Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Υγεια και πισινα

11.07.2018

Αρχική » BLOG » Υγεια και πισινα
Μπορώ να αρρωστήσω από τη χρήση πισίνας?

Η κολύμβηση βοηθά στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Εντούτοις νερό πισίνας με μόλυνση μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση παθογόνων μικροβίων που είναι δυνατόν να προκαλέσουν ασθένειες, όπως δερματικές, αναπνευστικές και οφθαλμικές λοιμώξεις. Η διατήρηση του νερού στα επιθυμητά υγιεινά επίπεδα είναι προϋπόθεση απόλαυσης του νερού χωρίς προβλήματα υγείας.

Μπορώ να κολλήσω ψείρες από μια πισίνα ?

Οι ψείρες της κεφαλής είναι απίθανο να εξαπλωθούν μέσω της χρήσης πισίνας. Οι ψείρες της κεφαλής επιβιώνουν μέσα στα μαλλιά, δεν ξεφεύγουν από αυτά με τη βουτιά της κεφαλής κάτω από το νερό και δεν σκοτώνονται με τα επίπεδα του χλωρίου που έχουμε στο νερό της πισίνας. Μπορούν να εξαπλωθούν μέσω της κοινής χρήσης πετσετών ή άλλα αντικείμενα που έχουν  έρθει σε επαφή με τα μαλλιά μολυσμένου ατόμου. Εάν κάνετε θεραπεία με ειδικό σαμπουάν για την αντιμετώπιση τους, μην κολυμπήσετε για 1-2 ημέρες.

Νεκρά ζώα στη πισίνα αποτελούν κίνδυνο για τους κολυμβητές ?

Η πλειονότητα των νεκρών ζώων δεν αποτελούν κίνδυνο για τους κολυμβητές. Ελάχιστα μικρόβια τους μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους. Η παρουσία του χλωρίου στο νερό καλά συντηρημένης πισίνας, εξοντώνει τα περισσότερα μικρόβια των ζώων σε ελάχιστα λεπτά

Η χρήση του χλωρίου εξοντώνει όλα τα μικρόβια στο νερό της πισίνας?

Το χλώριο στο σωστό επίπεδο στο νερό της πισίνας εξοντώνει τα παθογόνα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες αλλά χρειάζεται χρόνο για κάποια από αυτά. Για το λόγο αυτό οι κανόνες υγιεινής στο χώρο της πισίνας είναι απαραίτητοι για την προστασία των κολυμβητών για να μειώσουμε την είσοδο των μικροβίων στο νερό της πισίνας

Πως μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους μόλυνσης των κολυμβητών?
  • Μην επιτρέποντας την κολύμβηση σε άτομα με διάρροια και σε παιδιά χωρίς ειδικές πάνες
  • Ενημερώνοντας να μην καταπίνουν νερό της πισίνας ή να το βάζουν στο στόμα τους
  • Να επιβάλουμε το ντους με σαπούνι και ζεστό νερό μετά τη χρήση της τουαλέτας
  • Επιβάλλεται την απολύμανση των ποδιών πριν την είσοδο στη πισίνα
Πως μπορώ να διακρίνω μια υγιή πισίνα ?

Είναι σίγουρο ότι δεν μπορείτε να διακρίνεται την ύπαρξη ή μη μικροβίων στο νερό της πισίνας. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τις αισθήσεις σας για να ξεχωρίσετε μια υγιή πισίνα από μία δυνητικά επικίνδυνη.
Η εικόνα καθαρού, κρυστάλλινου νερού, απαλλαγμένου από φύκια, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα απόλυτα οπτικού ελέγχου του εσωτερικού της ακόμη και στο βαθύτερο σημείο της αποτελεί μια καλή ένδειξη.
Η έντονη χημική οσμή χλωρίου, ο ερεθισμός του δέρματος, των οφθαλμών ή του αναπνευστικού συστήματος είναι ένδειξη κακής χημικής επεξεργασίας του νερού.

Η ύπαρξη ολισθηρών επιφανειών επίσης δεν είναι ενδείξεις υγιούς πισίνας.

Πρέπει να προσέχω κάτι στην τροφοδότηση της διατομικής γης στο φίλτρο μου ?

Οπωσδήποτε, όταν τροφοδοτείτε την διατομική γη στο σκίμμερ θα πρέπει να φοράτε μια μάσκα προστασίας, δεν θα θέλατε να οδηγήσετε διατομική γη στους πνεύμονες σας.