκών.
  • Αύξηση της κατανάλωσης του χλωρίου.

Για να αντιμετωπίσετε την επίδραση του καιρού  στο νερό της πισίνας θα πρέπει να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Ελέγξτε το ΡΗ και ρυθμίστε το ΡΗ μεταξύ των τιμών 7,2-7,4.
  2. Ελέγξτε το επίπεδο του ελευθέρου χλωρίου και εάν είναι κάτω από 1,5 ppm κάντε μια σοκ τροφοδότηση χλωρίου (σκόνη αμέσου διάλυσης) με αναλογία 1 kg ανά 100m3 νερού πισίνας.
  3. Οποτεδήποτε δείτε θολότητα στο νερό, ή ορατή ανάπτυξη φυκών, τροφοδοτείστε αμέσως μια διπλάσια ποσότητα χλωρίου (σκόνη αμέσου διάλυσης ) με αναλογία 2 Kg ανά 100 m3 νερού πισίνας.