Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Φυσικες πισινες

08.06.2018

Αρχική » BLOG » Φυσικες πισινες
Τι είναι η Φυσική πισίνα

Η φυσική πισίνα είναι μια πισίνα που περιέχει φυσικό, καθαρό νερό χωρίς καθόλου χημικά. Δηλαδή χωρίς χλώριο, αλάτι (για παραγωγή χλωρίου) ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο χημικής επεξεργασίας του νερού.

Πως γίνεται η επεξεργασία του νερού ? Θα υπάρχουν άλγη στο νερό?

Η επεξεργασία του νερού γίνεται με βιολογικό τρόπο, χωρίς τη χρήση χημικών. Το νερό διέρχεται δια μέσου του βιολογικού φίλτρου, όπου υπάρχουν αερόβια και αναερόβια βακτήρια έτοιμα να αφαιρέσουν τα μονοκύτταρα άλγη καθώς και τις θρεπτικές ουσίες με τις οποίες τρέφονται. Είναι αδύνατο όμως να τα αφαιρέσουμε ολοκληρωτικά.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φυσικής πισίνας?

Ναι, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φυσικής πισίνας ανάλογα με τα τεχνικά μέσα που απαιτούν για την λειτουργία τους. Κανένας όμως τύπος φυσικής πισίνας δεν χρησιμοποιεί έστω και ένα γραμμάριο κάποιου χημικού.

Οι φυσικές πισίνες λειτουργούν μόνο με τη βοήθεια υδρόβιων φυτών?

Υπάρχουν δύο κατηγορίες φυσικών πισίνων. Η πρώτη χρησιμοποιεί ένα βιολογικό φίλτρο που αποτελείται από ειδικά υδρόβια φυτά και υπόστρωμα υποδοχής τους που λειτουργεί σαν μηχανικό φίλτρο. Η δεύτερη κατηγορία χρησιμοποιεί σαν βιολογικό και μηχανικό φίλτρο ειδικά βιολογικά φίλτρα.

Τα υδρόβια φυτά στη κατηγορία αυτή δεν έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία παρά μόνο διακοσμητική.

Που ευρίσκεται το βιολογικό φίλτρο σε μια Φυσική πισίνα?

Ανεξάρτητα με την κατηγορία της φυσικής πισίνας η εγκατάσταση του βιολογικού φίλτρου γίνεται σε ξεχωριστό χώρο (περιοχή αναγέννησης) και ο κολυμβητής δεν έρχεται σε επαφή με την συγκεκριμένη περιοχή.

Μπορούμε να θερμάνουμε μια φυσική πισίνα?

Ναι μπορούμε να την θερμάνουμε με τη βοήθεια σχεδόν κάθε συμβατικού μέσου θέρμανσης που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές πισίνες.

Είναι τα κουνούπια πρόβλημα για τη φυσική πισίνα?

Το κινούμενο νερό και οι φυσικοί εχθροί τους κάνουν τη φυσική πισίνα πρακτικά να μην έχει κάποιο πρόβλημα από τα κουνούπια. Τα στάσιμα νερά που ίσως υπάρχουν σε κάποιο χώρο σας ίσως σας δημιουργήσουν 100 φορές  περισσότερα κουνούπια σε σχέση με τη φυσική πισίνα.

Είναι αλήθεια ότι το βιολογικό φίλτρο χρειάζεται τόση επιφάνεια όση και η περιοχή κολύμβησης της φυσικής πισίνας?

Μπορεί αυτό να είναι αλήθεια (σε κάποιες περιπτώσεις) στη περίπτωση φυσικής πισίνας με υδρόβια φυτά μόνο, όχι στην περίπτωση ειδικών βιολογικών φίλτρων που χρησιμοποιεί η ΩΡΙΩΝ-poolsolutions

Είναι απαραίτητο το βιολογικό φίλτρο να είναι δίπλα στη πισίνα?

Όχι το βιολογικό φίλτρο μπορεί να τοποθετηθεί και σε ένα χώρο που δεν είναι δίπλα στη πισίνα.

Πόσο μεγάλη ή μικρή μπορεί να γίνει μια φυσική πισίνα?

Μπορεί να γίνει γενικά σε κάθε μέγεθος και σχήμα, αλλά πάντοτε η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μετά από την σωστή ενημέρωση σας.

Μπορώ να μετατρέψω μια παραδοσιακή πισίνα σε φυσική?

Ναι, είναι δυνατή η μετατροπή μιας υπάρχουσας παραδοσιακής πισίνας σε μια φυσική. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζετε ότι δεν είναι μια απλή διαδικασία όπως η αλλαγή ενός φίλτρου παραδοσιακής πισίνας. Η αλλαγή απαιτεί ένα σχέδιο προσαρμοσμένο στις ειδικές συνθήκες τις πισίνας σας και του περιβάλλοντος χώρου τη.