Επιλογή Σελίδας

210 94 11 730

Ηλιακα καλυμματα πισινας

03.07.2018

Αρχική » BLOG » Ηλιακα καλυμματα πισινας

Ηλιακα καλυμματα πισινας

Κατι παραπανω απο αυτο που νομιζετε!

Πως λειτουργούν

Τα ηλιακά καλύμματα πισίνας κατασκευάζονται από ένα ειδικό υλικό σχεδιασμένο να συλλέγει την ηλιακή ενέργεια του φωτός και να την αποθηκεύουν σαν θερμότητα στο νερό της πισίνας. Oι φυσαλίδες αέρος (φούσκες) λειτουργούν ως μονωτικό υλικό έτσι ώστε η θερμότητα να παγιδεύεται στο νερό της πισίνας. Τόσο απλά και φυσικά.

Οι κατασκευαστές των καλυμμάτων έχουν πλέον εξελίξει τα προϊόντα τους τόσο (διάφοροι τύποι καλυμμάτων, τύπος φούσκας, χρώμα, micron)  και πρόσθετα αξεσουάρ (ρολό περιέλιξης, ειδική πατέντα για να κρατάει τα φύλλα καθώς το κάλυμμα μαζεύεται) ώστε κάθε ξεχωριστός πελάτης να έχει το ιδανικό κάλυμμα για την πισίνα του με βάσει τις ιδιαίτερες συνθήκες της.

Κρυφά Οφέλη από την χρήση ενός ηλιακού καλύμματος

Τα ηλιακά καλύμματα πισίνας εκτός από το προφανές σας προσφέρουν τα παρακάτω:

  • Εμποδίζουν την εξάτμιση

Καλύπτοντας την πισίνα και εμποδίζουν τον αέρα να μεταφέρει νερό και θερμότητα.

  • Οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος (Θερμαινόμενες πισίνες)

Οι πισίνες (εσωτερικές – εξωτερικές) που θερμαίνονται με άλλα μέσα (αντλία θερμότητας, θερμαντήρα κλπ) χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας κατά την διάρκεια της νύχτας οπότε το σύστημα δουλεύει συνέχεια για την ανάκτησή της αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας.

  • Μειώνουν την κατανάλωση νερού

Τα ηλιακά καλύμματα πισίνας μειώνοντας την εξάτμιση μειώνουν και το νερό που χρειάζεται να συμπληρώσετε. Υπολογίζεται ότι ένα ηλιακό κάλυμμα μπορεί να μειώσει την ανάγκη πλήρωσης νερού έως και 50%.

  • Μειώνουν την κατανάλωση χημικών

Όταν το νερό της πισίνας εξατμίζεται μαζί χάνεται και ένα μέρος των χημικών που υπάρχει σε αυτό. Επιπλέον αν το κάλυμμα είναι αδιαφανές από την κάτω πλευρά εμποδίζει τον ήλιο να περνάει και βοηθάει ώστε να μην αναπτύσσονται φύκη.

  • Αυξάνουν την κολυμβητική περίοδο                                                                                                                             

 Τα ηλιακά καλύμματα πισίνας, πέρα από την αύξηση της θερμοκρασίας λειτουργούν σαν «κουβέρτα» την νύχτα και διατηρούν την θερμοκρασία του νερού της πισίνας για πολύ περισσότερο καιρό ακόμα και μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

Extra Tip

Το πόσο θα ανεβεί η θερμοκρασία του νερού εξαρτάται από το πόση ηλιακή ακτινοβολία δέχεται η πισίνα σας κάθε μέρα καθώς επίσης από τον τύπο του καλύμματος (τύπος φούσκας, χρώμα, micron κλπ )